香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

nc ctse 你都笑我,哈...真係呀

之前甩底個d太耐之前報嘛

lee d近期d
應該無咩問題

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 redred 於 2008-12-15 16:32 發表
    20同26都會到呀,今次唔會甩底掛

Redred終於復出,一齊跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-15 16:50 發表

Redred終於復出,一齊跑.

711MF 該用戶已被刪除

升級   35.4%

該用戶從未簽到

咁nc ctse,20 或 26到唔到 ?

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-12-15 19:53 發表

redred  真係好耐無見你啦,,你d功課攪掂啦.
    有時間就出呢唔跑都吹下水啦...現在各區都好多約跑啊..緊有一日就到你....
    7兄,原來讀書真係好忙,d course 為期3個月,但又要交功課,做project,quiz 仲要exam 真係忙死人
    7兄20號報左未呀 ? 又或者26到唔到 ??

我都好耐無同7兄傾下跑步經,
    7兄賜教個d,我宜家都仲記得架
    次次跑都記得 j字腳同3角形擺手
    不過做唔做到又係另一回事
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-12-16 14:18 發表
    咁nc ctse,20 或 26到唔到 ?

謝謝redred姐的催促, 已報26, 到時見吧

升級   0%

該用戶從未簽到

16/12/08 (二) - Interval - (400+100) x 16 - 6.4k

17/12/08 (三) - 運動場外圈 (830m x 12) 10k
    5'08"/5'03"/5'00"/4'57"/4'56"/5'10"/5'14"/5'32"/5'16"/5'04"/4'53"/4'43" - 1:05

19/12/08 (五) - Tempo - 12k - 7線x27 (aim: 2:31/lap) - 1:07'
    2'51"/2'29"/2'29"/2'27"/2'28"/2'32"/2'30"/2'27"/2'25"/2'30"/2'27"/2'30"/2'30"/2'30"/2'28"/2'27"/2'25" Rest: 1'16" (飲水) 2'25"/2'27"/2'32"/2'24"/2'27"/2'29"/2'25"/2'28"/2'25"/2'28"

20/12/08 (六) - 城門河一圈 10.5k - 1:08' - 沙田運動場 - 大圍火車站 - 雙橋 - 沙田火車站
    今天下午去了沙田體育會 (瀝源村)取號碼布, T-shirt, 精片等, 一場來到更係跑番轉. 今天天色很美, 很清晰, 遠望八仙嶺, 加上夕陽, 非常美.

Week 3 - 39k

升級   35.4%

該用戶從未簽到

nc ctse 依然好勤力,練得好密喎
    意志堅定,勁呀

ctse最衰住得遠, 唔wong sir 既上斜特訓應該好岩你練
    相信ctse 都可以同ken 兄一樣,跑好多轉

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-12-22 08:58 發表
    nc ctse 依然好勤力,練得好密喎
    意志堅定,勁呀

ctse最衰住得遠, 唔wong sir 既上斜特訓應該好岩你練
    相信ctse 都可以同ken 兄一樣,跑好多轉

很懶就真!!! 本來昨天約了自己跑個長課, 但敵不過睡魔, 很眼瞓, 回了家小睡 之後梗係例牌後悔

看見你們成班屯門跑友很熱鬧, 很好玩, 可惜太遠了 否則都會考慮... boxing day見吧

redred姐, 努力加油呀!!! 妳也練得很好呢, 跑了很多轉, 犀利

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2008-12-22 09:23 發表

nc ctse真係好勤力~ 加油吖~

cc加油呀!!!

斧山重鋪跑道, ctse仲有沒有去斧山場跑呀?? 定已改跑學校村大斜路?? 努力呀!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2008-12-22 11:58 發表

我而家係先跑大斜路再入運動場跑5k,total應該係8k?不過時間好慢∼ 尋日黃昏時段去左跑城門河,開跑前&一路跑ge心理狀態都十分良好.(以前跑ge時候有時係唔想跑嘎)以為今次sure wine喇,一定快過石門 ...

當我跑得好舒服同埋自己一個人跑果陣... 通常個速度比比賽慢 d...
    同大家一齊跑果陣...為0左唔好要大家等我太久..我都會跑快少少...但個速度都係比比賽時慢
    最緊要跑得開心..健康...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2008-12-22 11:58 發表

我而家係先跑大斜路再入運動場跑5k,total應該係8k?不過時間好慢∼ 尋日黃昏時段去左跑城門河,開跑前&一路跑ge心理狀態都十分良好.(以前跑ge時候有時係唔想跑嘎)以為今次sure wine喇,一定快過石門 ...

自己一個跑時一般都是慢少少的, 很正常.  比賽時便會不自覺地快了, 不用擔心.  我估現在最好是跑多d及一個星期跑一次較長的課.  請問cc渣打報了10k還是半馬??

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2008-12-22 12:56 發表
    跑一次較長的課==>即係要幾多?而家係1,5就8K,星期三就12K.CTSE,請問咁GE量OK嗎?渣打報了10k還是半馬?? SORRY吖,係無報嘎

我只是跑了1年左右, 很多野也是邊學邊問邊試.  我覺得在沒有比賽的壓力下, 每個星期跑3-4次, 這樣的里數, cc已是很勤力了

最緊要享受跑步, 跑得開心又健康

升級   100%

該用戶從未簽到