香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

New Balance GPS Watch售後服務好差...有無師兄師姐有類似經驗?

升級   28.67%

該用戶從未簽到

隻錶d制有問題, 4/4 拎返去gigasport要求維修, 職員話會叫new balance黎收, 過幾日會有人打比我確認維修詳情, 之後足足等左2星期都無消息, 16/4 打電話去gigasport問, 先知道隻錶仲係gigasport ! gigasport話已經催左new balance幾次都無黎收, 會替我再跟進, 今日23/4 再打去gigasport, 隻錶依然未收, 但話new balance已承諾27/4前會收(唔知係咪真), 真係估唔到new balance一個大品牌, 售後服務竟然如此差劣......足足3星期都無反應....收錶後又唔知要整幾耐...奉勸各位買new balance d錶前要三思.....
+1 0
上一篇︰2015年4月24日簽到記錄貼下一篇︰(賽事優惠已結束) 瑞士天梭表衝破極限挑戰賽201​5

Like: 5.0
Like: 5

升級   95.4%

開心
  • 簽到天數: 7 天

Sorry,我咁講並無惡意,為何不直接拿上去維修中心?

升級   28.67%

該用戶從未簽到

我之前問過Gigasports 有無得自己拎去維修,佢地話係要經佢地通知new balance, 又話會試下替我問問,但又無回覆,買錶時又無比維修部的資料我,我事後已send email去Gigasports投訴。

師姐備用,New Balance Watch香港代理資料在此:https://www.facebook.com/NewBalanceWatchHK/info?tab=page_info。  詳情 回覆 發表於 2015-4-24 14:16

升級   27.85%

該用戶從未簽到

ireneyeung 發表於 2015-4-24 11:18
    我之前問過Gigasports 有無得自己拎去維修,佢地話係要經佢地通知new balance, 又話會試下替我問問,但又無 ...

師姐備用,New Balance Watch香港代理及服務中心資料在此:https://www.facebook.com/NewBalanceWatchHK/info?tab=page_info

Like: 5.0
    熱心跑友 !  發表於 2015-4-24 15:07

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

outbound 售後好正呀

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

Poor services

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 11 天

我兩隻表都有用,都係好快出現問題.
    Outbound用不足一年, 便失準, 要維修;之後用不足半年,更死表.但去維修仍處理, 最後更可能換了一隻表給我. 服務不錯, 但手表追星很慢.
    Newbalance用了不久,即發現資料失準, 通常距離計多10%. 同時我隻表耐電量欠佳, 明明說尚有4小時使用期, 之後突然冇晒電. 但此表追星很快.
    買左不足半年,現仍用緊.

升級   28.67%

該用戶從未簽到

NB 錶d制真係好容易壞

升級   28.67%

該用戶從未簽到

Thx bladerunner!

升級   71%

該用戶從未簽到

我上年3冃左右買咗隻同款NB。又係D製不敏感,許多時偵察唔到GPS。我由將軍澳跑到去油塘才detect 到。跑去清水detect 唔到。拎到去長沙湾维修中心整咗3次,每次平均需時2O天。好失望。最後我要求延長保養3個月。但問題都一様出現。只不過唔想再攞去整。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 62 天

各位C兄C姐請問下有冇帶過polar M400,跑跑下步突然彈出something went wrong.press OK to
    reset M400,但點按個制都冇反應

升級   33%

該用戶從未簽到

吾好介意- 我既意見係呢的做開運動衫褲既公司開多一樣產品做生意,而呢樣野又完全吾係佢地做開既,佢地的產品/服務配套正常同佢地的代工廠做得吾到位,買黎受氣,無謂呀。賣開豬肉既,走去賣衫褲,服務點會到位?

升級   12.63%

該用戶從未簽到

隻錶D制難㩒,GPS 要幾分鐘先ready, 唔太防水,無check 心跳功能。如貪平想試玩GPS 錶,建議不如用電話好過

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 542 天

講真, Garmin的低檔型號都有D和New balance差唔多價錢, 售後服務都OK (我都用左Garmin都7年)