香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

ram跑步紀錄-09年3月重新開始

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜晒ram兄開Blog大吉, 影左好多運動場既相, 實在令人好感動, 尼度係我中學舉行運動會既地方, 亦係開始踏出跑步生涯既第一步, 知道你買左CASIO STR600, 買左咩顏色? 如要check圈速時間, 係正常顯示時間, 然後按"Mode" button 2次(mode button is located at the left corner), 跟著隻錶會顯示紀錄日期於右下,再按右下"Forward" button, 就可以check到圈速. check完再按"Mode"返回日常時間, 如果唔太明小弟再夜D post 張相上黎詳解.

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 ram 於 31-3-2008 00:16 發表
小弟剛買了STR600不久

不太熟悉其操作
請問ching如何可以check每圈時間 ?

謝謝~

升級   0%

該用戶從未簽到

其實STR600出過好多顏色, 不過唔係間間AD都齊款,下次再計時,按1吓Mode會去返計時功能,錶面亦會出現last o個次既紀錄時間, 然後長按紅色掣, 錶面會出現CLR字樣, CLR means Clear, 一直長按至"Bee"一聲, 而該次之紀錄就會被清除, 再按"START"掣就可重新計時. 哈哈...我地有隻同款同色既錶, 咁下次荃灣活動就可以憑錶認人啦...

原帖由 ram 於 1-4-2008 01:14 發表

明白了,剛剛check到所有20個圈的時間

many thanks Gills 兄

小弟買的是黑色紅掣STR600(當時只有一種顏色)

誰不知今日行過再望,竟然還有白色,黑色黃掣..........真係激死人  g ...

升級   0%

該用戶從未簽到

中午跑完多數食件三文治加啡, 唔夠就加多隻蕉, ram兄兩個生果頂唔頂到晚餐, 定係有下午茶Tea 一 Tea.

原帖由 ram 於 1-4-2008 14:11 發表
一個蘋果一個火龍果又一餐

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 19# 的帖子

ram兄唔好客氣, 尼度各位C兄都非常熱誠, 說明書我都冇睇過, 都係亂按一通試吓摸吓按出黎, o個本說明書印得又細隻字又難明, 對於我尼D近視亞伯, 真係攪唔掂.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 22# 的帖子

ram兄, X記火腿, "巴啦爸爸爸" - "I'm loving it".  

升級   0%

該用戶從未簽到

ram兄真係開心, 可以同囡囡一些去東涌玩, 下次她扭計帶佢去地庫個巨型超市, 任"簡"零食, 到時就開心番啦. 買唔到心頭好, 唯有下次得閒又再黎過, 有需要小弟亦可代勞.

原帖由 ram 於 6-4-2008 00:01 發表
反而NB就好d
價錢比較大眾化
小弟睇中左一件跑步背心
諗住返轉頭先買
點知後來女兒扭計要走人無買到.........

升級   0%

該用戶從未簽到

東涌個"大食代"好多選擇, 唯一最唔底係飲品, 一杯普通不過既汽水都over $10.

原帖由 ram 於 6-4-2008 00:14 發表
這兒有個美食廣場
d野食都ok架
可以一試
搵位可以行入一點
遠眺昂平360一帶景色~   

升級   0%

該用戶從未簽到

ram兄咪其中一位參賽者law, D照片令人想起放工係度練習既日子同埋以前位女友, 不過尼度真係好多人練, 唔知係唔係多學校關係.

原帖由 ram 於 6-4-2008 00:36 發表
跑完都晚上10點
都仍然唔少人跑
其中可能有d係下星期日跑荃灣8k都唔奇~

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 44# 的帖子

ram兄D照片影得真係好有feel, 有感情的確唔同, 天水圍既壯闊環境的確令人感到非常舒適, 上年年尾有機會跟屋村旅行團去濕地公園, 順道走走天水圍及流浮山, 一樂也.

升級   0%

該用戶從未簽到

Kenneth兄唔介紹都冇留意到近看台既跑道, 原來除左8條標準線外, 仲有額外4線大直路, 練速度最正, 企係看台觀望跑手操練, 好似係沙田D練馬師咁, 場面極之壯觀. 下次去天水圍一定要去走番轉.

原帖由 kennethwat 於 8-4-2008 12:30 發表
CHING 小弟都是在天水圍開始有自己的家,天水圍運動場,是小弟心目中一個完美的球場 ,小弟最鐘情近看台邊多了四條跑線 ,熱身的欄杆在屯門的運動場找不到 ,近邊的草地曾有不少CHING 留下 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 55# 的帖子

ram兄一定可以跑畢全程, 以現時狀態唔錯, 又可以邊跑邊欣賞荃灣海景, 留著跑係最舒服, 到最後仲有氣先衝返段, 以現時練跑既速度, 應可做sub 45min.尋晚同Kenneth走左轉, 佢話絛路有部份路段較窄, 所以跑出馬路前段要小心, 因較多人同路面較窄, C兄幾奈冇玩過比賽?

升級   0%

該用戶從未簽到

當係玩吓, 同埋可認識到大家, 已經係最大收穫, 攞獎都冇咁高興, 當平常練習咁面對就得啦.

原帖由 ram 於 10-4-2008 10:14 發表

謝謝Gills兄的鼓勵
小弟對上一次比賽係 07nike 10
都有成5個月lor
心情有d緊張 " />  

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 61# 的帖子

ram兄唔好咁謙, 以你多年跑馬路既功力加上運動場既操練(葵盛圍.各位C兄如果唔熟葵青區, 葵盛圍係圍繞住一眾公屋跑既一條馬路, 當中經過好多學校,醫院,泳池等等, 路面有平也有伏, 最斜既斜路有成超過45度, 長超過400米, o個區既學校經常跑此線訓練學生, 我諗ram兄都係其中一員), 可應付有餘, 只係少跑比賽, 所以未習慣比賽節奏, 他日習以為常, 必能成為本網其中一位Top Runner.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 63# 的帖子

嘩, 多謝哂ram兄, 一番心意, 咁小弟就唔打咁多字, 送你一首哥哥既"奔向未來日子".

http://v.youku.com/v_show/id_cd00XMjMwNTg4NDQ=.html

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 88# 的帖子

回復 89# 的帖子

ram兄同跑步機兄以此步伐操練, 若多加長課及一些中距離比賽(如15K或半馬), 相信不過2年內, 必能完成全馬.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 105# 的帖子

ram兄, 購入"味精濃Wave Nirvana 2"新戰靴, 想賞相呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

是否檔案過大? 如是Resize佢或降低解像度.

升級   0%

該用戶從未簽到

ram兄, 對新戰靴好靚, 搞到我流哂口水 , 你D同事見到雙眼有冇, 可以係工作間影咁多靚相, 真係羨慕死人.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 5-6-2008 17:36 發表
真的想返來同你們一起跑跑,相信我都係屬於跑完唔會跑快個類。

米高兄又太謙, 返尼我諗可以拍住一齊跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 14-9-2008 06:59 發表
9月14曰早上7時15分
吃了1個腸仔飽+1隻香蕉和清水
準備出門口應戰!  

ram兄準備充足, 一陣見啦.