香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

時間同成績邊到重要,怕就怕沉唔住氣,又無乜比賽經驗。一上場就爆,到時就真係閉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-11-9 13:33 發表
時間同成績邊到重要,怕就怕沉唔住氣,又無乜比賽經驗。一上場就爆,到時就真係閉。

咁你都知道問題咯, 咪唔好亂爆囉  
又或者你自己目標時間係幾多, 計番個均速guide住自己  
再唔係就揾埋我一齊逍遙跑, 包你唔會爆  

升級   2.11%

該用戶從未簽到

Hi JC Ching,

see your photo, I have several things similar to you,
- CityU Runner,
- have join FM in comming year,
- live in TKO,
- have a son, my son is 3 year old now,

but sure, you look much fit, I just beginner and next year FM is my first time,

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-11-9 13:33 發表

你唔嫌我哋跑得慢,可以同我哋一齊跑,包保你唔會跑爆。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WaiWaiNaiNai 於 2009-11-9 15:59 發表
Hi JC Ching,

see your photo, I have several things similar to you,
- CityU Runner,
- have join FM in comming year,
- live in TKO,
- have a son, my son is 3 year old now,

but sure, you look ...

Hi WaiWaiNaiNai ching/ctse,
又或者可能係 WaiWai ching + NaiNai ctse 你好  
我係新腳黎架, 胆粗粗報全馬, 唔上巴士攞到個 finisher medal 就心滿意足喇

ching/ctse平時去邊度練跑多呀? 跑開咩路程? 最返有咩比賽呀?  
有時間跟你學下野  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2009-11-9 17:14 發表

昌兄, 你千其唔好拍 terence 跑呀,
跟據多次約跑既經驗, 你同 terence 一拍埋就鬥放火  
所以你都係同我跑啦, 因為我次次都係俾你兩個放甩果個  

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-9 07:56 發表
話時話, 有冇ching/ctse提供TKO去Nike 10K 既最佳交通路線 (的士除外  )

可以睇下呢度: http://thaiquain.com/

若果你係會員, 只收$10, 非會員$15...
但要會員陪同, 我知有唔少網友都係會員!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-9 21:35 發表
可以睇下呢度: http://thaiquain.com/
若果你係會員, 只收$10, 非會員$15...
但要會員陪同, 我知有唔少網友都係會員!

唔該晒rockiec兄資料, 不過6:00開車可能太早.
我唸MTR->西鐵->輕鐵, 唔知7:30先到唔到, check下先

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2009-11-9 17:14 發表

你慢?!

但我無半馬經驗住, 都未係好夠膽join你地長課操練, 不如約你一晚跑下先, 橫店成日都撞到你嫁啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-9 17:42 發表

昌兄, 你千其唔好拍 terence 跑呀,
跟據多次約跑既經驗, 你同 terence 一拍埋就鬥放火  " />" />
所以你都係同我跑啦, 因為我次次都係俾你兩個放甩果個  " />" />

同terence兄跑10K都可以, 如果多D就真係成你貴言

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

在此 : 謝謝TKO之跑友的支持和祝賀.

升級   0%

該用戶從未簽到

我未恭喜啊, 恭喜...恭喜...
    "少女藏刀隊" 萬歲 ~  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-11-9 21:52 發表
    你慢?!

但我無半馬經驗住, 都未係好夠膽join你地長課操練, 不如約你一晚跑下先, 橫店成日都撞到你嫁啦

哩排多野做, 我都少左夜跑喎.......

升級   22.45%

該用戶從未簽到

靚仔pb,美女冠軍,TKO乃福地,有仙氣頂呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 boloup 於 2009-11-10 00:23 發表
    靚仔pb,美女冠軍,TKO乃福地,有仙氣頂呢

咁踢我都唔搬走囉

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2009-11-9 10:31 發表

Registration Status                            No result match !

check唔到呀, 打左去問, 我係21/10交form, 佢地覆我仲入緊data, 應該就冇問題

同我一樣ar 非比ctse
    我又係21號係分行交
    11月7號打去問叫我2星期後再問過和
    佢話係睇我地填form果個日期為準
    應該冇問題個可

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(四) 14/11/2009

注意: 1. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;

2. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
             3. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 14 / 11 / 2009 ( 六 )
    集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
    集合地點: 暫定TKO運動場外 (不設儲物及沖身), 如有區外跑有需要儲物及沖身, 則再作安排.

*** 已報名跑友請於13/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線 : TKO運動場 > 澳景路 > 廣田 > 馬油塘 > 康盛 > 翠林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 調景嶺 > TKO運動場

寶翠 > 寶林 > 坑口 > 將軍澳運動場
            ( 請參考下面路線圖 )
            於 5.8k(藍田體育館), 11.3k(寶翠公園) 及 17.2k (寶翠公園) 位置有食水補充 (另有需要者請自備)
    路程: 約  21K

詳情請參考 page 1, post#1 及 post#2

預計完成時間:2小時15分鐘內
    難度(5*為最高):*** (沿途有部份上落斜)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
    歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

14/11長課報名:

1.
    2.
    3.
    4.
    5.

未能出席:
    1. JC (15/11有比賽, 請假一天)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2009-11-9 10:31 發表
    Registration Status                            No result match !
    check唔到呀, 打左去問, 我係21/10交form, 佢地覆我仲入緊data, 應該就冇問題

我第一日已經網上報名, 有埋 ref no., 但係 status check 都仲冇我資料???? 搞咩呢~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

Good Morning

I am No.1 today, right?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-11-10 06:57 發表
    I am No.1 today, right?

無錯呀林巴雲, 我係林巴兔........ 大家早晨喇  ^^