香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

穿鞋帶問題

升級   17.89%

該用戶從未簽到

請問各位ching,ctse,
小弟新買了一對美津濃RIDER12跑鞋,
想問最後一個孔,(近縛結位)需唔需要穿,
因為我試過穿埋,但跑起來覺得唔舒服,
請指教..
+1 0
上一篇︰跑完步同未跑步既磅數下一篇︰我的跑步減肥記錄

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 philiplai 於 2009-7-29 12:36 發表
請問各位ching,ctse,
小弟新買了一對美津濃RIDER12跑鞋,
想問最後一個孔,(近縛結位)需唔需要穿,
因為我試過穿埋,但跑起來覺得唔舒服,
請指教..hgj091" />" />hj

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝parco爸分享~

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝parco爸分享, very useful, its working fine!

升級   17.89%

該用戶從未簽到

多謝parco爸的分享,明白,唔該晒

升級   0%

該用戶從未簽到

我都係初上跑網時..其他師兄post出來...我save as詐...

philiplai 兄...
他日有其他人問..到你覆人地啦...

升級   78.75%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-7-29 13:31 發表
綁鞋帶有好多學問,下面條link仲有其他唔同既玩法,有video

http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-238-267--12334-0,00.html

謝謝stanleyhpm ching 分享,

又學多咗幾種綁鞋帶方法,

thank you

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-7-29 13:31 發表
綁鞋帶有好多學問,下面條link仲有其他唔同既玩法,有video

http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-238-267--12334-0,00.html

真係好多方花式...ThankS

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-7-29 13:29 發表
我都係初上跑網時..其他師兄post出來...我save as詐...

philiplai 兄...
他日有其他人問..到你覆人地啦...

想問ching係咪所有跑鞋都好似你post果張圖咁縛就fit晒?

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-29 13:54 發表

想問ching係咪所有跑鞋都好似你post果張圖咁縛就fit晒?

你可以睇下post #7條link
裏面有解樓主個圖呢種玩法有咩用

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-29 13:54 發表

C兄你個問題好深喎...留待其他人答你啦..

升級   17.89%

該用戶從未簽到

多謝stanley ching的寶貴分享,又有$落袋lu...

升級   0%

該用戶從未簽到

E種縛法幾好...不過有D痳頰...鞋帶要夠長...除鞋要長D時間..有上落斜的比賽先會用E種縛
平時係打蝴蝶結...再打多個結.

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

我平時跑步係用呢個綁法
    Ian's Secure Shoelace Knot

登錄/註冊後可看大圖

http://www.fieggen.com/shoelace/secureknot.htm
    好穩固, 跑山時會再貼電線膠布

其他綁法
    http://www.fieggen.com/shoelace/knots.htm

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2009-7-29 17:01 發表
    我平時跑步係用呢個綁法
    Ian's Secure Shoelace Knot

登錄/註冊後可看大圖

http://www.fieggen.com/shoelace/secureknot.htm
    好穩固, 跑山時會再貼電線膠布

其他綁法 ...

似乎幾好喎, 我岩岩用對鞋試下縛, 呢種縛法唔錯, 唔該晒

升級   0%

該用戶從未簽到

睇左,超正喎

似乎我有少少頂指(冇買大半碼)既情況可以用縛鞋帶既唔同技巧解決

升級   100%

• 簽到天數: 4 天

唔錯, 多謝分享!!!

升級   58.4%

開心
  • 簽到天數: 6 天

升級   6.84%

該用戶從未簽到

又學多 D 嘢啦,謝謝