香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 零下十度
打印 上一主題 下一主題

藍田晒草灣暨斧山閒扯區

升級   0%

該用戶從未簽到

原本都想去,但遲收工唯有係屋企樓下jog下...
返到屋企覆左經理call為時而晚,走寶了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-1-14 23:23 發表

99 明晚來跑嗎?,晒草有人想認識吓你呀!  

是美女來的嗎?
我黎緊2日應該休息唔跑,聽晚唔跑可能黎食都唔定

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-1-14 23:37 發表

好可能係帥哥~~

帥哥都好呀,照殺

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-1-15 09:57 發表
介紹一下在廈門跑馬拉松既勁人先(相片來自maylam ctse分享):
這個人兄赤腳跑全馬

我都有見到呢位赤腳人兄,果時心諗...自己咁赤腳法真係跑10米8米已收得工 佢真係勁~

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-1-15 16:11 發表
見你們日日都咁好節目
如果不是要zzzz備戰CCM  
我都好想來

Kin in Running

督督你打算今晚訓到星期日朝養精蓄銳?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 w.c.w.c. 於 2010-1-16 11:22 發表

乜你會咩

乘義

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2010-1-16 10:42 發表
其實赤腳跑係咪有理由架..?

"聽聞"好似話咁係最好既...咁當然...呢家野唔係人人得...亦都要長年累月忍受得磨擦既痛同成個腳板都會係"枕"....
圖中的人兄係赤腳跑能完成全已馬已好利害...
但 跑吧 有位赤腳大仙...赤腳跑全馬家下功力已昇呢到係 2:50 內,真神人也

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 w.c.w.c. 於 2010-1-16 11:25 發表
9999, 我地琴晚個個都好想你黎呀

係屋企 hea 緊唔多想出門口

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-1-16 11:33 發表
其實有甚麼出奇
我舊時雨天都時不時赤腳跑斧山
找天跑給你們看

Kin in Running

斧山我都試過赤腳...
但跑track又點同跑地....

下次約跑督督你赤腳表演下跑青公/晒草<>tko吧

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-1-16 11:41 發表

99 係咪番緊工呀?

而家? 係呀
等收工食飯中

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-1-16 11:41 發表

99 係咪番緊工呀?

另都祝小蓉子搵到第一志願好學校,呢排要梗加辛苦令喵媽你啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2010-1-16 11:56 發表
99 你個頭像好正,有仰望天際,俯視大地之感.

多謝寶貝井的讚賞,有時望住個天呆下呆下都幾舒服
但我鐘意你個頭像跑得樂在其中多d姐

升級   0%

該用戶從未簽到

爆呀~
爆呀~ 爆呀~
爆到離晒大蒲抵自己死 簡略報告...
太貪心唔拎gel又不自量力頭25k跑1:55..之後就出事...爆到
尾17.2K行下jog下抽下根咁用成2:04完成,當然被人界到
體無完膚,大家以後改口叫我359

報告完畢,死去午睡補充體力先,再出個詳細d既...如大家有興趣

另今日其它長跑網既師兄姐都有唔錯既表現

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨呀咁多位~
沉睡左十幾個鐘,爽呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2010-1-17 22:18 發表
岩岩跑完返黎
仲見倒cc ctse 黎左斧山

跑左55個圈(22k)
總時間 1小時32分16秒

1. 4:14"58
  2. 4:12"30
  3. 4:12"31
  4. 4:11"96
  5. 4:10"23 5k 21:01"38
  6. 4:09"25
  7. 4:11"47
   ...

根根好野,個時間好平均好令仔呀

升級   0%

該用戶從未簽到

另恭喜小強懷智拎獎呀

升級   0%

該用戶從未簽到

走進地獄的一天...
1.17早上好感謝kf師兄,可以乘搭順風車直抵大會場地
多謝迪迪仔&Timmy的帶引,令我係個營地度搵到唔駛點排隊既廁所辦大事
換好衫就去堅堅所講的龍門口集合&影大合照,好多師兄姐好熱鬧呀
同大會安排唔錯,開賽前憑號碼布已可以領取power gel一個,
有便宜我梗係唔執輸,拎左一個但太自大同見跑廈馬都唔駛食,就無帶係身...

7:50左右就同timmy、天鬼、ning師兄等走左上線,可能參賽人數唔係太多,都係排好後,排十幾行左右。
仲見到黃師傅&佢朋友,大家打下氣吹下水咁等起步~ 話都無咁忷搭正8am,無倒數...只有主持人一聲 "GO" 就正式開始左~

報時先
1-5k: 22'40"24
6-15k: 45'05"80
15-20k: 24'19"44
21-25k: 23'21"37
26-30k: 36'46"58
31-35k: 26'44"19
36-40k: 41'11"19
41.195k: 10'14"25
41.695k: 04'05"51
42.195k: 03'21"11

42.195km 共 3:57'49 (自己禁錶) / 大會應該 3:58-3:59

起步時只係塞一塞,去到上斜都已經可以走返自己速度,
CCM果然聞名不如見面,不斷咁上上落落,之前自己都走過下樓下d街路(佛光街1:8 & 1:10)有個底,
自己預算開頭跑5'/km左右,但一黎有氣有力唔識留,跑到5k牌禁錶係走緊 4'30/k 左右,
因為係咁上落搵唔到舒服既節奏,但唔叫得太辛苦,亦開始貪心了...照走廈馬一樣照keep住去走得幾多得幾多,
如事者,第一次入到東壩見到有gel派有野食,但果時都無咁既需既就無理佢,繼續跑,諗住有咩事跑到30k第2次入壩先拎/食都得。
跑跑下miss左10k牌,到15k先禁到錶,望一望仲係keep到 4'30 唔錯無咩不良反應,咁梗係照去呀~
沿途見到綠色戰衣的跑友們,梗係直豎姆指叫下加油互相打氣,見到義工攝影師兄仲識鬼馬咁跑埋入下鏡

當第一次入西灣路,全馬俾半馬再跑入多500m左右,嘩...真係好鬼長好鬼斜...得叫你窮呀頂硬上,
入完出番黎見到20k牌見都係見俾走緊既4'30慢少少,心諗好合理既,話晒條斜路都成k野梗會慢d。

原路再跑第2轉,見身體狀況都無投訴,跑到25k牌見慢左少少,都ok啦,照去,但跑多幾百米就黎料啦...
左肩開始好痛...要不停咁邊跑邊按摩下佢...都好似無咩改善...再跑多陣然後就覺得雙腳好緊...橫隔膜亦開始痛
心知不妙,今次賴野啦,爆啦爆啦...爆左jog住咁去,唯一寄望就係捱到第2次入東壩可以食到包gel...
呢5k好漫長...終於捱到東壩補給站,即刻問補給人員要包gel...對方答我,有呀,OH YEAH
望一望...蕉黎既,OH HO... 再講一次我想要gel呀,點知gel就無晒啦,蕉你要唔要? 梗係要啦
食完條好美味既蕉,身體有返d能量,但都唔敢跑得太快啦,去到35k牌見5'鬆d一k,keep到仲有d機sub340返到終點

點知個夢都未發完,跑多陣條蕉既能量又用晒,打回原形仲衰多2錢重,再爆啦爆啦...
雖然左肩痛消失左,但個肚好似有d抽抽地,大腿少腿根本用唔到力,走快2步都即抽...係咁既情況下唯有半行半jog咁去完成埋餘下果7k野...

當然係俾人界到體無完膚,但唔多難受因為衰自己既不智,係抵死既~
雖然俾界了而大家又3唔識7,但對方都會留下打氣既說話,"加油"、"努力"、"頂住"、"keep going"
好開心,但果時既身體只能夠有氣無力咁回應一句"多謝" "thank you"

終於感受到馬拉松爆左既可怕啦...好鬼漫長呀條路...跑完41k係西灣路出返黎時,
聽到把熟識既聲音,係天鬼係度幫自己打氣中,真係好多謝你啦,仲陪住我行下jog下咁去到終點

返到終點...成個人散晒...仲麻煩左ning師兄幫我鬆根&還晶片

CCM...我下年一定要報仇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-1-19 00:48 發表

可惜相機冇晒電幫唔到你留下難忘的回憶tim

只此一次,無下次架啦 (叫左你拎多舊電架啦)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2010-1-18 17:11 發表

99 好有鬥志

讚好

原帖由 街坊鄭 於 2010-1-18 17:29 發表
99 一時失手.出年99復仇記.如我能SUB4,開心到訓唔著添.

BB & Baby井
我下年一定會報仇架