香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思NC姐,係我安排唔好,要你地係屯門迷了路.最衰係我最後個3公里忍唔住衝了一段,仲叫埋明兄一齊衝.如果唔係多個識途老馬睇住就會好D.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-2-22 00:08 發表
"自己隻腳向外傾" 係咪即係外八字腳呀?
我就係喎~ 仲要兩隻腳都係~ 想改好耐.
通常跑時初段都會正常少少, 但跑跑0下又會跑翻外八字...

同埋我都買0左 pakcb ching 推介0個個腰 bag 呀!!
不過勁驚個水樽會跑跑0下跌呀~ 於是我搵橡根 cool 住個水樽同袋0架~

B哥哥, 好似某某牌子咁尼...包無跌樽, 但飲時就要拆橡根law!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-2-21 23:48 發表

以前我都唔多拉筋, 經過今次之後, 覺得拉筋真係好重要, 現在我每日都會拉下, 係屋企一路上網一路拉" />" />hiuijhkj  

schnix真係乖, 又勤力!!! 好提議: 一路上網, 一路拉筋, 手眼並用

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-22 00:18 發表

原本我地幾個屯門女子都有日日拉筋的習慣, 我地重游就Redred平日要拉筋添.
妳阿Sir應該有教妳1,2,3架!
1....日日拉筋.

當然有啦, 可惜佢學生懶到出汁 係報了比賽, 之前幾天便懶乖咁做拉筋及用按摩膏摔對腳law

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-22 00:21 發表
唔好意思NC姐,係我安排唔好,要你地係屯門迷了路.最衰係我最後個3公里忍唔住衝了一段,仲叫埋明兄一齊衝.如果唔係多個識途老馬睇住就會好D.

平兄, 千萬唔好咁講呀!!! 迷路很少事啫, 我慣架喇 地球係圓的, 始終會返到終點的

況且最後3k, 我真係無咩貨賣喇

升級   10%

該用戶從未簽到

我唔係跑步都試過係屯門迷路,又係三聖果頭附近,但我覺得屯門也算係跑步的好地方

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mochadd 於 2009-2-22 10:48 發表
我唔係跑步都試過係屯門迷路,又係三聖果頭附近,但我覺得屯門也算係跑步的好地方

係呀, 屯門河兩旁很好跑, 唔怪得屯門區很多跑友!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-2-22 10:53 發表

係呀, 屯門河兩旁很好跑, 唔怪得屯門區很多跑友!!!

屯門區內除了屯門河二旁外,仲有好多好好跑既路線,甚至由屯門跑去元朗天水圍又得,跑去深井荃灣又得,再唔係上山麥理浩徑跑都得..嘻嘻...好多選擇..同埋真係好多人跑步,無論跑邊,幾時跑,都見到其他跑友...特別係星期四晚鄧記,更是人山人海.NC搵次入來玩下啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-22 12:44 發表

屯門區內除了屯門河二旁外,仲有好多好好跑既路線,甚至由屯門跑去元朗天水圍又得,跑去深井荃灣又得,再唔係上山麥理浩徑跑都得..嘻嘻...好多選擇..同埋真係好多人跑步,無論跑邊,幾時跑,都見到其他跑友...特別係星期四晚鄧記,更是人山人海.NC搵次入來玩下啦.

平兄, 斧山一至五都人山人海, 你幾時過來玩下呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-2-22 13:21 發表

平兄, 斧山一至五都人山人海, 你幾時過來玩下呀 " />" />

NC姐,我唔敢過斧山踩場丫,你地個邊咁多勁人,我驚失禮人,都係等我係屯門鄧記操番好D先啦..

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

NC有冇跑步呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-2 00:43 發表
    NC有冇跑步呀?

有呀, 都有keep住跑, 及做番個record, 不過無係這兒post咋麻, 因為我驚悶親人   跑開, 每次都係咁跑, 無咩特別, 又係咁   

24/2 - 跑步小組 (二) - 400 x 10 + 400 x 6 (4分連休, 中間休息5分鐘)
    2'01"/1'56"/1'48"/1'53"/1'52"/1'52"/1'54"/1'51"/1'53"/1'51"
    1'56"/1'53"/1'54"/1'57"/1'53"/1'53"
    今天很眼瞓, 不過做完晒warm up, 跑緊的時候沒有眼瞓的感覺, 更係啦, 只有辛苦, 想屎這幾隻字, 跑完後真係舒服晒

登錄/註冊後可看大圖

25/2 - 10k 慢遊太空

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

7線 x 24 - 1:05'29" - 10.68k
    今晚跑完後大腿後面及pat pat肌肉有點兒痛, 之前好似未試過pat pat痛, 相信是做有做到提腿, 後蹬的動作

升級   0%

該用戶從未簽到

上星期日在永安"東京"看到一對spacer斷碼7折 ($490), 即管試吓, 誰知又o岩喎, 結果沒有打算買spacer的, 卻帶了"他"回家

登錄/註冊後可看大圖

今天第一次帶他落場, 見見世面. 最初10個圈, 很不舒服, 越跑越慢, 小腿拉住, 中掌落地, 鞋聲很大很大... 跑了10個圈後, 已經行了, 打算今天到此為止. 但越想越唔忿氣, 無理由, 唔得再試多次... 就係咁, 第二次10個圈, 感覺好很多了, 對鞋很輕, 今次可以提腿, 後蹬, 比以前還要跑得快了少許.  差點怪錯了好鞋... 不過, 都係要時間feel 吓對鞋, 習慣吓

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

上次係旺角允記見到一對idaten斷碼7折, 很抵, 不過得23號, 邊位ctse o岩就去試試吧!!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 nc 於 2009-3-2 23:01 發表
    上星期日在永安"東京"看到一對spacer斷碼7折 ($490), 即管試吓, 誰知又o岩喎, 結果沒有打算買spacer的, 卻帶了"他"回家

登錄/註冊後可看大圖

今天第一次帶他落場, 見見世面 ...

係丫~~有時D鞋真係要習慣架
    有時我D鞋著得唔舒服~放左幾個月再拎返出黎著又OK WOO~真神奇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-2 23:18 發表

有時我D鞋著得唔舒服~放左幾個月再拎返出黎著又OK WOO~真神奇

更係啦, 被人放左入冷宮幾個月, 悶鬼屎佢喇... 所以咪乖乖地聽話d law   你估佢唔想跑咩!!!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-3-2 23:13 發表
    上次係旺角允記見到一對idaten斷碼7折, 很抵, 不過得23號, 邊位ctse o岩就去試試吧!!!

SPACER, IDATEN 都好輕身, 好正!
    不過而家我未著得住

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-2 23:18 發表

會咁既咩? 等我試下先

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-3-2 13:26 發表

有呀, 都有keep住跑, 及做番個record, 不過無係這兒post咋麻, 因為我驚悶親人   跑開, 每次都係咁跑, 無咩特別, 又係咁   

24/2 - 跑步小組 (二) - 400 x 10 + 400 x 6 (4分連休, 中間休息5分鐘)
    2 ...

我覺得訓練記錄係應該keep 住post, 可能你自己會覺得寫o來寫去都係o果d 野, 但係有好多唔同的人睇,新手睇左會作為目標,舊人睇左會自己檢討下,勁人睇左甚至會比意見,懶人睇左會勤力番,所以一定要keep 住話比你知呀!