香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手報到

升級   4.21%

該用戶從未簽到

公司搬到碼頭附近,聽朝第一日喺中環海濱試一試腳,病左兩星期,來個慢跑.
第一次跑中環海濱各位中環C兄C姐多多指教(希望唔好瞓過頭唔知醒)
+1 0
上一篇︰有無C-Hing用nip guards 或 類似用品來防刮?下一篇︰2012.12.16 沙田城門河皇者之戰2012

升級   0%

該用戶從未簽到

樹熊醫生/博士,你好! 歡迎唔係新手既新手報到!  你跑邊條路啊? 跑完返到公司有涼沖嗎?

升級   4.21%

該用戶從未簽到

allanccl師兄,
由八號碼頭出發,跑到政府總部兜個圈,沿海邊再跑到孫中山公園,返轉頭,大約7.5K. 跑完返公司沖涼,好彩.

今個星期試過跑朝早+兩晚放工,不過空氣唔太好,而且放工幾個碼頭都幾多人.

哈哈,我唔係醫生,博士係班朋友笑我成日懶叻,所以幫我改.

多多指教.

升級   60%

該用戶從未簽到

樹熊博士你好呀! 我也是這裡的新手, 近兩個月開始逢周三晚跟hk harbour runners跑。隔個星期我們會由中環7號碼頭跑至堅尼地城巴士總站再跑回7號碼頭, 約8k。任何人都可以join, 我發覺咁樣一班人一齊跑都幾開心, 雖然大部人一齊跑的人我都唔認識, 但跟住d快過自己既人跑好似跑得更有衝勁。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sharona 於 2012-8-31 10:15 發表
樹熊博士你好呀! 我也是這裡的新手, 近兩個月開始逢周三晚跟hk harbour runners跑。隔個星期我們會由中環7號碼頭跑至堅尼地城巴士總站再跑回7號碼頭, 約8k。任何人都可以join, 我發覺咁樣一班人一齊跑都幾開心, 雖然 ...

請問你們通常幾點開始起跑?

升級   4.21%

該用戶從未簽到

Thanks Sharona,
呢兩個星期都有放工同朝早跑,你地星期三晚幾多點開始?

升級   60%

該用戶從未簽到

原帖由 Dr_Koala 於 2012-9-3 20:59 發表
Thanks Sharona,
呢兩個星期都有放工同朝早跑,你地星期三晚幾多點開始?

有facebook嗎? 可以直接去找hong kong harbour runners的page。逢星期三7:45pm stretching 8點開跑。今個星期跑尖沙咀, 在鐘樓等, 可惜我去不了。下星期應該跑中環, 7號碼頭集合。

升級   5.33%

該用戶從未簽到

群跑

多謝介紹, 怪不得有時晚上見到一大班人跑去信德果便.

待自己里數跑番長d時都想試下.

升級   60%

該用戶從未簽到

原帖由 福佬 於 2012-9-12 16:09 發表
多謝介紹, 怪不得有時晚上見到一大班人跑去信德果便.

待自己里數跑番長d時都想試下.

其實無論你跑到幾多都可以JOIN, 我男朋友都唔係跑開, 佢都會去, 可以半途折返。由7號碼頭出發, 跑到中山公園大概2K, 通常會係個度做d core training。做完唔想繼續跑既人可以折返, 如果想繼續就跑去堅尼地城巴士站。根據我個nike+ app, 全程唔過8k。

升級   4.21%

該用戶從未簽到

Thanks Sharona. 平時放工,六點左右,由八號碼頭跑到政府總部,返轉頭跑到中山公園,再返八號碼頭,大約50分鐘,7.8K左右.