香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

初來報到, 北角人...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

之前都無玩開長跑,
    係間唔中走去跑下維園...但一年先跑兩, 三次...
    上年想JOIN 渣打10K 但, JOIN 完之後, 要出去公幹, 變左無JOIN 到.....
    今年終於JOIN 左, 但因為成身豬腩肉既關係, 要成一小時十六分先跑, 但總算完成小弟第一個10K 賽
    之後JOIN 左 沙田10K 城門河果個, 因為係平路, 成績叫好D, 一小時零六分左右完成......
    琴日就完成左小第第三個10K 賽, 但可能之前無乜練, 攪到琴日要成一小時零八分先完成到....

希望下一次10K 賽, 可以將成嫧推前到一個鐘左右....

北角, 本身唔係一個好既跑街地方, 因為...太多車, 太多既廢氣....
    亦無一個好既運動場係就近, 要跑, 就要走到維園OR 落太古....
    唔知各位有無好既北角跑步建議...(除左跑上北角半山)
    +1 0
    上一篇︰2009第三屆吐露港10公里賽 Pictures - by Kin下一篇︰第二屆全港運動會 - 活力動感攝影比賽

升級   100%

開心

我試過行..... 係好多車, 所以我都唔知佢可以點跑?
    可能跑上面D 山路.... 不過如果我可以咁跑, 我應該可以消晒我D 腩肉

升級   100%

開心

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-30 17:56 發表
    咦??D 香港人去晒邊?? 無人歡迎我地新朋友仔既~~

歡迎您呀Wlau,您係咪師兄黎架~~

我係天水圍人,多數晌屯門元朗天水圍跑,呢度好多香港跑友架,北角都唔會無地方跑既,再唔係跑山囉~~

得閒多d 上黎同 ...

師兄? 你指差人? 我唔係啊...