香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 6)

關閉 [複製鏈接]

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-2 23:43 發表

記吾記得要籌幾$$呀?

唔記得...  佢個web site 開唔到....
http://www.outwardbound.org.hk/ar

升級   56.2%

該用戶從未簽到

搵到d資料,... 但個網址都係唔得...  聽日再睇下...
現已開始接受報名! 現凡於2009年1月31日前報名,每隊可獲減收報名費
港幣$250,及獲贈外展訓練 紀念品乙件...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 美洲豹 於 2009-2-3 00:03 發表

你send個網址黎睇下

http://www.outwardbound.org.hk/ar

我要訓啦!聽日先再講...  

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 08:19 發表

個比賽又成千蛟呀....甘貴....費用一group人share定個人先...?
我有興趣呀....獨木舟,攀石....我都得得地呀.....
之但係...野外定向我唔掂....我連分左右都有問題.....有partner一齊玩就ok...
另外,游水個p ...

個網上到啦!4人一隊,報名費每隊$1000,另籌款每隊最少4000...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 10:04 發表

菲菲:
ssp燒尤魚間野應該照常營業啦....???

筍料介紹:
1. ssp燒尤魚----我地發現左一間近黃金電腦中心既行山裝置店舖,專賣d好平好抵,mainly made in祖國既行山排汗衫褲店.
2. 先頭部隊菲菲已多次出血,我 ...

係呀?下次去預埋我,等我去look look 先...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-3 10:45 發表

ee, 我今晚放工會去睇下野, 到時幫妳留意下啦~

菲菲話初十二先啟市喎....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-3 10:34 發表

雖然我都好想, 但星期日我難啲喎......等我度下先
仲有樣活動可以諗下, 就係馬灣攝遊團啦, 今晚再講下詳情" />" />

睇來今晚都好多野要傾下....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2009-2-3 12:20 發表

我都遊到標準池半個池ga~~
如果水太深就..................

又關水深淺事?唔係叫你潛水喎...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-2-3 12:37 發表

其實小弟都想買對行山鞋, 有無師兄/師姐介紹一下係邊度買同咩牌子好" />" />nm

昨日行過見到隻NB 越野賽鞋,做緊$279.唔知好唔好呢" />" />nm

呢對我有,已經退役,我覺得普通,如果唔跑山就唔好買呢d 跑山鞋呀!保護性冇甘好....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-2-3 13:18 發表

我係TST 見到!唔知你知唔知有間百樂酒店漆咸道南向尖東方向行,鐵路大廈地舖.
我想應該唔防水架!
我無記過名!

一定唔防水...你地死心啦!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-3 13:43 發表

x2, 我果對都一樣呀廸廸, 啲高筒鞋又重, 個底又屈唔到, 佢個steel toe行完重整到我腳趾公踵晒
我都係覺得自己唔識買攪到咁
而家將佢收咗入冷宮几年, 仲唔知仲用唔用得

嘩~~steel toe!我估呢對應該唔係用黎行山,係工業鞋...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

甘多節目,睇來今年全年都好忙下啦~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-3 15:06 發表
THX~ 大家既解答~

如果要帶行山,都ok呀!!!東涌到昂平!!! hgjD115" />" />hj 可以去市集!同埋心經簡林!! lunch 食素!!!

plan a : 就塔車上山, 玩完行返東涌 (全程落斜,舒服d)
plan b :東涌至昂平, 全程上山,玩完塔 ...

plan b 最吸引...有outlet 行...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-4 00:52 發表
今晚淨係去咗運動場睇大家慢操,自己因為腳有少少傷又唔係咁敢跑,真係有D擔心渣打唔知到時會跑成點。
好彩之後同大家去食飯兼慶祝YUNGYUNG生日,開開心心傾吓未來操練大計,個人當堂輕鬆使。hgj091ghj ...

圍圍,180飲4/5杯啤酒,ok la,食野可以出去先食... 仲有,呢個係籌款活動,雖然個受惠機構唔係好識...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-2-4 08:56 發表
" />" /> 吾知系咪琴晚D 3文鱼 有事呢?
琴晚2點起身又X又嘔,又發冷……吾知有無發燒天!
2點打後都未能好好入睡了……" />" />
等下去看看E生" />" />

甘大鑊?睇來係d 啤酒+三文魚頭+蛋榚出事....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-4 11:36 發表

菲菲 . BATBAT有無RE-POST 依個賽事資料呀 .
幾$$ ??

活活,呢度有資料,睇睇..
個人$180,隊$400,我覺得個價錢ok gar,因為包左4~5杯啤酒...  如果係果度食要130,仲唔包野飲...  我諗不如出去食好d...
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3454&extra=page%3D1

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-4 11:41 發表

UM~~~我諗..如果我地放低晒~要付既責任~(即係tips)我地要閃佢都耐我地唔何la~haha..只會"哦"下law...反正都係自己坐車返hk~

最遲...星期3 (11/2) confirm la..我會星期5同catcat去搞ka la~

我見到最係要自己坐車返香港,即係要另比錢?
見到最後個目的地係拱北,又或者去澳門走一轉都得!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-2-4 12:23 發表
" />" /> 看完E生回來啦!
他説没得救的了!
雙思之因,跑步之果!
E生:你有很多心事嗎?
我 : 不是啊,只是有時會想念跑步的朋友仔!
E生: 那你多些見他們就好啦!
我 : 知到!

*點解都種要 ...

原來係單思病....   休息多d 啦!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-4 12:11 發表

啤酒跑一定要接力, 一個人唔掂, 所以要齊腳先得喎
14/2 a or b都ok, 問下大家意見先, 好似TarTar報咗名, 其他有邊個得?
本來仲諗住14/2低調啲, 你知啦, 咁romatic

甘敏感既日子,我通常收埋自己係屋企...  但有節目又有美女陪跑,都幾好喎~~我要度度個日安排先,因要預備教會野,遲d 覆...

升級   56.2%

該用戶從未簽到