香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

5.24 網友約跑 > 港島晨早走一回《第三回》

關閉 [複製鏈接]

升級   44.74%

該用戶從未簽到

港島晨早走一回
時速6分鐘一公里  全程預兩個半鐘

路線:
金鐘 > 上環(信德中心) > 干諾道西 > 堅尼地城海傍 > 堅尼地城新海傍 > 域多利道 > 數碼港道 > 石排灣道 > 香港仔海旁道 > 香葉道 > 苗鍾徑(深水灣) > 麗海堤岸路(淺水灣) > 淺水灣(7-eleven)

日期:
5月24日(星期日)

集合位置:
金鐘地鐵站D出口

集合時間:
6:45am

領隊:
rickymsz

警告及聲明

1.此項聚會
適合跑半馬或全馬人士(22公里跑2-2.5小時),身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。

8. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

+1 0
上一篇︰我的一對子女都沒有玩長跑了!下一篇︰256-四圍跑

升級   0%

該用戶從未簽到

ricky 兄, 5.16係第二回, 5.24應該係第三回先啱!

不過5.24有足球聚會, 小弟join唔到!  下次啦!

升級   93.4%

該用戶從未簽到

<人工智能報名系統>
5月24日(星期日)報名人士名單:

1. alfredyu
2.
3.
4.
5.

升級   0%

該用戶從未簽到

師兄, 下次約跑請由版主發帖.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1644&extra=page%3D1

1.會員須過500分及曾參與過長跑網"網友約跑",才可在長跑網內發起約跑。

多謝支持, 無意冒犯.

升級   44.74%

該用戶從未簽到

咁onon我現在應是怎做呢?
是否要close呢?

升級   44.74%

該用戶從未簽到

原帖由 TNT 於 2009-5-13 14:15 發表
ricky 兄, 5.16係第二回, 5.24應該係第三回先啱!

不過5.24有足球聚會, 小弟join唔到!  下次啦!

5.16有什麼event呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-5-14 12:06 發表

咁onon我現在應是怎做呢?
是否要close呢?

咁又唔駛,

下次最好提揾alfredyu或港島區版主cu83或小弟幫手出帖啦.

btw多謝提供路線同幫手帶隊.

升級   0%

該用戶從未簽到

rickymsz, 路線有幾長呀?
其實星期日可能有班人會去 join 邪神分享會, 所以可能會因撞期無法參加!!
下次要出post前可 PM 俾我, 大家先溝通吓!!
Thank you!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-5-13 12:21 發表
港島晨早走一回
時速6分鐘一公里  全程預兩個半鐘

路線:
金鐘 > 上環(信德中心) > 干諾道西 > 堅尼地城海傍 > 堅尼地城新海傍 > 域多利道 > 數碼港道 > 石排灣道 > 香港仔海旁道 > 香葉道 > 苗鍾徑(深水灣) > 麗 ...

而家邪神分享會改為星期日舉行
我參加唔到星期日ge約跑ar

升級   93.4%

該用戶從未簽到

全程大約22公里 - 加上上次金鐘至龍脊22公里, 即淺水灣反時針方向跑至 龍脊為44公里 - 約為一個馬拉松.

下次再約港島沿岸跑, 淺水灣 經赤柱至土地灣 - 約 17 公里, 咁約星期六朝啦.

- 沿港島一周約60公里, 有冇人有興趣呢. 但可能要行下跑下, 8小時.

升級   39.47%

該用戶從未簽到

24/5 又 join 唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

天氣漸熱,為安全起見,果約跑腳程超過 20K,
警告及聲明既第一點應更改為 "不適合跑步初哥" "適合跑半馬或全馬人士"

升級   58.67%

該用戶從未簽到

好好吸引呀 !
不過果日好似都有大埔行山活動喎
dog dog 先

升級   93.4%

該用戶從未簽到

上次跑金鐘至龍脊, 跑友可從不同地區加入, 時間亦計得几準. 呢一次其實亦可以 - 如住西環, 南區的, 也可以在預定時間等候.

升級   44.74%

該用戶從未簽到

我已經改了警告及聲明, 多謝各位ching給予意見

升級   44.74%

該用戶從未簽到

但看來都好似, 無乜人參加了

升級   58.67%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

本身好有興趣, 但報了dee ching的5.24 初夏•八仙野餐吟詩撲蝶清談團, 所以來不了
但如時間夾到, lee 條 track 我必定跟 c hing 走圓 ( 當然希望死跟死趕跟得上啦 )
多謝 c hing 搞先

升級   93.4%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-5-18 00:07 發表

唔駛驚, 跑步係一人成團, 我地大部份時間都係一個人跑, 有兩個人一齊跑已經有賺.

升級   44.74%

該用戶從未簽到

原帖由 alfredyu 於 2009-5-18 13:47 發表

唔駛驚, 跑步係一人成團, 我地大部份時間都係一個人跑, 有兩個人一齊跑已經有賺.

又係喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-5-18 00:07 發表

ric ric:
我都好想跟你一齊跑下,咁啱果日要上山藝實習課呀,下次得閒一定join你一齊跑。