香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 細明哥
打印 上一主題 下一主題

細明 ~跑步拾趣~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-8 00:18 發表

小妹只跑過一次荃灣西鐵到大欖涌, 其他ching有跑全程, 有人更跑來回全程.

今晚幾個跑友傾開, 一月尾約跑一次荃灣西鐵>>屯門, 到三聖約17k,
未決定跑到屯門邊處, 相信係兆麟或者鄧記為終點 ,係會遷就小妹慢速 ...

小弟星期六日操比較難安排,不過會儘量就,希望黎到~~

升級   35.4%

該用戶從未簽到

明ching..你既速度keep 到好好
聽你講, 你都只係跑左3個月到
有咁既成績, 真係好好好好好~~

而且明ching你既跑步心態..同我既差唔多
鐘意輕輕鬆鬆,無壓力咁享受過程
不過, 你享受但時間都好好
希望我練多d都可以咁就好~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-8 00:22 發表

小弟星期六日操比較難安排,不過會儘量就,希望黎到~~

星期六下午我地上屯門上斜特訓, 星期日有比賽或家庭日, 師兄也要練長課.
    可能安排星期五晚, 收工後可以嗎?
    青公夜景唔錯架!

升級   0%

難過

原帖由 redred 於 2009-1-8 00:39 發表
    明ching..你既速度keep 到好好
    聽你講, 你都只係跑左3個月到
    有咁既成績, 真係好好好好好~~

而且明ching你既跑步心態..同我既差唔多
    鐘意輕輕鬆鬆,無壓力咁享受過程
    不過, 你享受但時間都好好
    希望我練多d都 ...

x3, 認同細明分享美記半馬比賽心態.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-8 00:48 發表

星期六下午我地上屯門上斜特訓, 星期日有比賽或家庭日, 師兄也要練長課.
    可能安排星期五晚, 收工後可以嗎?
    青公夜景唔錯架!

如果你地安排夜脕跑荃灣-屯門,預埋我呀,我可以收工過荃灣一齊起步,個次跑夜晚好正,好想再跑..

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-1-8 00:54 發表

如果你地安排夜脕跑荃灣-屯門,預埋我呀,我可以收工過荃灣一齊起步,個次跑夜晚好正,好想再跑..

當然預左我地四個先啦!
    小妹也喜歡晚上跑, 10/1, 18/1報了約跑長課.....
    23/1(五)年廿八, 可以嗎?
    唔知會唔會太密集呢?
    大家要拜年陪屋企人啦! 如果太密集,可能要等過年後.

升級   66.4%

該用戶從未簽到

我無問題~~

升級   0%

該用戶從未簽到

我無問題~~

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-1-8 01:16 發表
    我無問題~~

平兄, 細明哥,

已經pm問Reded o.k.唔o.k.
    暫定23/1.

升級   0%

該用戶從未簽到

我都無問題呀,星期五晚非常好~~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

2009年1月9日  
               藍地<=>工業村    7.5k    41'03
    2009.01.11    屯門長跑賽
               由於參賽組別衹有幾拾人~我可以站於前列位置起步~起跑後有300米鈄路~之後有幾拾級石級~到達引水道時位置大約於15,6位~
    因為要留力~原引水道跑約3公里被8,9名跑手超越(包括屈教練,平師兄)~當到達3.5公里處大約有1.5k長命鈄~這時很多跑手都慢下來~我
    便把握機會追回5,6名跑手~到達山頂折回點各人都根疲力盡~一路回程到達引水道平路最後3公里我還發力追超1名跑手
               10k時間  54'10  名次20
              最後多謝攝記(屈爸爸,desmond,chinglong)多謝係終點為我打氣ching,czte們

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 細明哥 於 2009-1-11 17:59 發表
    2009年1月9日  
               藍地工業村    7.5k    41'03
    2009.01.11    屯門長跑賽
               由於參賽組別衹有幾拾人~我可以站於前列位置起步~起跑後有300米鈄路~之後有幾拾級石級~到達引水道時位置大約於15,6 ...

明兄,呢個比賽咁多上斜都跑得咁好,睇來wong sir個上斜特訓好有效呀,繼續努力。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-11 18:09 發表

明兄,呢個比賽咁多上斜都跑得咁好,睇來wong sir個上斜特訓好有效呀,繼續努力。

大圍兄.明兄係跑山大王之一,上斜當然冇難道啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-11 18:35 發表

大圍兄.明兄係跑山大王之一,上斜當然冇難道啦..

平兄都經過wong sir長時間特訓,我諗都唔會差得出邊啦。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

明兄勁丫~一到斜路就過6,7人~~平路再練下下年有機
    到時唔知有幾多個6衣人上台

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-11 18:09 發表

平時練跑鈄路真係好有用~大圍兄如果今日過嚟跑一定有獎攞~明年嚟唔嚟啊?

升級   0%

難過

x2, 真係好有效!

你見小妹昨日都跑到上斜, 就知道個特訓幾有效啦!

相信梅子林上斜特訓重強勁, 1k上斜, 跑得曬一粒梅子已經唔錯, 你地食兩三粒就超曬班啦!
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

明兄,今早謝謝你架戰車載我地去食早餐!
    前兩屆一個人跑真係好寂寞,今次就唔同,真係好有氣氛,約定明年再玩過......

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-1-11 22:03 發表
    明兄,今早謝謝你架戰車載我地去食早餐!
    前兩屆一個人跑真係好寂寞,今次就唔同,真係好有氣氛,約定明年再玩過......
    唔好客氣~順路姐~明年有空一齊再玩過~