香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

14.12.2008 第七屆「樂善盃」30k 慈善賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-25 00:46 發表

ee ctse:
對鞋我買比自己著架....
我著咗一日覺得對鞋一d都唔重(個sales話係新物料比之前個款輕d),不過都幾硬就係真既。
所以我而家有機會都會著佢來行街希望快d可以著軟佢,到比 ...

唔好意思丫..大圍 ching... 睇錯0左以為係瘋 ching  出 post....
你仲有兩個星期時候著軟佢....
唔知呢對鞋對 ching 上蚺蛇同埋落米粉頂有無幫助呢....
ching 記得報告一下關於呢對鞋既賽後感...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-25 01:54 發表

我本來諗住腰bag ok!現在我諗背包安全d!謝謝ctse意見

腰 bag or 背包... 係個人喜好同埋習慣... 小妹習慣0左用背包行山..
幸好有個朋友買0左個腰包但唔要水袋... 佢俾0左個水袋我....另外佢借0左個背包俾我... 慳番筆...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-25 01:54 發表

我本來諗住腰bag ok!現在我諗背包安全d!謝謝ctse意見

我個心仲係1516,又想輕裝上路希望跑快d考驗吓,但係又未試過路同埋唔清潔沿途補給夠唔夠。都係等我收集多d資料諗清楚再決定。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-25 09:47 發表

唔好意思丫..大圍 ching... 睇錯0左以為係瘋 ching  出 post.... " />" />
你仲有兩個星期時候著軟佢.... " />" />" />" />" />jhk
唔知呢對鞋對 ching 上蚺蛇同埋落米粉頂有無幫助呢.... " />" />
ching 記得報告一下關 ...

希望對鞋幫到我順利完成比賽,唔會受傷就得啦,到時一定報告比ctse參考吓。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-25 10:19 發表

我個心仲係1516,又想輕裝上路希望跑快d考驗吓,但係又未試過路同埋唔清潔沿途補給夠唔夠。都係等我收集多d資料諗清楚再決定。" />" />

俾個參考你...
上年我朋友係背包黨 (即係四個幾小時完成果堆).. 佢用背包+水袋咩0左 2L 寶礦力去完成比賽
途中不用補給...

未知今年天氣及 ching 既體質係點... 以上只作參考...
小妹應該用背包.. 水+ 寶礦力 + 梨 x2 + power gel / snacker x2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-25 10:39 發表

俾個參考你...
上年我朋友係背包黨 (即係四個幾小時完成果堆).. 佢用背包+水袋咩0左 2L 寶礦力去完成比賽
途中不用補給...

未知今年天氣及 ching 既體質係點... 以上只作參考...
小妹應該用背包.. 水+ 寶礦 ...

唔該使ctse既寶貴資料。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-25 10:39 發表

俾個參考你...
途中不用補給...

小妹應該用背包.. 水+ 寶礦 ...

ctse 加油呀 , 上年女子頭200名有背BAG 取 .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-11-25 12:20 發表

ctse 加油呀 , 上年女子頭200名有背BAG 取 .

ctse.. 小妹做唔起背包黨......

不過我都 target 六小時完成去開大食會.... 希望得啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-25 13:00 發表

ctse.. 小妹做唔起背包黨...... hgjD092" />" />hj

不過我都 target 六小時完成去開大食會.... 希望得啦....

6小時都機取到背BAG 呀   
上年聽D CTSE 講跑成6粒令都有得取背BAG...

升級   100%

該用戶從未簽到

25th , 26th  and 27th 可以去取號碼布啦!
大圍兄,對 Salomon 要操吓先得啊!星期六來轉蚺蛇尖啦。
我有個腰Bag俾你。

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-25 18:14 發表
25th , 26th  and 27th 可以去取號碼布啦!
大圍兄,對 Salomon 要操吓先得啊!星期六來轉蚺蛇尖啦。
我有個腰Bag俾你。

登錄/註冊後可看大圖

頭先放工去咗攞完返來啦,我都知對鞋要時間著軟佢先得,所以聽晚我都諗住會著佢來慢操吓,難得有ching帶路星期六應該冇問題呀,咩時間係邊度等呢?
p.s. 頭先去攞選手物資仲有個小插曲,話說我係mtr去緊觀塘途中攞封通知信出來睇既時候,隔離有個著住西裝既後生仔即刻問我係咪參加咗而家去攞選手包,佢話佢都參加咗仲係同公司幾個同事一齊參加,不過佢今日放工有野做諗住聽日先去攞野,咁我地就開始吹水,我地好多野都好相似o架,原來大家都有玩長跑而家佢啱啱Nike個時間同我差唔多,就連跑半馬既時間都差唔多,今次又係第一次玩樂善盃,唯一好唔同係佢只係2x年紀果個group。我開頭以為佢第一次玩都係諗住行,點知佢同我講佢taeget3'30跑完希望攞到背包同風褸,初時聽到我都一個突,之後諗係我自己報名果時都係咁諗,點知越諗反而越冇信心。而家聽完佢咁有信心我都比佢感染到一於搏一搏3'30跑完佢。
傾到呢度佢因為到站要走,好彩佢留咗張咭片比我,頭先send咗個e-mail比佢請佢過來吹吓水,睇吓14/12比賽果日有冇機會怕住佢一齊跑一齊創造傳奇啦。

升級   100%

該用戶從未簽到

So 我咪又少個 chances。
星期六通常早上9:30 - 14:30, 如果Frist time, may need 6 hours to finished.
有興趣星期五call我.
有2個bag, which would you like?

升級   0%

該用戶從未簽到

小妹已經拎0左野啦..今年都係無俾腰包...
不過蜜糖仍在

我記得幾年前有腰包

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-25 18:14 發表
我有個腰Bag俾你。

登錄/註冊後可看大圖

ching 你地pre-trip 整個30km??? or 某一段?會出長咀嗎?

另外,我想問比賽當日係咪好似毅行者咁多人架??我驚行到大浪灣之後行錯分丫路

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-25 21:51 發表

頭先放工去咗攞完返來啦,我都知對鞋要時間著軟佢先得,所以聽晚我都諗住會著佢來慢操吓,難得有ching帶路星期六應該冇問題呀,咩時間係邊度等呢?" />" />
p.s. 頭先去攞選手物資仲 ...

大圍兄,關鍵是上山同落山,如果能上山時唔停,同埋能快步落山,3'30" 有機會,但因為要跑泥路,小心"咬"柴...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-25 23:20 發表
So 我咪又少個 chances。
星期六通常早上9:30 - 14:30, 如果Frist time, may need 6 hours to finished.
有興趣星期五call我.
有2個bag, which would you like?

wayne兄:
ching有使準備,仲係種子跑手,一定好大機會啦。
邊個bag都冇所謂呀,多謝你先,星期六一定去呀,我星期五call你約地方等啦,我要準備d咩?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-26 01:38 發表

ching 你地pre-trip 整個30km??? or 某一段?會出長咀嗎?

另外,我想問比賽當日係咪好似毅行者咁多人架??我驚行到大浪灣之後行錯分丫路

我估wayne兄係諗住pre-trip全程,ctse係咪都有興趣?如果係可以send個短訊比wayne兄留contact。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-11-26 09:39 發表

大圍兄,關鍵是上山同落山,如果能上山時唔停,同埋能快步落山,3'30" 有機會,但因為要跑泥路,小心"咬"柴...

巴兄,多謝提點,我會小心,希望對新戰鞋可以保護到我對腳啦。
係wor....ching今晚會唔會過來一齊上梅子林,我都想搵ching指點吓落斜既技巧。

升級   32.33%

該用戶從未簽到

30/11  好多人 Pre-trip.

升級   100%

該用戶從未簽到

就星期六 29/11 9:30AM北潭涌巴士站等,最遲10:00AM出發,Full Version。
行装盡量輕便; 早餐盡量豐富。
請準備:
1:起輕背包或腰包,
2:2L 水或以上,(用腰包的可能要手握多700ML)
3:起輕風褸,黑超和帽  

登錄/註冊後可看大圖
(周末天氣轉谅),一件 T shirt 跑完後換

登錄/註冊後可看大圖

4:錢,八達通,电話和少量食物或Power GEL。

行程:
瀑走北潭郊遊徑(大約4KM)→

登錄/註冊後可看大圖

赤徑→大浪坳→蚺蛇→長咀→東灣→大灣→鹹田灣(大約16KM,士多補給)

登錄/註冊後可看大圖

西灣→西灣亭(大約3.5KM),

登錄/註冊後可看大圖
(重有6.5KM,頂不往有的士和小巴)→北潭涌。

各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。