香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   11.35%

該用戶從未簽到

升級   56.2%

該用戶從未簽到

行李點安排呀?有沒有ching ctse 會一整去寄存呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-10-31 11:05 發表

如你想放行李在locker,你可以問問大圍或堅ching,佢地前晚都放過,詳情我唔知啦...我pm左佢地既mobile予你,你有需要自己問佢地啦....

大圍及堅ching,唔好介意啦

如果你嫌煩,可以around 7:30-7:45pm放行李在我home,因為我home距離集合地點及"熱情如火茶餐廳"1-2條街,好近

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-10-31 11:05 發表

最近可以去北河街體育館換衫及寄存行李。

北河街體育館
深水基隆街333號北河街市政大廈5至U6樓
Tel : 2729 1010/2386 0945

升級   100%

該用戶從未簽到

Desmond Ching, 可參考如下路線

荔枝角至荃灣段:
荔枝角公園 à 荔景山路 à 葵福路 à 楊屋道 à 海興路、海安路海傍公園
這條路線是我自訂的首選路線。
其實還有很多路線可供選擇的,如沿青山公路葵涌段跑、葵涌道接荃灣路等。不過自己未試過,各位Ching Ctse見到照跑但路況不佳時可能會怨鬼我,所以我prefer跑完再分享比大家聽∼∼

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

北河街體育館
    深水基隆街333號北河街市政大廈6樓
    2729 1010/
    2386 0945+
    可以借locker,(要外面)
    不知幾點close

熱情如火????餓死也找不到

柏園茶餐廳 Pak Yuen Restaurant
    長沙灣順寧道寶熙商場地下3號舖
    電話 : 2729 3336

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 11:48 發表
    Desmond Ching, 可參考如下路線:

荔枝角至荃灣段:
    荔枝角公園 à 荔景山路 à 葵福路 à 楊屋道 à 海興路、海安路海傍公園
    這條路線是我自訂的首選路線。
    其實還有很多路線可供選 ...

各位:
    小妹預先告知大家,此位joe ching出了名是"名超乎實"的,佢搞既所謂1星行山活動,通常去過既人都會投訴其實是5星...............搞到初次join佢行山既新人都叫苦連天....哈哈....

佢既standard唔同常人啦....

所以,如果你唔係勁人既話,佢提議既跑步路線大家都要諗清楚才好跑呀....嘿嘿

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-31 12:05 發表

各位:
    小妹預先告知大家,此位joe ching出了名是"名超乎實"的,佢搞既所謂1星行山活動,通常去過既人都會投訴其實是5星...............搞到初次join佢行山既新人都叫苦連天....哈哈...." />" />

佢既stan ...

會唔會1星係最難,5星係最易呀?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 10:28 發表
    我聽朝會操番轉新路線長跑(荔枝角 ---> 屯門市廣場) , 所以依家諗緊今晚join唔join第三次召集......
    會吓各位Ching Ctse當然開心啦, 兼有Halloween慶祝添~~, 不過跟著聽日可能會冇力跑, 星期日仲要練獨木舟,  ...

JOE ching
    不如星期六下午來天水圍預跑
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=1961&goto=lastpost#lastpost
    那麼今晚便可以跑

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-10-31 12:13 發表

會唔會1星係最難,5星係最易呀?

咪玩啦..................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-10-31 12:13 發表

JOE ching
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=1961&goto=lastpost#lastpost
    那麼今晚便可以跑

joe ching:
    終於 有人約你呀......我為你感到驕傲呀...!!!

升級   59.47%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-31 00:51 發表

wor~等我又來個跑後感先.....禽晚真係盡興而歸.......今次5人小組入面..都係我最慢...正如catcat講~初時以為~~~ming sir 會係慢跑一族~ 點知~~~~~~~~~~~~所以在e到..唔好輕易信人~~~~個個都話自己慢 ...

我真係無講大話 , 如果是快跑一族, 我就跟

升級   100%

該用戶從未簽到

哇阿Cat,你洗唔洗咁sale我呀,我都過著同大家一樣嘅正常人生活gar~~
    上次第一次召集出圓方條路線大家都算滿意呱?我平時都算就人啦~~ 嗚嗚~~~~冇陰功~~~~~~
    仲有,各位Ching Ctse同樣都好勁gar,你哋話係咪呢?YEAH

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 12:23 發表
    我都過著同大家一樣嘅正常人生活gar~~

唔多覺喎我....................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-10-31 12:13 發表

JOE ching
    那麼今晚便可以跑

我Sat4pm開始有D嘢做, 所以玩唔到下午呢轉, 下次有機會一定join~~

升級   52%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

我初加入你地論壇, 我都是住深水埗, 下次預埋我

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-10-31 12:46 發表
    我初加入你地論壇, 我都是住深水埗, 下次預埋我

歡迎hhkbonnie ssp街坊加入........................
    請check及回覆pm...

其實我都係10月頭才出現在長跑網架咋.....不過這兒的ching/ctse好好人,好nice,令我好有"賓至如歸"既感覺

今晚8pm,你join唔join我地呀??

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 11:48 發表
    joe c-hing:多謝你,等我再睇下地圖,希望兩星期後可以試下。另想請教這段路的大約長度?
    catcat師妹: 你呢個warning俾得好好,我自問唔係勁人,會量力而為。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-10-31 15:15 發表
    [quote]原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 11:48 發表

登錄/註冊後可看大圖

joe c-hing:多謝你,等我再睇下地圖,希望兩星期後可以試下。另想請教這段路的大約長度?
    catcat師妹: 你呢 ...

跑荔景山路至麗城花園對出海傍公園這條路線單程約7km, 荔景山路一段要上山, 但不算高, 我試跑後再同各位Ching Ctse分享~~

升級   100%

該用戶從未簽到

31/10跑步後記:
    出席者: witchyccatcat, (亞joe)joeikk88, batigoal, ngwkd2008, chengcc209 ctse, 她husband及朋友kitty,共7人,路線都係由ssp swimming pool開始,行舊路至tst圓方,西九龍長廊折返,全程大約12xxk左右....之後一如以往,大家到熱情如水茶餐廳宵夜.

首先,小妹為到我遲到的5分鐘向各ching/ctse道歉,因為我每日放工後都必須趕去一些地方辨點事情,所以8pm集合對我來說是好趕好趕的,當然,遲到無論如何都是不對的,我下次會再分秘必爭甘跑住黎,請各位多多包涵....f

言歸正轉,一開跑大家已經號得好快,不用十步我已經包尾了,一分鐘後我與大家已是相差一大截,後來連前面的人已經見不到,沒有了慢速SSP twins vhtober的相伴,我真是跑得好孤苦......... .......因為全部ching/ctse都是勁人啦.....來自黃大仙的新朋友batigoal原來係跑開全馬的高手,而ctse chengcc209更是經常跑到攞獎的,她husband又是踢足球的強人.......唉.........怪不得他們的速度那麼快(對我來說)...

多謝ching batigoal, ngwkd2008及joe分別在不同時段等埋我及刻意跑慢一些陪我,拖慢大家跑速真的不好意思......跑回程路後時,我有一段路覺得有點暈眩(眼前黑黑+耳被封住的感覺),當時幸有ngwkd2008 ching在旁,更要勞煩他"參扶"我過馬路......休息及慢行一會兒才無事.....

其實,我都唔知點解,我覺得自己的水準好唔stable,上次跟大家跑吐露港,與nc姐跑了人生第一個20k後還好端端的,我之前跑步,10次中有1-2次會有上述的暈眩情況發生.........是否因為我跑前沒有吃飽或是跑得太快(對我而言)呢?我真是有心練好跑步的,但是很多時候這些情況發生令我覺得很氣餒............