香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

ram跑步紀錄-09年3月重新開始

升級   54.9%

該用戶從未簽到

小弟想寫Blog想左好耐
但係都得個想字" />" />
今日湊巧有機會落場跑 (平日係跑機)" />" />

又見到有ching開個新Blog

一於就今日開始啦" />" />

請各ching多多指點下小弟

等小弟將來有機會比賽時可以望到ching們的尾燈

小弟定不勝感激~

+1 0
上一篇︰反面教材跑步日誌下一篇︰昨日跑完出血尿 !大家有無遇過?

升級   54.9%

該用戶從未簽到

今日早上吃過brunch,中午時份有d陽光
左去葵芳運動場行下
倒後行左幾個圈 (睇電視話久不久倒後行會有益處)
當時都沒有幾個人跑步

升級   54.9%

該用戶從未簽到

下午時份帶女兒去了沙田探外婆

不過下午天色開始陰暗

濕漉漉的感覺不太好受

因利乘便
就一於去埋沙田運動場跑番轉

升級   54.9%

該用戶從未簽到

今日目標8k均速跑

因平日多跑機關係

又因今日更濕熱的環境

預計時間一定慢過跑機...............

不打緊,只係練習遮.........

真係跑得幾甘下......

升級   54.9%

該用戶從未簽到

平均每一圈要成2'20"  

最後第20個圈博命跑都要2'02"...........  

8k總時間 47'xx"   

升級   54.9%

該用戶從未簽到

跑完步天黑了

運動場開了燈, 反而多了人跑步喎  

小弟亦打道回府吃晚飯了

回途上心想4月8k要跑40'樓下真係好渺茫  

評分

查看全部評分

升級   54.9%

該用戶從未簽到

小弟剛買了STR600不久

不太熟悉其操作
請問ching如何可以check每圈時間 ?

謝謝~

升級   92.85%

該用戶從未簽到

ram 兄,

Thanks for posting your training blog and pictures.  I enjoy reading it . Keep up the good work of running outside.

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜晒ram兄開Blog大吉, 影左好多運動場既相, 實在令人好感動, 尼度係我中學舉行運動會既地方, 亦係開始踏出跑步生涯既第一步, 知道你買左CASIO STR600, 買左咩顏色? 如要check圈速時間, 係正常顯示時間, 然後按"Mode" button 2次(mode button is located at the left corner), 跟著隻錶會顯示紀錄日期於右下,再按右下"Forward" button, 就可以check到圈速. check完再按"Mode"返回日常時間, 如果唔太明小弟再夜D post 張相上黎詳解.

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 ram 於 31-3-2008 00:16 發表
小弟剛買了STR600不久

不太熟悉其操作
請問ching如何可以check每圈時間 ?

謝謝~

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-3-31 12:25 發表
恭喜晒ram兄開Blog大吉, 影左好多運動場既相, 實在令人好感動, 尼度係我中學舉行運動會既地方, 亦係開始踏出跑步生涯既第一步, 知道你買左CASIO STR600, 買左咩顏色? 如要check圈速時間, 係正常顯示時間, 然後按"Mod ...

明白了,剛剛check到所有20個圈的時間

many thanks Gills 兄

小弟買的是黑色紅掣STR600(當時只有一種顏色)

誰不知今日行過再望,竟然還有白色,黑色黃掣..........真係激死人  

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-4-1 08:53 發表

ching 紅掣都不錯吧 ,如果買了黑掣,跑時按掣,都唔知個掣在那裡

ching也說得對,紅掣都好方便用

當跑到史史下既時候都好容易按得到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

今日天氣不太好,望出去白茫茫,有霧又有d雨
不打緊,我中午又去跑下機

上到gym只得幾丁人,頗冷清
跑了6k, 時間 33'24"
平均時速10.78km/hr
可能星期日跑完8k運動場重有d疲倦
又或者開頭跑得太快了 (14km/hr)
明日都係由慢到快好了

沖完涼返到公司,一個蘋果一個火龍果又一餐
明天再黎過~

升級   0%

該用戶從未簽到

其實STR600出過好多顏色, 不過唔係間間AD都齊款,下次再計時,按1吓Mode會去返計時功能,錶面亦會出現last o個次既紀錄時間, 然後長按紅色掣, 錶面會出現CLR字樣, CLR means Clear, 一直長按至"Bee"一聲, 而該次之紀錄就會被清除, 再按"START"掣就可重新計時. 哈哈...我地有隻同款同色既錶, 咁下次荃灣活動就可以憑錶認人啦...

原帖由 ram 於 1-4-2008 01:14 發表

明白了,剛剛check到所有20個圈的時間

many thanks Gills 兄

小弟買的是黑色紅掣STR600(當時只有一種顏色)

誰不知今日行過再望,竟然還有白色,黑色黃掣..........真係激死人  g ...

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

ram,

U've started a detailed running log - keep it up!

By the way I use Casio G-Shock too.  Red button is good.

http://blur2020.blogspot.com

升級   0%

該用戶從未簽到

中午跑完多數食件三文治加啡, 唔夠就加多隻蕉, ram兄兩個生果頂唔頂到晚餐, 定係有下午茶Tea 一 Tea.

原帖由 ram 於 1-4-2008 14:11 發表
    一個蘋果一個火龍果又一餐

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-4-1 23:06 發表
    中午跑完多數食件三文治加啡, 唔夠就加多隻蕉, ram兄兩個生果頂唔頂到晚餐, 定係有下午茶Tea 一 Tea.fgj" />

緊係要tea啦Gills兄

三點零鐘要飲一杯三合一麥片再黎一pack咸餅乾  

至可以頂到晚餐  

升級   54.9%

該用戶從未簽到

另外,謝謝更多位ching的鼓勵和支持  

如小弟有任何可以改進的地方

請各ching們多多提點下

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-4-1 14:21 發表
    其實STR600出過好多顏色, 不過唔係間間AD都齊款,下次再計時,按1吓Mode會去返計時功能,錶面亦會出現last o個次既紀錄時間, 然後長按紅色掣, 錶面會出現CLR字樣, CLR means Clear, 一直長按至"Bee"一聲, 而該次之 ...

非常清楚,早知唔洗花更多時間睇說明書

上黎問下就清楚曬

非常感謝Gills兄的幫忙

果然係一隻好實用又抵用既STR600!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 19# 的帖子

ram兄唔好客氣, 尼度各位C兄都非常熱誠, 說明書我都冇睇過, 都係亂按一通試吓摸吓按出黎, o個本說明書印得又細隻字又難明, 對於我尼D近視亞伯, 真係攪唔掂.