香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

好返未呀?

生日又大個女囉! 有冇新願意同新目標??

升級   0%

該用戶從未簽到

經過2個星期的偷懶 - 病, 飯局, 凍的天氣, 冬眠, 一大把籍口. 今個星期回復跑步練習, 請大家幫吓手睇住隻大懶蛇... 唔好比佢訓咁耐!!

20/1/09 (二) 運動場外圈 (850 x 12) 10.2k
    5'19"/5'29"/5'32"/5'21"/5'17"/5'11"/5'10"/5'08"/5'11"/5'07"/5'06"/4'50" Total: 1:02'45"
    今天好像是這2個星期首次一個人練跑, 之前都係d約跑活動, 並且跑得非常少. 希望今個星期開始迫番自己跑密d. 今天跑斜路 (其實條斜路大約都是200m一次)個時間都總算過得去, 不過最後一, 兩個圈大腿真係無咩力喇, 能夠衝埋最後一圈都老懷安慰了!!!

21/1/09 (三) - 7線 x 24.5 - 10.9k
    2'50"/2'52"/3'02"/3'09"/3'13"/3'16"/3'04"/2'48"/2'33"/2'35"/2'40"/2'44"/2'40"/2'40"/2'32"/2'37"/2'39"/2'38"/2'33"/2'36"/2'32"/2'30"/2'32"/2'33"/1'23" Total: 1:07'21"
    今天沒有腳緊的感覺, 但在第3-7圈時左邊痛, 之後慢慢才沒事,. 昨天跑完斜路, 今天對腳很攰, 特別是最後幾個圈, 真係無力抬腿.
    這兩天回暖, 跑得舒服很多, 真係很怕凍的感覺!!!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

懶蛇終於冬眠完出洞啦!

之前兩個星期冇跑步咩? 寫下blog啦!

連跑兩日10K+喎! NC真係唔講得少, 一跑就.....警告妳唔好連續跑5,6日呀?
    渣打臨近, 最緊要保住對腳唔傷, 保住個人唔病.

星期五來嗎??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-21 23:33 發表
    懶蛇終於冬眠完出洞啦!

之前兩個星期冇跑步咩? 寫下blog啦!

連跑兩日10K+喎! NC真係唔講得少, 一跑就.....警告妳唔好連續跑5,6日呀?
    渣打臨近, 最緊要保住對腳唔傷, 保住個人唔病.

星期五來嗎??

yes madam   其實都係一星期跑4-5天, 要保住對腳, 保住條命仔 e 一排見到很多ching ctse腳傷嚴重, 真係大家都要小心, 長命跑!!

星期五no la... 閉關自修 你地玩得開心d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2009-1-21 23:21 發表
    經過2個星期的偷懶 - 病, 飯局, 凍的天氣, 冬眠, 一大把籍口. 今個星期回復跑步練習, 請大家幫吓手睇住隻大懶蛇... 唔好比佢訓咁耐!!

20/1/09 (二) 運動場外圈 (850 x 12) 10.2k
    5'19"/5'29"/5'32"/5'21"/ ...

nc姐卒之出山啦....好呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

呢2日又凍返喇~~唔知NC會唔會再冬眠呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-22 22:07 發表
    呢2日又凍返喇~~唔知NC會唔會再冬眠呢

其實我都好驚呀 唔會o架..., 我會學叮叮噹一招, 見唔到, feel 唔到 ...  好熱呀 好熱呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-22 17:56 發表

nc姐卒之出山啦....好呀!

原帖由 cc 於 2009-1-22 20:20 發表

努力丫~nc姐

大家努力加油呀

升級   82%

該用戶從未簽到

在比賽中,你必定會遇上種種逆境(外來因素或內裡因素),你會怎樣去面對呢?

白頭佬

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2009-1-25 16:10 發表
    在比賽中,你必定會遇上種種逆境(外來因素或內裡因素),你會怎樣去面對呢?

白頭佬

見招拆招吧!!! 小妹只知道賽前盡了自己能力, 做好預備功夫, 並且保持著一種正面思想, 儲入正能量, 在賽事時集中精神, get a good run, 遇上種種逆境, 坦然的去面對, 臨場發揮...

白ching,

升級   0%

該用戶從未簽到

23/1/09 (五) - 7線 x 24 - 慢跑 10.7k
    2'57"/2'57"/3'04"/3'09"/3'05"/3'01"/2'58"/2'59"/2'59"/2'56"/2'53"/2'50"/2'53"/2'54"/2'49"/2'52"/2'47"/2'48"/2'52"/2'50"/2'54"/2'47"/2'50"/2'43" Total: 1'09"57
    今晚很大大風, 運動場很少人, 強勁的季候風之後便開始轉冷, 明天及星期日將會跌至9度

登錄/註冊後可看大圖
    今天對腳都係很緊. 不過, 志在keep住跑.

24/1/09 (六) - 7線 x 24 - 慢慢跑 10.7k
    2'56"/2'58"/3'04"/3'09"/3'12"/3'14"/3'12"/3'10"/3'04"/3'07"/3'05"/3'04"/3'04"/2'56"/2'52"/2'49"/2'45"/2'47"/2'52"/2'49"/2'38"/2'32"/2'30"/2'30"  Total: 1:10'29"

本本來打算今早挑戰個大大大長甘, 到昨天覺得今早會太熱, 都係留番過幾天先. 於是昨晚跑了個10k, 今天或者休息, 明天跑個長課, 點知今天給高人提醒, 什麼加課, 聽到我!!! 就係咁逛完街後便走番個10k, 唔係行, 唔係跑, 係走...

登錄/註冊後可看大圖

對腳緊到... 我諗用枝針都吉唔入, 到15個左右才鬆番d, 唉....

25/1/09 (日) - 減肥跑17k - 馬鞍山遊樂場 - 馬鞍山公園盡頭 - 獅子橋 - 雙橋 - 馬鞍山遊樂場 - 1:57' - 超慢 jog

今天是年三十, 再加上陰天寒冷, 城門河兩旁少有的寧靜, 又少單車, 真係非常正!!! 馬鞍山海旁唔知會何時弄好, 現在已拆了某些板, 已能看到初形, 相信很快完工吧!!!

最後一段時, 碰見slowrunner ching, 真係唔好意思, 小妹要諗數秒才能想到ching個名, 想到時ching已一支箭跑了   

今週 59.5k

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2009-1-25 20:23 發表

見招拆招吧!!! 小妹只知道賽前盡了自己能力, 做好預備功夫, 並且保持著一種正面思想, 儲入正能量, 在賽事時集中精神, get a good run, 遇上種種逆境, 坦然的去面對, 臨場發揮...

白ching, hgonion_icon_107g ...
    多謝妳的意見

白頭佬

升級   13.2%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2009-1-25 22:03 發表
    最後一段時, 碰見slowrunner ching, 真係唔好意思, 小妹要 ...

nc ctse, 59.5k, 相當好啊.  "超慢 jog" 也不錯, 是我最享受的.

因我沒想到跑跑下有靚女叫我, 碰見你時, 我也不知應先叫你好, 還是先梳下頭和整理一下跑姿好

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 slowrunner 於 2009-1-27 13:11 發表

nc ctse, 59.5k, 相當好啊.  "超慢 jog" 也不錯, 是我最享受的.

因我沒想到跑跑下有靚女叫我, 碰見你時, 我也不知應先叫你好, 還是先梳下頭和整理一下跑姿好

nc ctse, 我其實都好享受慢jog o既感覺, 加油呀!!  
    哈哈, slowrunner ching, 真係俾你笑死我  

升級   35.4%

該用戶從未簽到

NC CTSE..半馬跑得如何 ??
    是否有徍績 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜 nc 姐,跑得好好呀 ~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

今日既天氣比聯合國時熱好多, NC 姐今日既時間好好呀, 練左咁耐, 得到滿意既成績, 一定好開心哩, 出年渣打會唔會再玩半馬?

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝redred, chairman and schnix,

今天的天氣真係很適合我e d 怕凍的一簇,成績真係很滿意,最緊要還是玩得很開心,有人陪跑,有得一起唉,一起飲茶,多謝長跑網的chingctse呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 obaanc 於 2009-2-8 19:04 發表
    謝謝redred, chairman and schnix,

今天的天氣真係很適合我e d 怕凍的一簇,成績真係很滿意,最緊要還是玩得很開心,有人陪跑,有得一起唉,一起飲茶,多謝長跑網的chingctse呀" />" />

係呀,ED天氣,連太陽伯伯都好好瞓,遲佐出黎呀