香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑步時遇到尷尬/有趣的事 (ching/ctse)

升級   0%

該用戶從未簽到

那一次製造尷尬的不是本人, 小女子是受害人 , 話說數月前在運動場跑圈 , 速度是非常慢, 怎知卻可以給後面跑來的路人甲撞倒 , 他不是快, 因衝力的強度不致令小女子跌倒, 我都不知為何咁都可以撞倒人, 那個速度他都可以訓底左, 訓底左仲可以笑, 即係無事啦 好驚呀, 於是繼續跑, 仲跑快d
+1 0
上一篇︰現在是否需要想想我們的未來方向下一篇︰歡迎 alex & stanleyhpm ching 加入我們長跑網管理人員大家庭

升級   35.4%

該用戶從未簽到

吓,,佢唔睇路跑嗎 ??咁佢撞跌左nc 姐你呀 ?
咁無咩事呀 ?咁佢撞跌你仲繼續跑 ???

我呢....就係..因為平日出街係化曬妝既
話說有一日約左個男仔fd 跑步
大家相約係運動見
去到時,我未見個fd,於是自行做warm up
但係warm up 期間,見佢係場到跑,
咁我做緊拉筋,緊係無追出去, 佢望到我,我對佢笑
點知佢直跑直過, 嚇到我, 心諗"無理由"唔通我認錯..但明明個樣係我個fd
好啦,到下一個圈,我個fd再跑來時,我叫佢,佢先好似嚇一嚇咁
話"嘜你黎架,我認唔到"

個心即時諗....化左妝同唔化妝..唔係真係咁大分別呀.......
如是,自此,..未試過約見過我化妝既fd跑步
費時一陣人地以為我傻....認唔到我..愈叫愈跑
711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   1.35%

該用戶從未簽到

redred ctse......在跑步中,個靚裝會0吾會溶0架0甘熱

升級   35.4%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

7兄, 唔好話跑呀
宜家出街一陣, 個妝都溶曬
話唔定化妝去跑,d人嚇到暈曬
我仲唔係第一

升級   35.4%

該用戶從未簽到

ching, 認錯人...咁咪好..."羅"....
你應該扮係佢唔記得,話肯定識佢,
然後話下次再call出黎飲茶
即刻快跑閃人

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2008-7-18 17:23 發表
redred ctse......在跑步中,個靚裝會0吾會溶0架0甘熱
緊係溶啦
不過, 我咁耐都未試過化妝跑呀

但聽fd講,有d女仔化曬靚妝跑架
一路跑一路溶..好恐怖

升級   0%

該用戶從未簽到

真人真事. . . . . .

一個下午,  一個傻人,一條斜路

跑下跑下跑下

傻人冇氣好冇氣

忽然有一對男女捉住傻人問路

傻人喘住喘住想答.........

但有口難言........只好手指指

真唔好意思

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-7-18 17:44 發表
真人真事. . . . . .

一個下午,  一個傻人,一條斜路

跑下跑下跑下

傻人冇氣好冇氣

忽然有一對男女捉住傻人問路

傻人喘住喘住想答.........

但有口難言........只好手指指
...

我覺得那對男女應該要跑住來問路, 而不是要ching停下來回答, 如果是這樣情景應該更攪笑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-7-18 17:05 發表
吓,,佢唔睇路跑嗎 ??咁佢撞跌左nc 姐你呀 ?
咁無咩事呀 ?咁佢撞跌你仲繼續跑 ???

我都唔知發生什麼事, 感覺有人撞過來, 幸好小妹份量夠大 , 沒有事, 回頭望時, 看見路人甲躺在地上, 但是笑住, 於是我很冷血地 了, 既然笑得即是無事啦, 始終都唔明點解可以撞到前面跑緊步的人, 附近又沒有人, 我又沒有轉線或急停, 係一個迷...

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 obaanc 於 2008-7-18 20:56 發表

我都唔知發生什麼事, 感覺有人撞過來, 幸好小妹份量夠大 , 沒有事, 回頭望時, 看見路人甲躺在地上, 但是笑住, 於是我很冷血地 了, 既然笑得即是無事啦, 始終都唔明點解可以撞到前面跑緊步的人, ...

可能想hi油啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-7-18 22:02 發表

可能想hi油啊!hjgh" />ugh" />

唔係掛, 汗流浹背, 嗅到飛起 ....  仲之就係要 撞親小妹

升級   0%

該用戶從未簽到

叮噹姐, 今天係咪去左跑, 點呀, 係咪跑到去蝴蝶灣更衣室

升級   0%

難過

撞親 cts,e要

升級   0%

難過

原帖由 obaanc 於 2008-7-18 22:14 發表
    叮噹姐, 今天係咪去左跑, 點呀, 係咪跑到去蝴蝶灣更衣室 nm" />

有跑,沒有去更衣室 ,只跑到海岸茶座尾.
    屈教練繼續追前面的ching ctse,
    我自己折返慢慢跑慢慢休息,等他們折返.

升級   50.2%

開心
  • 簽到天數: 12 天

1.帶住心跳帶跑,有d路人甲以為我帶左bra。

2.夏天跑街跑到條褲濕晒,有d路人甲以為我失禁。

升級   0%

難過

原帖由 tsw01 於 2008-7-18 23:25 發表
    1.帶住心跳帶跑,有d路人甲以為我帶左bra。

2.夏天跑街跑到條褲濕晒,有d路人甲以為我失禁。

笑死我!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tsw01 於 2008-7-18 23:25 發表
    1.帶住心跳帶跑,有d路人甲以為我帶左bra

2.夏天跑街跑到條褲濕晒,有d路人甲以為我失禁

tsw ching, 我初初跑步時, 看見有d  ching帶心跳帶跑時, 我都係 , 咁似bra.  但現在... 無咩特別

請問ching係咪都已經習慣了帶"bra"

升級   50.2%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 obaanc 於 2008-7-18 23:33 發表

tsw ching, 我初初跑步時, 看見有d  ching帶心跳帶跑時, 我都係 nm" /> , 咁似bra.  但現在... 無咩特別

請問ching係咪都已經習慣了帶"bra" hjkhbnmj" />

已經習慣了