香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kennysze
打印 上一主題 下一主題

第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-2-27 08:23 發表

根拿屎...小二自己個心諗緊乜...

請問有乜野得罪呀

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-2-27 10:41 發表

請問有乜野得罪呀

根拿屎...你想高價炒牛奶... (俾小二講中呢?)

升級   89.25%

該用戶從未簽到

牛奶價錢炒唔起......去大良順德食炒鮮奶還可以。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 hcli 於 2012-2-27 11:17 發表
牛奶價錢炒唔起......去大良順德食炒鮮奶還可以。

阿全師兄 ...歡迎你入黎Kenny師兄個blog 呀! (趁kenny師兄未蒲頭,我地可以玩盡佢!)

查實...點解阿全師兄...唔開blog呢?? 不過kenny師兄已經四圍跑到北上啦!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

小二,新鮮牛奶好味好多O架!!
    果度係禁區,唔俾人行,除非有許可証,我都想有張回鄉証就可以過!

根拿匙師兄,我十點幾去牛牛樂園都驚佢未開! 好彩開O左有牛奶飲!

阿全師兄,得閒多D來坐!

原帖由 chusiuyee 於 2012-2-27 08:22 發表

小二想要飲一杯牛奶...唔新鮮唔緊要啦!呵呵呵!如果變成禁區...咁跑到去...出示回國卡咪得lor..

升級   0%

開心

11年12月21日由Butler沿海岸跑到Perth, 共55公里
    每次去外地旅行,我必定盡量安排一些跑步時間,11年的12月,去了澳洲柏斯探朋友兼旅行,住在朋友家中,位於Butler,距離巿區大約四十多公里。於是安排了一天由朋友家中沿著海岸線直接跑出巿區Perth去。
    這段路景色非常優美,一個沙灘接另一個沙灘,沿途最少經過三十多個沙灘,當時天氣極熱,我想大概有31-33度左右,加上萬里無雲,簡直是曝曬。幸好大部份沙灘都有水可補給,這55公里路又跑又看,用了我7小時。記得在11時起,天氣更熱,幾乎想放棄! 不過最後都是堅持著跑到巿中心,完成後又無比興奮的感覺,可憐我的朋友在巿中心等了我一個半小時呢!   
    我跑過的地方,住在柏斯的朋友很多處也從未去過,我就是喜歡這種四處探索的旅程。

沿海岸線向南跑

登錄/註冊後可看大圖

天氣晴朗,萬里無雲

登錄/註冊後可看大圖

每個沙灘都很吸引遊人,每個都想走進看看

登錄/註冊後可看大圖

跑步徑和單車徑共用

登錄/註冊後可看大圖

經過一個又一個的沙灘

登錄/註冊後可看大圖

穿越草地

登錄/註冊後可看大圖

跑到巿中心

登錄/註冊後可看大圖

路線圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

開心

2月份最後一天,係時間來個本月總結:
    本月共跑了307公里,最長的距離就是2月5日的渣打全馬,其他的四圍跑主要都是在星期六和日,每次二十多公里左右,2月11日的欣澳至東涌+佐敦至青衣、2月12日的青衣至針山、2月18日青衣環島加圓玄學院、2月19日西貢至蕉坑、2月25日西貢-->北潭涌-->沙田、2月26日聯和墟-->沙頭角-->粉嶺。
    加上平時放學跑步到香港站,平均每日跑約10多公里,不錯的成績。
    本月累積至4563公里

升級   0%

開心

11年12月23日,在柏斯的最後一天,一早起床坐車到Perth,然後一直跑到Fremantle,共25公里

繼續說說柏斯之旅的長跑吧! 由於行程安排得很緊密,一直很想在柏斯巿內跑,結果只能安排在回香港當天進行。為了盡用時間,在朋友家乘坐第一班車再接駁鐵路到柏斯巿中心,然後便開始沿著湖跑,整個湖幾乎都有單車徑連接,風景很美,是一條起好的跑步路段,跑累了,見到旁邊一埋青草,就整個人躺下去,真是無比舒服呢!!! 更開心是一直想見到的黑天鵝,就在今天跑步旅程中出現在我的眼前,跑步旅行就是可以看得更多更仔細。

沿湖邊跑

登錄/註冊後可看大圖

單車徑與行人路共用

登錄/註冊後可看大圖

沿途風景很美,早上七八時,天氣也不太熱

登錄/註冊後可看大圖

路線指示

登錄/註冊後可看大圖

躺在草地上休息,真舒服!!

登錄/註冊後可看大圖

發現黑天鵝

登錄/註冊後可看大圖

跑到山上去

登錄/註冊後可看大圖

快到終點Fremantle了

登錄/註冊後可看大圖

路線圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   98.9%

該用戶從未簽到

可以係d咁靚ge環境下跑步,諗起都開心呀

升級   0%

開心

係呀! 好有動機跑,一早彈起身跑!! 哈!

原帖由 Gunners 於 2012-3-2 21:58 發表
    可以係d咁靚ge環境下跑步,諗起都開心呀" />" /> " />" />

升級   69.25%

該用戶從未簽到

小二都好想跑D咁靚既環境!Kenny師兄下一個目標係咪...跑出亞洲!!呵呵!加油呀!!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

仲唔俾我捉到妳

升級   69.25%

該用戶從未簽到

根拿屎!你「捕」住我...搣屎你!  ( 咁都俾你發現....)

升級   98.9%

該用戶從未簽到

我裝左個自動追蹤小二軟件,一有類似人物出現,即係會响警報

升級   0%

開心

班長, 好耐無見你留言喎! 其實澳洲都算係衝出亞洲呀!   我當然想去世界唔同地方跑步啦!
    根拿匙師兄,加D捉住班長,唔好俾佢走!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

Kenny師兄:小二一直都有出現,只係插唔到咀...今次俾根拿屎捉到... 其實小二都好想在其他國家跑步,沿途欣賞美景!正!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 Gunners 於 2012-3-2 22:36 發表
    我裝左個自動追蹤小二軟件,一有類似人物出現,即係會响警報

升級   0%

開心

12年3月3日,由香港站出發向西跑,然後跑去香港仔食魚蛋粉,之後過鴨利洲,海洋公園,再上黃泥涌峽,然後跑香港64K比賽的細圈路線,再落銅鑼灣,共52公里。

今日同班長、阿貓計劃由中環跑到香港仔食魚蛋粉,之後阿貓又約多幾位師兄,阿何師兄、macwindyhk師兄、同之後加入的slauhk師兄一同跑,一行六人一齊跑到香港仔,之後我們先去吃魚蛋粉,幾位師兄就繼續跑!!!

好彩今日只係等O左大約15分鐘就有位!!! 謝天謝地!!

登錄/註冊後可看大圖

吃過魚蛋粉後體力大增,之後我們三人一同跑過鴨利洲,再過海洋公園,然後上埋香港網球中心為終點。

而我就等下半場,約了Kevin 一同試跑香港 64K的細圈路線,估唔到火兄都出席,之後加埋cookie師姐,組成四人小隊!!! 今日見到好多長跑的師兄師姐太開心了!

登錄/註冊後可看大圖

路線圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   69.25%

該用戶從未簽到

kenny哥哥...你既四圍跑路線...好花...