香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

美記跑衫背心型號一問

升級   0%

該用戶從未簽到

http://www.mizunousa.com/equipme ... pendocument&div=running&cat=09run2-appm

請問有冇bro知道條link果種跑衫(黑衫白邊/白衫黑邊)邊度有得賣? 價錢又如何?

thanks
+1 0
上一篇︰買了NB904著, 感覺好好 ^^下一篇︰近來愛上跑步的黃大仙人~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

小弟唔多覺有......

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-9-13 01:06 發表
    小弟唔多覺有......

我記得係太子東驚見過有而家, 原價係180元果種

不過一睇就知冇果種"半透明"既咁舒服, 不過半透明好似貴好多

升級   0%

開心

小弟上星期係銅鑼灣"so-go"買左件"美記"背心..(橙色身, 黑色邊,new arrival, 買左後知係"美記.taiwan的.),所以無折,$200....
    點知著左2次跑, 都係比d汗勁痴身...小弟自己唔喜歡果種比d汗同住的感覺...跑長d一定唔著....

升級   0%

開心

另外昨晚係太子果頭見有位人兄著japan 的"美記"跑背心+短褲(套裝),係原價上下各式各$500...就算so-go 有7折都會$700 全套....小弟唔捨得買.

http://www.mizuno.jp/catalog/product/51HM901/1130030040/

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-9-25 01:37 發表
    小弟上星期係銅鑼灣"so-go"買左件"美記"背心..(橙色身, 黑色邊,new arrival, 買左後知係"美記.taiwan的.),所以無折,$200....
    點知著左2次跑, 都係比d汗勁痴身...小弟自己唔喜歡果種比d汗同住的感覺...跑長d一定唔著 ...

我想問tick 159元果種(個背部係好多透氣孔果種)會唔會好痴身..

我想買果隻著, 想買白色黑邊或藍色黑邊

不過唔多見(最好有折啦)

我自己一係想買呢件或者買美記

另外想問, 你買左果隻美記台版既質料係咪同我係呢個post果件差唔多? 如果係,即係種衫好痴身
    http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/1/09run2-appm/420468?opendocument&amp

其實台版真係咁差? cwb sogo仲有冇咩特價呀美記同埋tick牌? thanks 如果有明日會去開附近去下

另外,我想請問灣仔cwb一帶有冇地方賣跑錶平?

而家心水有Chr-100, 60 lap, 同埋有隻有150 lap

不過呢幾隻價錢相差都幾遠.. 亦有ching話chr-100好難按.. 不過又心思思想試心跳帶

升級   45.79%

該用戶從未簽到

tick 159元果種 -> it is called essential. Best selling Nike singlet because of the cheap price. Maybe I was in the sport industry ... well... I prefer singlet and short at entry level prices cause they all become sticky and wetty anyway

升級   48.42%

該用戶從未簽到

上2星期買了件美記背心$200,白色藍邊,勁痴身及露點 (濕透后全透明)
    所以奉勸最好不要買白色底色

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tstcktt 於 2009-9-25 18:09 發表
    上2星期買了件美記背心$200,白色藍邊,勁痴身及露點 (濕透后全透明)

唔好意思..我見到呢句忍唔住笑0左出來....
    男人老狗..做咩要怕咩露點  

anyway.. 淺色衫散熱好 d...
    比較適合日頭同埋日頭比賽時著

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tstcktt 於 2009-9-25 18:09 發表

係咪我上面條link果件白色藍邊?

不過我見到上面條link白色黑邊原價係180定190

白色唔好架..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-25 18:20 發表

唔好意思..我見到呢句忍唔住笑0左出來....
    男人老狗..做咩要怕咩露點  

anyway.. 淺色衫散熱好 d...
    比較適合日頭同埋日頭比賽時著

你話200元果種背心,我仲搵緊..

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-25 20:52 發表

係咪我上面條link果件白色藍邊?

不過我見到上面條link白色黑邊原價係180定190

白色唔好架..

我個件看上去好似條 link 個件
    但膊頭位都是白色...腰位即藍色配白 logo

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tstcktt 於 2009-9-28 12:22 發表

我個件看上去好似條 link 個件
    但膊頭位都是白色...腰位即藍色配白 logo

你幾錢買? 同埋好唔好著?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wtfgary 於 2009-9-25 14:09 發表
    tick 159元果種 -> it is called essential. Best selling Nike singlet because of the cheap price. Maybe I was in the sport industry ... well... I prefer singlet and short at entry level prices cause the ...

http://www.nikeplus.com.sg/humanrace/products/apparel_men.htm?m

呢條link件藍色黑邊真係幾好睇, 不過真係未係街度見過, 唔知係咪香港冇得賣

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-28 13:53 發表

你幾錢買? 同埋好唔好著?

看#9帖, "上2星期買了件美記背心$200,白色藍邊,勁痴身及露點 (濕透后全透明)
    所以奉勸最好不要買白色底色"

其好處是快乾及輕身
    但跑步期間,不斷出汗,無可能自動乾身

壞處是很痴身,感覺不好受, 所以要三思

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tstcktt 於 2009-9-28 14:33 發表

看#9帖, "上2星期買了件美記背心$200,白色藍邊,勁痴身及露點 (濕透后全透明)
    所以奉勸最好不要買白色底色"

其好處是快乾及輕身
    但跑步期間,不斷出汗,無可能自動乾身

壞處是很痴身,感覺不好受, ...

原來係咁, 買黑色又唔好(雖然我覺得黑色靚,但係運動黑色唔好)

咁買咩色最好...? 係咪其他顏色同樣質料冇咁痴身???

原先係諗白色係最好,因為夠淺色岩運動用