香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011渣打截人問題

升級   73.68%

該用戶從未簽到

今年全馬有2個組別, 而checkpoint 截人時間又有2個. 如果我係挑戰組, 係過checkpoint的時間過咗"挑戰組"的 time limit, 但又未過"1組"的 time limit, 會唔會照俾人截上車?
+1 0
上一篇︰20/2 渣打馬拉松後一齊嘆茶下一篇︰元朗區新人~!!廿幾歲先鍾意跑步

升級   73.68%

該用戶從未簽到

我係全馬新手, 第一次跑

升級   57.67%

該用戶從未簽到

原帖由 y2kcflee 於 2011-2-11 15:16 發表
今年全馬有2個組別, 而checkpoint 截人時間又有2個. 如果我係挑戰組, 係過checkpoint的時間過咗"挑戰組"的 time limit, 但又未過"1組"的 time limit, 會唔會照俾人截上車?

y2kcflee你好, 如今年無特殊情況, 根據我過往跑其他組別經歷, 應該無問題因太多人好難處理.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

只會截最後果組, 因為要交番條路俾運輸署.  全馬第一組同兩組半馬都唔會截人, 除非你跑得慢過全馬第二組.

升級   73.68%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-11 17:32 發表
只會截最後果組, 因為要交番條路俾運輸署.  全馬第一組同兩組半馬都唔會截人, 除非你跑得慢過全馬第二組.

Thx, 概然係咁, 點解大會要寫2個截人時間呢? 直接寫全馬最後果組時間咪得 law!