香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011.7.10 adidas荃灣田徑會主席紀念盃10公里黃昏賽2011

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

日期2011710(星期日)

登記時間:下午4

起跑時間:下午530

地點:荃灣城門水塘引水道
    路線:沿引水道跑至5公里處折返 (全平路)
    距離:10公里

交通:可在荃灣兆和街乘搭82號專線小巴至總站,下車後向小食亭方向上斜步行200米至起點。

不設車位,請盡量使用公共交通工具。

截止報名日期2011626日,名額800名,額滿即止。

獎項
    每組前五名可獲獎盃

每組前三名可獲adidas專業跑鞋一對、第4及第5名則可獲adidas運動袋一個

報名辦法:報名費每位$100
    $160(包括adidas比賽紀念T-shirt) 。請用劃線支票抬頭為
    荃灣田徑會,報名表連同劃線支票及貼上$1.4郵票的回郵信封寄至以下地址:
    荃灣田徑會
    葵涌麗瑤村華瑤樓209 (號碼布及比賽晶片在比賽日在登記處派發給參賽者)
    查詢:電郵
    [email protected]

報名表:
    http://www.hkrunners.com/files/Enry%20form%20Chinese%202011(20110518).doc
    +1 0
    上一篇︰2011/5/21 SAT 科學園操車下一篇︰米線緝兇

升級   61.05%

該用戶從未簽到

推薦
    留名..果日有閃避球公開賽() ..唔知幾點...
    好耐無比賽

升級   89.47%

該用戶從未簽到

舊年有幾個人中暑,參加的跑友要小心

升級   45.4%

開心

要件T-shirt要收$160

升級   71.58%

該用戶從未簽到

唔要衫都要$ 100 , 貴左少少!
    我自己去城門水塘練跑好過..........

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   47%

奮鬥

當日先取物資都唔太好. 可能要排長龍.

升級   40.5%

該用戶從未簽到

原帖由 丁蟹 於 2011-5-20 19:15 發表
    唔要衫都要$ 100 , 貴左少少!
    我自己去城門水塘練跑好過..........
    total agree,沒有成績証書給予,如果冇實力攞獎的話,點解要比100元您陪襯!

升級   29.33%

該用戶從未簽到

不如簡單些報名費$160連T-shirt。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

與其他賽事比較,答案是:貴夾孤寒......四個大字。

升級   100%

慵懶

如今有些机构收取参赛的费用真的超贵,个别非牟利比赛只收几十圆! 可想而知收百多圆应该有可观的利润!部分目的有赚钱之嫌,若所赚的不是用在慈善事业上我就绝对不参加,每年有那么多比赛可供选择,亦可自找几个朋友围住城门河/跑马地跑。若机构坦白说明所赚的钱是为筹措经费就当别论,可考虑支持。

升級   71.58%

該用戶從未簽到

唔知係咪真係物價高 ?  部份比賽的報名費真係越來越貴!
    如有善慈成份 , 收得貴當然OK!!
    又或是很有氣氛的大型賽事 , 如渣打! 貴都預左俾佢!
    又或有名牌優惠券贈送... 感覺會好少少!
    又或者係一條平時無可能跑到的賽道....

故此 , 這個黃昏跑雖然上年我都有去支持 , 但今年決定不去了!!

原帖由 AY60 於 2011-5-20 23:41 發表
    如今有些机构收取参赛的费用真的超贵,个别非牟利比赛只收几十圆! 可想而知收百多圆应该有可观的利润!部分目的有赚钱之 ...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

人家搞賽事要封路及多禮品:如在天水圍賽事,包括5月29日的元朗賽事及之前老虎、味精濃、中國沿岸馬拉松、山頂發財跑、機場賽事等。
    禮品有:機本賽事丅恤、毛巾、袜、旅行銀包、賽事完成獎牌、証書、藥油等等。
    荃灣田徑會老字號,今次出手小家、孤寒了一點...............

升級   24.74%

該用戶從未簽到

真係wor......畢拉山 $170 有 車 跑衫 獎牌 毛巾 水杯 5公里慈善挑戰盃暨家庭同樂日 $150有 跑衫 藥油 藥膏 骨素丸 証書 水 蕉 書刊 魚蛋一串 超抵!!
    第五屆Malcolm Phillips 5公里 $80 都有 支水 同 游水快乾巾 :
    P 飛達$150 (其中$60為捐款)  都有 支水 同 薄跑外套

呢個: 如果係$170送adidas 都睇下咩衫, dryfit都好

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

其實 $160 真係貴.
    舊年有啲都係 $120-130.

佢有得揀要唔要衫, 算係進步咗 ?
    不過, 去到冇衫, 又好似冇乜留念.

黃昏賽一年得一場.
    不過, 今年當日上午有水陸兩項賽,
    水陸兩項賽, 雖然冇衫, 但係都冇咁貴.

本來有諗去唔去, 但係都係再諗耐啲先.
    睇吓八月中興盃, 會唔會又係收咁貴 ??

升級   29.33%

該用戶從未簽到

得得地兄,駛唔駛咁慳計過數先才報名。

升級   40.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 7 天

上年果件衫, 我已長埋衣櫃, 完全唔著得, $160多件跑衫值唔值呢??

升級   71.58%

該用戶從未簽到

講開上年件衫  , 顏色唔得! 料唔適合做運動 ! 款亦唔得!
    我都係用來冬天當底衫著 , 最後攞了去回收站!

原帖由 小力奇 於 2011-5-21 22:35 發表
    上年果件衫, 我已長埋衣櫃, 完全唔著得, $160多件跑衫值唔值呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peter2008 於 2011-5-21 22:06 發表
    得得地兄,駛唔駛咁慳計過數先才報名。

其實10K比賽報名費我認為$120元是較合理。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 丁蟹 於 2011-5-21 22:39 發表
    講開上年件衫  , 顏色唔得! 料唔適合做運動 ! 款亦唔得!
    我都係用來冬天當底衫著 , 最後攞了去回收站!

差到咁... 今年話三間, 陣間又係咁既料就....

升級   71.58%

該用戶從未簽到

咁上年係無品牌的跑衫(好似係棉質) , 原則上拿來跑係好唔舒服!
    今年話晒係ADIDAS , 應該有一定質素~

原帖由 econecon 於 2011-5-22 00:32 發表

差到咁... 今年話三間, 陣間又係咁既料就....