香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

三項鐵人入門training

升級   0%

該用戶從未簽到

香港島有無三項鐵人既入門training ??

有無ching 可以提供資料  
+1 0
上一篇︰澳門國際馬拉松下一篇︰Router天線

升級   98.8%

該用戶從未簽到

小弟都係住港島區,但都唔知邊道有得一次過練哂三樣.

我自己都係分開練: 星期一至四就游水或跑步;星期六�日至入沙田單車加跑步.

如果真係要練又唔怕車嘅,可以踩英皇道,我都見過有C兄練,佢踩住架road bike,不知幾型  不過都幾多燈位,可能要成日停車.

我自己就冇膽,所以冇喺多車嘅馬路練 

升級   52.3%

該用戶從未簽到

港島的話可考慮跟Sonic玩
一來有人教, 二來一班人踩車會比較安全

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

港島梗係踩石澳, 南區, 山頂啦! 英皇道點練車呀!?

如果住港島, 又想有regular training, 係得SONIC有提供. 上鐵人會網站搵返佢地個WEB問下資料.

www.triathlon.com.hk

升級   42.11%

該用戶從未簽到

升級   78%

該用戶從未簽到

聽個sonic朋友講佢地通常sunday 在石澳練三項,閒日就練單項

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒咁多位ching

小弟三樣都唔叻又未玩過三項, 不過想試下

等我上去睇下佢地既資料...

同埋想問下有無咩requirement? 因為我游水好屎

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 smchan2 於 2009-9-30 15:59 發表
    唔該晒咁多位ching

小弟三樣都唔叻又未玩過三項, 不過想試下

等我上去睇下佢地既資料...

同埋想問下有無咩requirement? 因為我游水好屎

所有屬會入面根本咩程度既人都有, 有高手有新手, 有心玩就可以入, 完全無requirement

升級   29.67%

該用戶從未簽到

各位大大  唔知 元朗區有無 d 入門course 呢!!  小弟玩口左一次。 成績好差, 但有D興趣!!  想去學下野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 watsoncheung 於 2009-10-1 21:49 發表
    各位大大  唔知 元朗區有無 d 入門course 呢!!  小弟玩口左一次。 成績好差, 但有D興趣!!  想去學下野

Waston hing, 3 鐵總會每年都會舉辦 2-3 次 初班訓練班,
    大約在每年 3 月, 六月 和 九月/十月向左右,今年應該已經
    結束了。 你個區好像沒有分會有課程。最近都要去到沙田。