香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

7月4日珠海機場道路10K賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

7月4日星期六珠海機場道路10K賽
如去年一樣,今年會再舉行珠海機場跑,路程約10公里馬路,終點是珠海機場,起跑時間是下午4時。
報名費每人60元人民幣,包交通、T恤及賽後中式晚餐。
交通會於下午2:30由拱北開出,回程是下午9時。
有興趣者請通知小弟,以便告訴Robert Kirby參加人數。

10K Road Race Zhuhai Airport Saturday July 4th

Benson (Team Captain of Top Sports Running Club) informed me yesterdaythat there will be another Zhuhai Airport Run as per last year.

Distance is approximately 10km all on road, finishing at the Zhuhai Airport
Start 4pm
A to B Race with B being the Zhuhai Airport
Post Race Chinese Dinner included in entry fee of RMB60 (also includes transport & Shirt!)
Depart Gonbei Border around 2.30pm and back by 9pm
Let me know if you would like to participate
Robert Kirby
DR. ROBERT KIRBY

CEO - Upward Bound Unlimited   UBU
Providing Outdoor Experiential Learning

Macau:  T +853 2884 0975 | M +853 6689 7687
H.K:  T +852 2762 1036 | M +852 6404 5769
Fax: +853 2884 0976  
www.upwardbound-unlimited.com

UBU is a subsidiary of THE KIRBY GROUP.
+1 0
上一篇︰兩日二影...大澳與日落下一篇︰日記

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

allanccl ching,

請問有冇deadline日期?

升級   0%

該用戶從未簽到

應該有,不過我未知,我會問問Dr. Kirby的。明天告訴你。

升級   77.6%

該用戶從未簽到

亮 ching,

包交通即是指包什麼呢 ?

升級   40.53%

該用戶從未簽到

我都想去呀 但係呢排練習次數極少

升級   0%

該用戶從未簽到

包交通即是有車14:30時由拱北去起步點及食完免費中式晚飯後有車21:00時回拱北。
    小弟係直譯transport這個字,sorry!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tou65027 於 2009-6-2 04:59 發表
    我都想去呀 但係呢排練習次數極少

tou65027師兄,我練習比你更少啊! 如果考完試,鬆一鬆吧! 當練跑或約跑都得架,咁近你。

升級   77.6%

該用戶從未簽到

謝謝亮 ching,

請預小弟一位....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-6-2 09:06 發表
    謝謝亮 ching,

請預小弟一位....

收到。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

亮哥, 咁如果由香港出發, 行程係點樣呢?

升級   77.6%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-6-2 09:13 發表

收到。

有勞亮 ching. 如要任何協助或事前安排, 不忘通知小弟.

謝謝.

升級   58.67%

該用戶從未簽到

原帖由 興記J-run 於 2009-6-1 22:30 發表
    allanccl ching,

請問有冇deadline日期?
    亮 ching, 趣,

但自,  希望能下星期尾覆仍能嗎? 
    麻煩晒

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 running-sue 於 2009-6-2 09:19 發表
    亮哥, 咁如果由香港出發, 行程係點樣呢?

x2.....我都想知?

升級   69.47%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

可以香港坐船到澳门过关啊
    也可以香港坐船到珠海啊
    也可以深圳湾口岸过关后坐巴士或的士到蛇口码头再坐船到珠海啊
    第三种最便宜吧

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fabio 於 2009-6-2 15:02 發表
    可以香港坐船到澳门过关啊
    也可以香港坐船到珠海啊
    也可以深圳湾口岸过关后坐巴士或的士到蛇口码头再坐船到珠海啊
    第三种最便宜吧

the cheapest method to ZH
    1) KCRC to LoWU (ard 40 min)
    2) Coach from SZ to ZH (ard 2 hr)

升級   69.47%

該用戶從未簽到

回復 15# 的帖子

You will cost at least 3 hours from Lo Wu to Zhu Hai.
    You can also take bus from Lok Ma Chau/Huang Gang to Zhu Hai.
    But the bus fare is the same to the ferry and take ferry from She kou to Zhu Hai only cost you 1 hour.
    You can take bus B2/B2P to Shenzhen Bay Port from Tin Shui Wai Station or B3/B3X from Tuen Mun.

升級   77.6%

該用戶從未簽到

珠海到深圳出租車 12 座雙程 1200, 即係每人來回 100 元. 抵唔抵呢 ?

起 點 終 點 單程/雙程 12座小巴 5座轎車
    市區 深圳 單程             900         700
    市區 深圳 雙程            1200       1000
    http://www.eyo-zh.com/cheliang2.html  

升級   69.47%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-6-2 16:46 發表
    珠海到深圳出租車 12 座雙程 1200, 即係每人來回 100 元. 抵唔抵呢 ?

起 點 終 點 單程/雙程 12座小巴 5座轎車
    市區 深圳 單程             900         700
    市區 深圳 雙程            1200       1000
    ht ...
    这个是珠海~深圳~珠海,跟您需要的深圳~珠海~深圳不符.

升級   77.6%

該用戶從未簽到

原帖由 Fabio 於 2009-6-2 18:32 發表
    这个是珠海~深圳~珠海,跟您需要的深圳~珠海~深圳不符.

是的, 讓我再找找.......

升級   2.67%

該用戶從未簽到

如果深圳灣過關,集齊人包車來回,但如果食埋餐飯才走就太夜,返到深圳灣口岸已經關閘,所以趕唔切,如果跑完唔食飯即走,你哋話點?有乜意見?