香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

馬鞍山跑友報到

升級   48.42%

該用戶從未簽到

大家好!我观看這個網頁约有一個月左右,發覺内容很充實,本想一早加入一齊討論,但本人不懂中文打字,用手寫板逐個字寫,真是人都颠啦!

今次"的"起心肝決定加入討論區,向各位ching, ctse賜教。

看到各位ching & ctse說馬鞍山梅子林路的難度,不期然使我躍躍欲試,所以在15/11(六)早上由烏溪沙馬鈇站跑到梅子林路頂來回約14kM。但不像想像中這麽難,可能間中亦有跑錦英路,有機會要同各位練習。
+1 0
上一篇︰告急呀! 長跑網新款跑衣 最後今日訂購,大家快踴躍訂啦下一篇︰請教護膝蓋帶

升級   23.16%

該用戶從未簽到

歡迎師兄 !!
by the way, english is also ok la !!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

tstcktt師兄,歡迎歡迎,師兄會唔會訂件網衣,支持下自己個網!

升級   48.42%

該用戶從未簽到

久仰瘋狂跑步机兄大名!

昨天晚上從烏溪沙馬鈇站沿海傍跑到城河口來回,請間ching約有多少KM?因我不懂計算,是否拿地圖量度距離,但誤差亦頗大。但我跑步速度又不穩定,無從計算距離。請間ching有何方法量度距離?

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-11-26 11:08 發表
tstcktt師兄,歡迎歡迎,師兄會唔會訂件網衣,支持下自己個網!

亞平兄: 我都想買,但不知道甚樣購買及没有權限看相片。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tstcktt 於 2008-11-26 10:34 發表
大家好!我观看這個網頁约有一個月左右,發覺内容很充實,本想一早加入一齊討論,但本人不懂中文打字,用手寫板逐個字寫,真是人都颠啦!

今次"的"起心肝決定加入討論區,向各位ching, c ...

歡迎tstcktt兄加入長跑網大家庭,睇來ching都係一個資深跑手,呢度各區都有搞吓約跑活動,有機會大家交流交流。

升級   68%

該用戶從未簽到

歡迎馬安山 tstcktt CHING
我係沙田友,多在城門河邊跑,

訂件網衣,跑步時着在身,見到可打個招呼

https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 比因 c-hing 加盟 LongRun.HK
長跑長友

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 tstcktt 於 2008-11-26 11:34 發表
    但不知道甚樣購買及没有權限看相片。

這個網太吸引呢....終於安奈不住呢...哈哈,
    歡迎你呀!!

如果你想訂購跑衫, 可以去
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2308&extra=&page=1

最後今日喇, 蘇州過後, 最快都要等到明年喇.
    你係訪客身份就睇唔到,
    但係你登入後就可以睇到喇! 件跑衫好正嫁

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-26 11:56 發表

歡迎tstcktt兄加入長跑網大家庭,睇來ching都係一個資深跑手,呢度各區都有搞吓約跑活動,有機會大家交流交流。" />" />

我跑步也有4年左右,由參加渣打10K開始到半馬,總想跑個全馬,但机會較渺茫,因平時每週只有周六早上可跑,10時前要回家好趕带大女上11时興趣班。

今年也參加了渣打半馬,所以才在平日加多一課晚練。我夏天就不跑步改為行山,在秋冬時即跑步。如果說跟大隊約練跑,我担心食塵包尾。

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome welcome

tstcktt  c HING

多多指教ar  

小弟是港島西人 hk island man  

長跑長友ar

升級   48.42%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

I have placed the order to buy a T-shirt.

next time, when i meet ching and ctse, i will say hello or good morning to you all when i am jogging in Ma On Shan.

升級   85.79%

該用戶從未簽到

各位 ching ctse 好.
    跑nike果陣,開始留意貴網.
    直到跑完unicef﹔睇到你哋好有組織性,亦好熱愛跑步.先胆粗粗加入
    我通常星期日跑沙田到科學園,有時会入大埔.
    希望各位多多指教

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tstcktt 於 2008-11-26 15:36 發表

我跑步也有4年左右,由參加渣打10K開始到半馬,總想跑個全馬,但机會較渺茫,因平時每週只有周六早上可跑,10時前要回家好趕带大女上11时興趣班。

今年也參加了渣打半馬,所以才在平日加多一課晚 ...

Tstcktt ching,你的我個案好似小第,小第目標都是想跑一次全馬,不過距離這個目標我知道還很遠很遠.....其實你已經比我練得多一些,我相信這裡平時跑得最少最少的ching就是小第(這裡認識小第的ching都知道),小第除了平時忙之外,"懶"是小第平時練得少的其中原因之一。 剛剛的迪士尼半馬(人生第一次半馬),賽前只練左三次長課就去膽粗粗比賽,幾驚要上巴士,最後當然沒有。你都多點跟這裡的ching ctse出來一齊約跑或比賽吖!真係好好玩 ......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tstcktt 於 2008-11-26 10:34 發表

今次"的"起心肝決定加入討論區,向各位ching, c ...

歡迎你加入長跑網的大家庭!

WELCOME TO JOIN LONGRUN.HK

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 waiwaibrother 於 2008-12-7 01:11 發表

Tstcktt ching,你的我個案好似小第,小第目標都是想跑一次全馬,不過距離這個目標我知道還很遠很遠.....其實你已經比我練得多一些,我相信這裡平時跑得最少最少的ching就是小第(這裡認識小第的ching都知道),小第 ...

waiwaibrother 兄,看來你都是有實力跑手,我每周只可周六可多練習,因參加渣打半馬,才多晚練一課。周日的比賽都很難參加,因賓妹放假,太太要带大女上興趣班,我要照顧细女,練跑都不能在周日,真可憐!

知道很多网友在Unicef都有PB,全都約一小時多就跑完。自問有所不及,如果跟練的話,真的要包尾

上周六早上,我去運動埸變速跑圈,希望加快速度在半馬時可二小時內完成