香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2XU vs SKIN vs CW-X

升級   47.6%

開心
  • 簽到天數: 2 天

心郁郁想買條 compression tight 短衭試, which one is better.  Thanks.

+1 0
    上一篇︰停止接受新申請入會(已重開)下一篇︰過用咗endomondo後,用唔返garmin connect?!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

overall 2xu 最好
    skins 車功唔得, 我有三條都爆線
    cw-x 較厚身, 耐用保護性好

短tight就2xu, 長tight就cw-x

升級   47.6%

開心
  • 簽到天數: 2 天

升級   53.33%

該用戶從未簽到

但係我聽人講skins用緊400針,2XU 2011版都只係用緊150針

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 marcus 於 2012-3-27 11:35 發表

你係唔係買 skins 嗰時以為好似買 2XU 咁樣買細左D呀?

2XU (就算係最 top 嗰隻)D料比 skins 較鬆所以一定要買細一個碼先夠緊,不過就好易著殘

如果你買 skins 買細左,而布料本身又比較韌嘅話,D線口位咪俾你逼爆囉........

升級   100%

慵懶

真的不同size, skins細碼比2xu細碼 細少少的(我只有elite, 其他比較唔到), 所以我2xu係細碼, skins係中碼, 不過中碼又唔夠緊, 所以都係轉晒2xu, 而a400啲料係比a200緊啲啲的
    我爛的三條係:
    skins a400 長tight ~ 係車得太邊, 有啲位直頭車唔到, 一試就爆開
    skins a400 小腿tight ~ 邊位雙線, 甩咗一條, 著過一次
    skins 普通版 長tight ~ 又係邊位爆, 著過幾次
    全部外國online shop買, 有一年保修, 全部可refund
    因為refund得太多, 送coupon都差不多夠買條新款a200 短tight, 前面夾位最頂個位好多線頭飛晒出黎(見過就明白邊度, 係skins獨有的立體剪裁 ), 自己補咗幾針, 著過一次, 好在冇爆, 果個位爆就真係大件事

可能係我黑仔, 身邊都重有好多朋友用skins, 立體位多線頭飛出黎就大部份都係咁

升級   30%

該用戶從未簽到

原帖由 marcus 於 2012-3-27 11:35 發表

x2 I think 2xu is better

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 marcus 於 2012-3-28 10:18 發表
    真的不同size, skins細碼比2xu細碼 細少少的(我只有elite, 其他比較唔到), 所以我2xu係細碼, skins係中碼, 不過中碼又唔夠緊, 所以都係轉晒2xu, 而a400啲料係比a200緊啲啲的
    我爛的三條係:
    skin ...

ching,可不可以pm有關online shop的資料給我?

升級   100%

該用戶從未簽到

請問師兄們買的skin是否還是“nade in china"??

升級   100%

該用戶從未簽到

請問師兄們買的skin是否還是“made in china"??

升級   30%

該用戶從未簽到

2XU how much?

2XU how much?

升級   100%

該用戶從未簽到

A200甩色甩到出

升級   100%

慵懶

原帖由 100100100 於 2012-4-26 00:01 發表
    A200甩色甩到出

都差唔多淨色, 點甩法?
    我都係機洗, 又冇事喎.....