香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家好!新手報到!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

大家好!小女子跑開運動場!
跑步速度超級慢,7-8分鐘1km
可持續跑1小時左右。

我從未跑過街/山路....
但希望可以參加3-5km左右的比賽

那我應該繼續跑運動場or跑街呢??

請大家多多指教!謝謝!
+1 0
上一篇︰跑幾跑就冇力下一篇︰祝靚mill 1/ 12 /2011生日快樂

升級   13%

該用戶從未簽到

hi 你好, 歡迎呀~~~~

請問你跑開邊區多? 呢度有各區嘅師兄師姐一齊出來約跑, 豐儉由人0嫁.

升級   69.25%

該用戶從未簽到

Skylinelin師兄,多謝你的歡迎留言呀...

我跑開青衣運動場,但我根本無經驗跑街

(尤其見到師兄師姐跑青公...我更加唔好意思JOIN他們,因為我跑得超級慢...)

而且每位師兄師姐,都有參加比賽,10km,半馬等經驗
哈哈!我乜都無....純粹喜歡跑步,喜歡享受流汗的感覺

不過我也喜歡游水及踏單車的!^^

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

歡迎呀!

跑快跑慢都歡迎架,多d人一齊跑,進步都快d,有興趣就黎啦

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-12-1 09:35 發表
    歡迎呀!

跑快跑慢都歡迎架,多d人一齊跑,進步都快d,有興趣就黎啦

我有興趣呀...但我真係「零」經驗wor
    會唔會...跑跑下...唔見左你地ga...
    真係怕有點「陀累」你地...(我會唔好意思..)

請問師兄,你都係跑街?
    其實跑街...對膝蓋和大腿..是否會痛d??
    及你們開跑的時候,在哪兒做熱身??(唔好介意我多問題)

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-1 09:57 發表 我有興趣呀...但我真係「零」經驗wor會唔會...跑跑下...唔見左你地ga...真係怕有點「陀累」你地...(我會唔好意思..)請問師兄,你都係跑街?其實跑街...對膝蓋和大腿..是否會痛d??及你們開跑的時候 ...
    唔駛怕「陀累」我地喎,我地星期日經常有比賽,星期五晚好多時hea跑,主要為出身汗,舒服d,一齊跑分享卟經驗,跑完食飯吹水好開心架,你跑開青衣,過黎青公玩吓都好近啫,mill姐好好人屎...佢實會照顧你架...

升級   2.55%

該用戶從未簽到

做足熱身, 唔會傷痛

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 tank1438 於 2011-12-1 11:06 發表
    唔駛怕「陀累」我地喎,我地星期日經常有比賽,星期五晚好多時hea跑,主要為出身汗,舒服d,一齊跑分享

tank 師兄:
    實不相瞞,我只跑開運動場,是「龜速」的。
    請問你們是否逢星期五跑街??多數幾多個人??
    不過好坦白講,我好怕你地跑跑下唔見晒影....(快過頭)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2011-12-1 12:10 發表
    做足熱身, 唔會傷痛

我平時都有做足熱身,但如果當日跑長少少時間....對腳(大腿內側勁酸痛)

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 chusiuyee 於 2011-11-30 22:11 發表
    大家好!小女子跑開運動場!
    跑步速度超級慢,7-8分鐘1km" />" />
    可持續跑1小時左右。" />" />

我從未跑過街/山路...." />" />
    但希望可以參加3-5km左右的比賽

那我應該繼續跑運動場or跑街呢? ...

Welcome chusiuyee 加入長跑網的大家庭~~~
    有機會你都跑吓街啦..跑街同跑運動場的感覺都好唔同的.
    我地星期5晚7:00pm會跑青山公路下路, 有機會都一齊來跑.

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 mill 於 2011-12-1 13:06 發表

Welcome chusiuyee 加入長跑網的大家庭~~~
    有機會你都跑

mil姐:首先祝妳生日快樂!身體健康!
    我都想join你地跑呀...
    但你們在約跑區寫下....只供具長跑經驗人士及全程12.3km
    我有自知自明,我連跑街都無試過....根本無可能完成12.3km (仲係要跑.. )
    完成到3-4km,我都覺得自己好叻ga la...

你們會否有時跑短程(大約5km....平路??) 而且跑街無locker放野wor?

升級   100%

慵懶

師妹你有時間咪黎玩吓囉,青公真係好舒服架,有幾條靚橋睇住跑,又有海風吹...我就唔習慣在運動場跑圈,跑黎跑去都係果度,太悶喇!

我地緊有人hea跑帶住新黎的朋友,唔怕迷失路架,我就可快可慢,快到4分幾一k,慢到7分幾一k都得....其他ching ctse都見識過架喇...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 tank1438 於 2011-12-1 13:27 發表
    師妹你有時間咪黎玩

tank師兄:咁明天4/12...我可唔可以join 你地??要唔要問下mil姐先??
    你地hea住跑...會否影響你們的訓練及時間...
    不過你們明天跑12.3km...按我既能力...分分鐘慢跑變左步行.....
    而且最少要1小時30分鐘才完成....哈哈哈!
    如果你們真的俾我黎...及有人hea住...我都想試下....
    等待你們的佳音回覆!謝謝!!

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-1 13:39 發表 [quote]原帖由 tank1438 於 2011-12-1 13:27 發表

登錄/註冊後可看大圖
    師妹你有時間咪黎玩tank師兄:咁明天4/12...我可唔可以join 你地??要唔要問下mil姐先??你地hea住跑 ...
    當然歡迎喇,星期日mill姐有比賽,佢聽晚2/12一定hea的...,其實我星期日都約左人跑30k斜路,就算佢唔hea我都一定hea住跑...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

我見到你們明天2/12 跑青公的.....警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者  (我乜野比賽都未試過... )

升級   100%

慵懶

免責條款黎既啫...
    原帖由 chusiuyee 於 2011-12-1 13:45 發表 我見到你們明天2/12 跑青公的.....警告及聲明:1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者  (我乜野比賽都未試過... )

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 13:44 發表
    當然歡迎喇,星期日mill姐有比賽,佢聽晚2/12一定hea的...,其實我星期日都約左人跑30k斜路,就算佢唔hea我都一定hea住跑...

請問你和mil姐是否hea住跑...約7-8分鐘1km????

咁我d行李點算好?跑的時候...帶d乜野?
    「咩」腰包?「咩」住支水?....
    唔好介意我真係「大鄉里出城」...
    (我現在都感到好失禮...唔好意思再問咁多... )

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-1 13:50 發表 請問你和mil姐是否hea住跑...約7-8分鐘1km????  咁我d行李點算好?跑的時候...帶d乜野?「咩」腰包?「咩」住支水?....唔好介意我真係「大鄉里出城」... (我現在都感到好失禮...唔好意思再問咁多.. ...
    唔駛唔好意思,荃灣公園係有locker借既,行李可以放入去,水就須要咪帶支細既囉,跑街真係正好多架,聽晚見喇,一定就住你跑既...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 14:37 發表
    唔駛唔好意思,荃灣公園係有locker借既,行李可以放入去,水就須要咪帶支細既囉,跑街真係正好多架,聽晚見喇,一定就住你跑既...hgj091" />" />hj

咁我點報名?如何識別你地呢?
    荃灣公園借locker既時間去到幾點?
    分分鐘...我會跑到過晒鐘...

仲有...你地既行裝會係點?...(拿支水/身份證)就係咁多??
    我要不要pm mil姐呢??仲有...明晚有無新丁先??
    如果得我,係勁樣衰lor...

升級   100%

慵懶

https://www.longrun.hk/forum/vie ... 6045&highlight=
    呢度報名..果度d locker應該去到11點的我地7開始,你點都唔會跑到11點掛...
    聽日有幾個新入會,聽日黎俾埋$30入會費(有一件網衫送架)攞埋衫,而我地多數會著埋網衫的,再唔係你認住mill姐頭像張相囉,佢好易認既啫...!!