香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: swimbikerunner
打印 上一主題 下一主題

中銀香港第55屆體育節–2012分齡組三項鐵人賽

升級   28.42%

該用戶從未簽到

多謝阿火兄靚相!

小弟完成咗第一次OD
時間叫做收貨  2:50
但成績尾三
游水跑步都包尾

升級   62.63%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2012-5-7 13:30 發表
如果 真係30km 單車就痛, 可以考慮下搵d 平路操長課, 另自己身體去習慣下長途單車既坐姿. 習慣得多, 就新娘潭可能就吾覺得斜. 練太多上斜可能都未必能得到預期效果.
我吹就得, 我好鬼廢的

謝謝師兄意見.
幾次跟人踩100k大冷, 都冇咁既問題 (可能太hea, 踩下停下).
我會搵次平路長課試下...
我仲想問問, Fitting 你係跟網上 D 計算機定係自己慢慢試下試出o黎 ?
btw, 高人先至會咁謙... hee...

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 timerwai 於 2012-5-8 00:22 發表

謝謝師兄意見.
幾次跟人踩100k大冷, 都冇咁既問題 (可能太hea, 踩下停下).
我會搵次平路長課試下...
我仲想問問, Fitting 你係跟網上 D 計算機定係自己慢慢試下試出o黎 ?
btw, 高人先至會咁謙... hee...

100km 大冷係用黎爆車的(我跟過頭group車兩次由荃灣到元朗) 爆下停下休息再爆下. 對香港3鐵賽係幾有用.
1xxk 長課 係張個pat pat 放係saddle 度幾個鐘, 申報一下, 我over 100km 既training 都吾夠20次 時間問題 時常都要走人(我踩得太慢, 時間太長).
我自己慢慢set 左年幾, 為左精益求精(其實40km比賽已經好舒服, 但過80km 就開始有吾舒服既感覺), 最後為左70.3 比賽出去再fit過一次(但吹水就得 都未玩過70.3 我有排都未夠班)

升級   100%

該用戶從未簽到

因為我認到你個樣嘛,你仲認我唔到?

原帖由 得得地 於 2012-5-7 14:25 發表 火師兄,多謝你的相片 !影了幾轉呀 !!Thank you !!!   

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 阿火 於 2012-5-8 17:21 發表
    因為我認到你個樣嘛,你仲認我唔到?

哎呀... 我真係睇唔清......
    我有講聲 thank you, 唔知有冇聽到呢 ?
    下次下次, 要再留意吓, 邊個係咁掃影我嘅相 !   

升級   31%

慵懶
  • 簽到天數: 4 天

Thank you so much!

It was a great race last Sunday and Fuse continued to capture great moments for us.  Thank you so much