香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 呀招
打印 上一主題 下一主題

大埔區輕鬆跑

升級   28.85%

該用戶從未簽到

宜家入緊黎啦!希望吾好塞車啦!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

Louis , 你返工返邊區架?

升級   28.85%

該用戶從未簽到

Quarry bay!!!
    架巴士剛過科學員

升級   100%

開心

大埔 (九)

今晚和Stephen , 阿招他們6人再次係大埔練跑;
    由於今晚Desmond 以及Louis 的加入, 同埋Kanok 的回歸, 令參加人數變得很多

今晚原定的目標, 是想再以"雙橋"作為目標才折返,
    始終剛過去星期六之測試, 雖則是慘烈完成, 但起碼發現自己還是可以堅持
    當時我估計, 只要今晚速度跑慢一些,我還可以輕鬆跑到”雙橋”吧?!

結果今晚天朗氣清, 還有點微風,
    當我跑到馬料水碼頭, 正打算再前直衝的時候,
    忽然見到前面不停行雷閃電, 結果最後怕落大雨, 到時自己狼狽更麻煩, 才決定折返回頭;
    當時發現自己未能再往前跑, 真是非常失望, 最後計算亦只跑得13KM

不過, 雖只是短短的13KM , 但終於發現自己是有能力去每次練跑至少10KM, 甚至更長的路程;
    至少今晚練跑完後, 也再沒有作嘔頭暈的感覺, 證明自己身體還可以適應過來;

為了可以讓自己作出更有實力的比試,
    看來今個星期三將軍澳之約跑, 也是適當的時候參與了......

升級   28.85%

該用戶從未簽到

都係果句"星期三既約跑係冇任何比試既意思...大家只係開心跑"...如有比試...對手都只係得自己"...

星期三見...

升級   100%

開心

回復 70# 的帖子

互相競爭, 也是"比試"的一種 ;

只有良性競爭, 才會有進步

升級   11.35%

該用戶從未簽到

尋晚踩車從沙田到大埔一轉. 睇下見唔見倒大隊啦..

我9:30左右到元洲仔公園. 不過都係見唔倒大家.

你地8時起跑. 13k 應該都係 50" 左右姐.. 所以見唔倒你地都正常既.. 9:30 你地已經係屋企沖完涼..食緊雪糕

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-7-27 09:49 發表
    尋晚踩車從沙田到大埔一轉. 睇下見唔見倒大隊啦..

我9:30左右到元洲仔公園. 不過都係見唔倒大家.

你地8時起跑. 13k 應該都係 50" 左右姐.. 所以見唔倒你地都正常既.. 9:30 你地已經係屋企沖完涼..食緊雪糕

我地果時應該岩岩好去左沖涼呀

升級   20.25%

該用戶從未簽到

我都有由馬鞍山跑到科學園ga (八點到出發啦)

不過見唔到你地又行雷咁就返轉頭啦

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2010-7-27 10:09 發表
    我都有由馬鞍山跑到科學園ga (八點到出發啦)

不過見唔到你地又行雷咁就返轉頭啦

車.. ..星期一我都有跑,去到雙橋都差不多9點了.... 原來你地都無跑到過黎既...
    o個晚閃電閃得好勁呀...嚇死我... 仲以為咩事... 隔幾秒至10幾秒就有一陣強光...

升級   5.3%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-7-28 00:08 發表

車.. ..星期一我都有跑,去到雙橋都差不多9點了.... 原來你地都無跑到過黎既...
    o個晚閃電閃得好勁呀...嚇死我... 仲以為咩事... 隔幾秒至10幾秒就有一陣強光...

師太..當有一天你再遇到閃電..唔洗驚..見到一刻立即數..1..2..3..4..當聽到隆一聲的時候如果係4秒..
    一秒330mX4=1320m..即係條電同你相距1公里有多..計埋風向..就算係荒山野嶺都唔洗驚..
    如果聽唔到聲..即係好遠..不用理會..

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-7-28 00:16 發表

師太..當有一天你再遇到閃電..唔洗驚..見到一刻立即數..1..2..3..4..當聽到隆一聲的時候如果係4秒..
    一秒330mX4=1320m..即係條電同你相距1公里有多..計埋風向..就算係荒山野嶺都唔洗驚..
    如果聽唔 ...

我只係到對面科學園係咁有強光... 一d雷聲都聽唔到... 唔係驚電死... 只係驚對面唔知發生咩事... 會唔會係有外星人出現呢.... haha...原來只係閃電
    如果真係雷電電死都好吖... 死得夠痛快... 唔洗咁多折磨呀

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-7-27 00:07 發表
    大埔 (九)

今晚和Stephen , 阿招他們6人再次係大埔練跑;
    由於今晚Desmond 以及Louis 的加入, 同埋Kanok 的回歸, 令參加人數變得很多

今晚原定的目標, 是想再以"雙橋"作為目標才折返,
    始終剛過去星期六之測 ...

越來越多人真係好喇~ 好可惜我join 唔到, 依家星期一到五我都無得join 任何約跑.....
    北區又無去, 晒草又無去, 大埔都去唔到.... 公司快d 請返個人唔使我地做到死啦!

只好夜d 返去跑或者晨早起身跑一陣, 時間關係每次都只跑得1hr 內

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-28 09:41 發表

越來越多人真係好喇~ 好可惜我join 唔到, 依家星期一到五我都無得join 任何約跑.....
    北區又無去, 晒草又無去, 大埔都去唔到.... 公司快d 請返個人唔使我地做到死啦!

只好夜d 返去跑或者晨早起身 ...

唉..~_~ 真係好耐冇見啦-
    得閒約晚/約朝一齊跑下

升級   75.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 10 天

呀招~星期一晚我地跑左有幾多K呀??

升級   5.3%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-7-28 00:30 發表

我只係見到對面科學園係咁有強光... 一d雷聲都聽唔到... 唔係驚電死... 只係驚對面唔知發生咩事... 會唔會係有外星人出現呢.... haha...原來只係閃電
    如果真係雷電電死都好吖... 死得夠痛快... 唔洗咁多折磨 ...

師太..邊個話你聽俾雷劈死好痛快嫁?外國有好多曾經俾雷劈過既人講番佢地d感覺...可上網查下...
    p.s..你成日俾人折磨嫁咩?

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-7-28 17:10 發表

師太..邊個話你聽俾雷劈死好痛快嫁?外國有好多曾經俾雷劈過既人講番佢地d感覺...可上網查下...
    p.s..你成日俾人折磨嫁咩?  

唔該哂喎師公

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kanokanok 於 2010-7-28 14:05 發表
    呀招~星期一晚我地跑左有幾多K呀??

星期一我地跑左12.67KM

升級   95.6%

該用戶從未簽到

早晨呀~

升級   70.4%

該用戶從未簽到

早晨呀