香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手買車 MERIDA 901 OR 903 好呢?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

901好d, 反正都唔係10speed, 無咩需要比多呢1,200蚊
留番d錢買lock鞋+lock踏重好

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-3-12 09:11 發表

引用ping sir 對我想換鈴既意見就係
"平路 racing3 已經好爽, 唔駛特登換炭鈴.
香港地的鐵人比賽可以鉤車, 即: 一群人輪流帶車, 省卻不少體力. 鋁鈴, 炭鈴都無所謂.
大家半斤八兩, 就睇你跑步有幾叻去分勝負."
...

唔係場場都有得鉤架, 尤其新娘潭一定無得鉤啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-3-12 10:35 發表
AERO BAR 我會裝埋喇, 因為我中學時其實有架單車都有裝, 不過細個時架車係亂咁黎0個d .
我都習慣左, 覺得舒服d省力d.

有ching 裝左唔習慣有無諗住放返出黎 , 可以賣俾我wo

除左價錢, 重應該諗下用咩型
有straight, s-bend, j-bend
舒適度 j>s>straight
破風度 striaght>s>j
Profile design有隻叫centry既(j-bend), $500左右有交易啦
http://www.all3sports.com/product_info.php?pName=profile-design-century&jsenabled=1&osCsid=9af565ef54a4f30e5ec41ae0ea26557c

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-3-12 19:34 發表

the cheapest Super Six

Super 6 is not cheap, post a photo lar