香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.1.17 中國沿岸馬拉松 (China Coast Marathon)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-1-15 11:53 發表
大家齊齊加油!!!!!

自 mid Feb 09 開始跑步, 算算已經是11 months 前的事, 是什麼時候開始想跑步, 2009年2月9日的下午, 剛看完2009渣打馬拉松 news, 成就這個瞬間念頭, 當時因患流行性感冒/食物中毒, 增加了我決心 ...

第一次全馬非常高興: 3 hours 54 mins. 可以4 hours 完成, 這11 months 汗水沒有浪費.

升級   45.6%

該用戶從未簽到

I am back too, 8 mins slower than last year.   The result is 3 hours 49 mins.
But enjoy this race so much and happy to meet so many ching & ctse.

升級   7.2%

該用戶從未簽到

小弟半馬1小時56分, ok la......

升級   0%

該用戶從未簽到

Hi ching, apart from T-shirt and the finisher medal, I have a yellow "plastic-like" sourvenir which packed in a plastic bottle.

What is it?

I really have no idea.

Can someone tell me, please?

升級   1.35%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-1-17 19:00 發表
Hi ching, apart from T-shirt and the finisher medal, I have a yellow "plastic-like" sourvenir which packed in a plastic bottle.

What is it?

Can someone tell me, please ...
TOWEL....

升級   33.68%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-1-17 19:00 發表

What is it?

Can someone tell me, please ...

should be absorbent towel, though not the newer microfiber type.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

升級   24%

該用戶從未簽到

有野想問師兄 ,

1.今日咁多人跑 , 咁係咪封左路 , 94 唔俾入黃石 ?
    2. 點解要灣路半馬折回點冇 check point ?
    3. 呢個比賽好似好多西人幫手 , 因為個會係西人為主 ?

升級   100%

該用戶從未簽到

可惜我而家個練習量仲未夠....今日見到咁多位ching, ctse跑全馬....令到我都好想快d跑返轉全馬,享受一下跑完全馬既滋味

升級   80.67%

該用戶從未簽到

今日天氣好好跑, 第一次半馬跑 1:54 自己好滿意, 仲有 stephen ching 加油呀, 出年嘅渣打全馬見.

升級   77.6%

該用戶從未簽到

恭喜所有完成賽事 ching ctse.

我自已用了 5 小時 52 分完成, 好彩趕在關閘前"埋周", 唔係就慘啦.

我前段用了 2 小時 20 分, 但一回程就開始小腿輪流抽. 因為結果都係後段要做回步兵, 回程計算以安全完成為目標, 結果都慶幸取得人生第一個全馬.

跑完後自知基本功做得不好, 狀態與傷患是有影響, 但去到半程就抽, 連上次 30 k 都無試過, 確實要好好檢討之處.

無論如何, 自已終於有幸加入全馬大家庭, 下次一定要更努力....

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 amos 於 2010-1-17 20:59 發表
    今日天氣好好跑, 第一次半馬跑 1:54 自己好滿意, 仲有 stephen ching 加油呀, 出年

升級   12.4%

該用戶從未簽到

今日係康復後第一次跑咁長矩離,計劃係開始時keep住唔好跑快7MIN/K,睇下隻腳有冇反應10K用左70分鐘 ,見隻腳OK喎.. 就加快少少,15-16K時都冇唔好既反應,除左落斜就按正常速度跑埋佢,最後2’14”10完成整體上都好滿意, 除左右跟腱比左跟腱緊之外,並冇痛…..可能右跟腱並未完全康復呢幾日都要做多D伸搌停跑幾日先...
    今日亦係小弟第一次著網衫跑,多謝各位ctse & ching為小弟打氣

升級   4.75%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2010-1-17 21:03 發表

我自已用了 5 小時 52 分完成, 好彩趕在關閘前"埋周", 唔係就慘啦.

我前段用了 2 小時 20 分, 但一回程就開始小腿輪流抽. 因為結果都係後段要做回步兵, 回程計算以安全完成為目標, 結果都慶幸取得人生第一個全馬.

恭喜師兄!

好羨慕!加油!

升級   12.4%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2010-1-17 21:03 發表

我前段用了 2 小時 20 分, 但一回程就開始小腿輪流抽. 因為結果都係後段要做回步兵, 回程計算以安全完成為目 ...

恭喜晒Ching

升級   12.4%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-1-17 15:55 發表

第一次全馬非常高興: 3 hours 54 mins. 可以4 hours 完成, 這11 months 汗水沒有浪費.

恭喜晒CHING

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜使今日完成呢個咁有挑戰性賽事既ching ctse們~
    玩左兩年比賽都冇報呢個賽事,出年都好想試下~

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-1-17 23:20 發表
    恭喜使今日完成呢個咁有挑戰性賽事既ching ctse們~

x2

升級   18.2%

該用戶從未簽到

恭喜哂今日完成的各位ching/ctse.   我覺得跑呢個FM的ching/ctse真係好勁!!

今日天氣好好, 去程唔曬, 回程大都係曬住個背脊, 風景又一流.

見到好多ching/ctse不過都唔係好認得.

HM時間1:58, 其實比預期好, 不過覺得自己上斜好唔掂.  同蝸牛差唔多速度.  落斜狂追都追唔返幾多.  最慘就係無睇圖 , 去到最後以為落埋條斜路就到, 點知原來要跑入側邊條路跑多一段, 而且仲要上斜, 即刻好沮喪放慢哂.  返到出來斜路頂先醒覺時間無多, 想2小時完成於是發狂咁衝落去, 但又有好多散步人士同有車上落, 好彩最後都返得切嚟.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

想問吓比賽後派發果張黄色濕濕地成塊腐皮咁o既野有乜用??

唔似用黎煲糖水wo