香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

買咩鞋好?

升級   4.21%

該用戶從未簽到

師兄們,想買對跑鞋,但係見到咁多款真係花多眼亂我自己就130lb到
每個月跑100~120 K 到
冇扁平足,足弓都好正常
師兄們有咩好推介,做好吾好太貴
+1 0
上一篇︰2012 energizer night race下一篇︰週二晚馬鞍山o趙完飯後鬆鬆腳

升級   35.79%

該用戶從未簽到

想問下師兄有咩要求?鞋感要硬要軟?要輕定話無所謂?避震要強定不用太強?價錢要less than邊個價位?

升級   4.21%

該用戶從未簽到

鞋感要硬要軟?軟
要輕定話無所謂?我想輕D但係會吾會影響避震?
避震要強定不用太強?避震要強D
價錢希望4xx-5xx有交易

吾該哂師兄

升級   35.79%

該用戶從未簽到

咁我會推薦你看下new balance的training shoes, 多數new balance的練習鞋(即係MR字頭)係出咗一排就會跌價, 所以價位一定唔會貴, 另外~new balance的cushioning好勁, 所以唔洗怕會太弱. 至於重量方面, 就一定係比mizuno, asics, 甚至 adidas的重. 鞋感會係中間偏軟(個人意見).  如果你唔介意比多少少, 你可以看下mziuno的idaten GR. 因為而家出咗第2代(GR2), 所以第一代會平d, 二代只係個lacing位有2個斷位, 感覺屈得好d而已. 另外, 個cushioning都ok(個人意見), 用來練同比賽都ok, 重量你輕. 鞋感係有少少偏硬(因為wave的關係), 但係著耐咗就ok.希望意見幫到你!!