香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

CatCat 跑步日誌

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 jogging_cat 於 2011-6-3 17:02 發表
    琴晚係屋附近緩跑徑跑圈,30個圈約8k,時間47:08。
    琴晚真好熱同焗,公園完全無風,見d樹郁都唔郁吓,個人好似跌咗落水咁,好辛苦呀。

Cat, 妳又開始玩自轉拿, 妳既強項 , 我就唔得la, 我會暈ar , 尋晚真你好焗ar, 加油ar~
    係唔係好似咁ar

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Tarry 於 3-6-2011 17:12 發表

Cat, 妳又開始玩自轉拿, 妳既強項" />" /> , 我就唔得la, 我會暈ar" />" />hjfghft , 尋晚真你好焗ar, 加油ar~
    係唔係好似咁ar" />" />
    係呀,我成日都玩自轉架啦,再熱d唔知點算

升級   0%

開心

4/6九龍仔公園緩跑徑自轉

今朝係九龍仔公園緩跑徑跑19個圈,再加一個1.xk既外圈,再跑埋返屋企,約13k時間1:19:22。
    今日一樣係好熱,頭果(10個圈)5.5k都尚可保持大約6分 / k,後果9個圈就跌得好多,個人好似好攰keep唔到喇。

升級   0%

開心

倚,無咗page 44喎,亮哥真犀利,攪掂咗喇,唔該晒。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2011-6-4 15:10 發表
    今朝係九龍仔公園緩跑徑跑19個圈,再加一個1.xk既外圈,再跑埋返屋企,約13k時間1:19:22。
    今日一樣係好熱,頭果(10個圈)5.5k都尚可保持大約6分 / k,後果9個圈就跌得好多,個人好似好攰keep唔到喇。 jklkjlj ...

嘩, 咁熱妳都跑成13K, 佩服~佩服~, 順便整埋個頭象就very good la

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 4-6-2011 16:27 發表

嘩, 咁熱妳都跑成13K, 佩服~佩服~, 順便整埋個頭象就very good la" />" />
    你都整返個靚靚頭像啦。

升級   0%

開心

7/6斧山道運動場速耐訓練

琴晚做速耐訓練
    37 secs / 100M (400M = 2:28) X 15 laps = 37:00 (Total 6 K)
    由最慢腳同學首先出發,跟住每隔一分鐘另一組出發,如果每組都控制好時間,係可以全部一齊衝刺的。
    頭果圈:2:25快咗3秒,控制得唔係咁好,第二圈開始好咗好多,每圈誤差不多於一秒,仲有連續六圈都係跑2:28,最終完成時間37:04,比阿sir個時間誤差4秒,已經好滿意喇,6K都只係誤差4秒,每K誤差少於一秒,最終我地B組都可一齊衝刺,好壯觀呀。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2011-6-8 13:19 發表
    琴晚做速耐訓練
    37 secs / 100M (400M = 2:28) X 15 laps = 37:00 (Total 6 K)
    由最慢腳同學首先出發,跟住每隔一分鐘另一組出發,如果每組都控制好時間,係可以全部一齊衝刺的。
    頭果圈:2:25快咗3秒,控制 ...

好嘢, Cat咁妳隻錶可以掉咗佢la, 咁錶鋪做唔到妳生意la

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 8-6-2011 13:56 發表

好嘢, Cat咁妳隻錶可以掉咗佢la, " />" /> 咁錶鋪做唔到妳生意la
    唔掉得住呀,我e家仲係每跑100m睇一次錶先keep到個時間咋,無咗佢會跑到亂晒龍架。

升級   0%

開心

14/6斧山道運動場調整週

今個星期調整週,阿sir諗咗好多新野比我地玩,有得抽命運咭,每組同學抽8張咭,裏面有唔同既野要做,有跑既、有做體能既、有去買野食既、有休息既,好多款式,我地果組抽到兩張體能,一張休息5分鐘,其他全部都係跑,有慢跑5分鐘、有連續快跑4分鐘、有400m interval x 2、有800m快跑,仲有一個唔記得咗,體能有提腿跳1分鐘60下做4次、仰臥提腿100下,最初以為成組做100下,我地果組有10個人,咪每人做10下law,點知原來係每人做100下,我第一次做咗20下,條腰好痛,抖咗一輪,再做第二次20下,好辛苦呀,再抖多一輪,做第三次,諗住都係做20下,點知做到15下,頂唔順喇,要抖一陣先,終於腳都震埋先做多5下,放棄喇,阿sir話最少每人要做60下,都算合格啦。不過今日條腰痛到好似斷咗咁呀。做完晒所有野,同學仔已經買咗汽水同雪條返黎,全部都係阿sir請既,多謝阿sir。果晚大家都玩得好開心。連我之前整傷隻腳指尾都唔記得痛,琴日去睇咗醫生同照咗x-ray,唔知有冇裂骨,醫生叫我休息兩個星期唔好跑住,要等唔痛同埋兩個星期覆診後無事先好跑,好慘呀。" />" />" />" />

升級   98.9%

該用戶從未簽到

jogging cat , take care!!

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2011-6-16 11:05 發表
    今個星期調整週,阿sir諗咗好多新野比我地玩,有得抽命運咭,每組同學抽8張咭,裏面有唔同既野要做,有跑既、有做體能既、有去買野食既、有休息既,好多款式,我地果組抽到兩張體能,一張休息5分鐘,其他全部都 ...

Cat, 嘩睇落都幾好玩wor, 保重ar, e+妳對腳點ar, 希望妳快d好番ar, 為妳腳傷祈禱

點解日期係14/9既

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 16-6-2011 12:31 發表
    jogging cat , take care!!
    多謝Gunners 我會乖乖地休息gala,得閒多d入黎傾計啦。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 16-6-2011 13:08 發表

Cat, 嘩睇落都幾好玩wor, 保重ar, e+妳對腳點ar, 希望妳快d好番ar, 為妳腳傷祈禱

點解日期係14/9既" />" />" />" />
    多謝你為我祈禱,今日好咗d喇,可能今日主要都係休息,無行路乜滯,好似無咁痛。
    Tarry真係眼利,咁都比你捉到我打錯字tim,改返喇。
    果日真係幾好玩架,有d同學仔抽到好多體能,真係想做死人咩,好彩另一組同學扺得諗同佢地換減d,如果唔係真係做到第朝起唔倒身都似,不過果組同學仔就慘喇,我地跑完幾次返黎見佢地仲做緊體能,又sit-up又掌上壓,都唔知佢地係咪又要做100下。琴日我果組第一次快過Daniel同Andy果d快腳組,佢地返黎既時候我已經食完咗條脆皮雪條啦,哈...哈...不過佢地都按指示又買咗汽水雪條返黎lu。

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 859# 的帖子

其實我都成日入黎睇妳和Tarry個blog,睇吓妳地d training program,因為自己都係係街亂跑,想係度偷吓師.不過我而家傷左,有排都唔跑得呀

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 16-6-2011 15:10 發表
    其實我都成日入黎睇妳和Tarry個blog,睇吓妳地d training program,因為自己都係係街亂跑,想係度偷吓師.不過我而家傷左,有排都唔跑得呀
    唔好講偷師啦,大家分享吓姐。
    你因乜事受傷呀?你個頭像果個係咪你黎架?如果係都傷得好犀利吓喎,祝你早日康復。

升級   98.9%

該用戶從未簽到

都係自己唔小心踩到舊磚,攪到蹠骨骨拆
    Cat Cat關心

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 16-6-2011 21:32 發表
    都係自己唔小心踩到舊磚,攪到蹠骨骨拆
    Cat Cat關心
    咁大劑,咁你都要好好休息喇,祝你早日康復。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2011-6-16 14:21 發表
    多謝你為我祈禱,今日好咗d喇,可能今日主要都係休息,無行路乜滯,好似無咁痛。
    Tarry真係眼利,咁都比你捉到我打錯字tim,改返喇。
    果日真係幾好玩架,有d同學仔抽到好多體能,真係想做死人咩,好彩另一組 ...

我係缺邊行ga, 咁都睇唔到聽....................抄咩, 100下掌上壓, 唔係馬??????嗶我要請定一個星期假先得la, 不過妳成班同學仔感情一定唔錯wor, 大家互相幫忙, 除咗大家學到嘢之餘, 仲贏得一份友情 真難得!!!!!!

升級   100%

奮鬥

原帖由 Gunners 於 2011-6-16 15:10 發表

Gunners, 謝謝你經常入我哋個blog wor, 唔好客氣, 唔好話學嘢la, 我諗我哋寫blog都係想多d同學仔互助分享啫, 我相信 cat都會同意, 我都大膽邀請你開番個blog一齊勉勵一下,
    希望你休息一下, 因為休息都係一種練習, 我係之前跑友 + 黃sir經常提我哋既, 希望你腳仔快d好番, 再跑過 , 加油~