香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝stanley, 聽後個心都舒服d

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-10-12 00:54 發表
謝謝你的消息呀Stanley,  
其實我果兩張咭都成兩年幾無用過了, 無寫有效日期, 應該仲有效掛
我只響果度買過美記, 舊年都仲係自動比八折我, 無show過張咭,今年無響果度買了   
nike出面大把款式...., 未試過響 ...

sonia師姐....你張咭無問題既.....佢地都係認咭唔認人
不過如果佢地記得你.....咪唔駛show咭囉...

for美記.........佢地話2008年開始.....美記個agent唔俾佢地俾8折d客......最多85折
(佢地係最早唔俾8折既鞋店)

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

nc,  I found ur pic :

登錄/註冊後可看大圖

http://www.flickr.com/photos/30181841@N06/2934106642/in/set-72157607955344141/

升級   0%

該用戶從未簽到

thank you, blurmax 兄, 就係佢在最後1k係咁追住, 追到氣咳 , 不過印象中他是穿黑色T及黑色短褲, 唔通比賽緊較容易出幻覺

升級   0%

該用戶從未簽到

6/10/2008 - 荃灣西 - 屯門兆麟運動場 - 16k - 1:50'

7/10/2008 - 休息

8/10/2008 - 工聯會跑步班最後一課, 學習上下坡

9/10/2008 - 蒲崗村道 x 2 - 9k - 29'34"/29'02" Total: 58'36"

個個也說練斜路是有必要, 練大腿肌肉之餘, 又可以練氣, 個膝蓋又不會那麼傷, 亞sir更說跑得多斜路, 跑平路時, 感覺好像下斜咁容易及輕鬆.  今天便是第二次跑斧山大圈, 與第一次有少少不同, 今天黃昏在鳳德村出發, 逆時針而跑, 第一圈已感覺比之前第一次跑感覺好d, 第二圈時更加好, 當跑回平路時, feel到人輕了, 彈得幾好  睇怕斜路都是無可避免的了

10/10/2008 - 7線 x 11 - 5k - 2'34"/2'42"/2'43"/2'40"/2'39"/2'41"/2'48"/2'46"/2'48"/2'47"/2'36"  Total: 29'49"

11/10/2008 - AVOHK Race 3 (寶雲道) - 5k (12'26"/14'11" - 26'37") + gym

12/10/2008 - Recovery jog - 馬鞍山聽濤雅苑 - 雙橋橋尾來回 - 5k - 21'/18'09" Total: 39'09"
    本來今天是想跑次長長課的, 由聽濤雅苑出發至大埔元洲仔來回20k, 但今天實在太累了, 跑不起. 於是臨時改變做個recovery jog算了.  今天天氣很好, 天陰有風, 但星期天下午很多單車友, 比較繁忙了點.

對新鞋跑來很舒服, 但要比d時間培養感情吧. 讓對腳與鞋慢慢適應

目標: 每個星期: 斜路, interval, LSD 各1次..., gym x 2

升級   0%

該用戶從未簽到

nc ctse 好勤力啊! 成個星期只停一日唔跑休息!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

nc ctse 好勤力啊! 成個星期只停一日唔跑休息!

X 2 - I only run 2 to 3 times weekly

http://www.xanga.com/blurmax

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-10-12 23:45 發表

唔該哂Stanley兄, 原來係咁
    得個85折,  就唔吸引了...

買acics都ok架...
    因為唔係好多地方acics有折

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

回復 504# 的帖子

nc姐真係勁勤力,小弟自慚不如
    加油啊!

P.S. 今天樂華盃見到Maria同學仔,一開跑小弟只見她絕塵而去

升級   35.4%

該用戶從未簽到

nc 姐真係好好好勤力
    我真係...
    不過,今晚雖然有事要做
    但希望都盡快趕返屋企
    又去跑下,學下nc姐咁勤力先得

nc姐買左咩既新鞋,有無相睇下 ?
    同新鞋拍住上,感覺如何 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-10-13 00:07 發表
    nc姐真係勁勤力,小弟自慚不如
    加油啊!

P.S. 今天樂華盃見到Maria同學仔,一開跑小弟只見她絕塵而去  

係呀, Maria ctse跑得真係很快很快 , 她星期六也有跑寶雲道5k比賽, 星期日又比賽, 真係強勁

升級   0%

該用戶從未簽到

唔知係唔係一時衝動, 星期六帶了對靚鞋回家 , 第一眼看見他時, no... 鞋頭那個design總是怪怪, 但當試上對腳時, 嘩嘩嘩, 對腳給d cushion包圍著, 很舒服. 另外再試多一對asics及美記precision, 都是覺得他最好, 看下看下覺得他很靚仔, 很型 很喜歡他.  今天穿了他跑斜路11k, 感覺良好, 很舒服, 避震好, 其他小妹便唔係好知喇. 他是asics - DS Trainer, 唔知有沒有chingctse穿過?? 評價如何??

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-16 22:05 發表
    唔知係唔係一時衝動, 星期六帶了對靚鞋回家 , 第一眼看見他時, no... 鞋頭那個design總是怪怪, 但當試上對腳時, 嘩嘩嘩, 對腳給d cushion包圍著, 很舒服. 另外再試多一對asics及美記precision, 都是覺得 ...
    nc姐,橙色都好靚喎

好特別既款式,我都見過
    包保唔會撞鞋

ctse11k全斜路嗎 ? 斜路比我實跑唔郁
    ctse習慣跑斜路後,再跑平路便很輕鬆

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 514# 的帖子

恭喜ctse! 鞋頭很特別, 隻鞋重唔重?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-10-16 22:26 發表
    恭喜ctse! 鞋頭很特別, 隻鞋重唔重?

不重, 輕過對rider.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

好靚啊!個頭咁特別,有何作用?
    還是純設計呢?多少$?
    有新鞋就跑多的.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-10-16 23:29 發表
    好靚啊!個頭咁特別,有何作用?
    還是純設計呢?多少$?
    有新鞋就跑多的.

不知道個頭的設計有沒有特別作用, 還是純設計, 850個大洋, 由於很喜歡, 很舒服, 好鞋難求, 所以不想太多便買了

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-17 07:18 發表
    不知道個頭的設計有沒有特別作用, 還是純設計, 850個大洋, 由於很喜歡, 很舒服, 好鞋難求, 所以不想太多便買了

恭喜nc姐覓得心頭好,個design幾特別喎
    週末可以著新鞋仔跑廿k了

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 514# 的帖子

nc姐對鞋真係好靚呀,原來橙色撞白色可以咁sharp,可以買到心頭好一定好開心。
    我之前上網睇咗對Nike全對橙紅色既鞋覺得幾靚,點知去到舖頭睇實物就覺得唔靚,卒之買咗對黑色,又係對腳給d cushion包圍著, 很舒服。