香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-26 17:34 發表

咁如果我呢日跟你哋跑,幾點可以番到天水圍呀?因我10:45前要番到聖業理諾堂.
& 會唔會影響到你哋?定或是都喺三月先跟黎方便D呢?
  正常7點半起跑, 17公里應在兩小時內完成.  那麼你應還有一個小時給妳拉筋, 沖身及步行去教堂, 段估師姐唔會在沖涼房內唱10幾隻歌先肯沖完的人, 相信時間對妳來說應該是足夠的.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-1-26 19:40 發表
咁多位師兄好!入到黎呢到覺得空氣特別清新!大家都係以討論跑步為主体!大家繼續努力,渣打造出好成績!
Oscar兄, 我地都係跑步, 吹水多, 歡迎你隨時過來吹水, 或者若然在3月20日有空, 過來天水圍玩下吹水杯比賽啦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-27 00:06 發表

"屈老大"...唔知喺乜水" />" />      

喺呢度我靜喺識兩位好師兄,佢哋教我好多嘢.你有時間都黎交流吓.
佢地幾個我都見過面, 屈老大有時都叫我做大梁. (長跑網另外一位梁兄非常之快, 相信我踏單車都追佢唔到)

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-26 23:10 發表

師兄,生痔瘡既位置同大腿好似有一段距離喎 ...一定痛得好嚴重....(那顆痔瘡)
我都知沖完涼會好舒服, 不過你應該知女人沖涼好麻煩,要帶好多嘢架   ...冇你哋咁瀟洒 ...
我覺得你步速有機會跟到華哥....10公里啦, 後面的路程妳暫時跟唔到啦.   妳可以帶埋野來沖身, 我大人同所有女將都係球場沖, 我大人要乾淨既, 佢接受到即是無問題.  妳可以在所有沖完涼的物品放在LOCKER, 待去完教堂才返球場拿回.    我昨晚只走了5K.  今晚吹水會團年, 我返到天水圍都接近開席時間, 相信無得跑啦. 明晚公司DINNER, 應該都無得跑, 我呢家諗緊好唔好帶定跑衫, 食飯時間跑寶雲道, 但跑完無得沖身亦是一頭痛問題.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-1-27 10:06 發表
吹水杯.....咁神奇.....點玩架﹖唔知我有無見過大梁兄你呢.......應該都有ge....不過通常我好夜先出街跑,依家見到面都認唔到人" />" />hj" />" />
我有跟跑網跑過兩年青公, 同南生圍架..以前星期四都有試過在鄧記操, 但太唔就腳啦, 呢年幾未出現過.  吹水杯今年第4年啦, 上年SUE兄, 7少, ANSON 同 燉奶佬都有來參加, 聽講今年佢地都會拉大隊來, 你識佢地可以問下.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-1-27 10:28 發表
好呀!有機會過黎玩玩!係喎,個次跑男生圍你地都有黎喎,不經不覺都差唔多兩年囉.......
我地上個月都有入去, 正好是火災第2日, 一面跑一面聞到焦味, 真係感概. 呢家可以跑步既地方愈來愈少, 好似由天水圍跑去屯門碼頭咁, 以前人少車少, 現在要人車(單車)爭路.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-27 10:25 發表

唓...果個華師兄,成日講到自己包尾,咁我追唔到佢,佢點包我尾呀!!!我唔要自己一個架" />" />
兩位師兄:"沖涼"真喺咁重要咩?!!!
mouse壞咗,好難控制.
  我唔會在隔籬陪妳既, 但會係好後面吊住妳跑.  放心啦, 若超哥在, 他會是最後一位, 而以妳10K表現, 妳並不會慢過很多人.  在跑完沖熱水涼, 全身肌肉可以鬆馳, 疲勞盡消.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-27 13:51 發表

放心啦...我初初跟明哥成班人跑, 明哥都會倍我跑, 如果路綫唔熟佢都會在分叉路口等我, 再加上有我你唔嫌棄我慢就得.

我地好乾淨既有啲文化, 唔想變臭豬!
華哥今晚七點半滿庭芳呢, 會長地跑完步會早D去開檯, 我無你電話, 唔打給你CONFIRM時間啦. 今晚見.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-27 18:05 發表

" />" /> 明年今日...會有我份哇
我今年也有叫妳來架, 不過妳話唔識人嘛. 我剛回來, 有62人參加, 共開5圍.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-27 23:29 發表

好嘢喎...吹水會都幾大勢力喎" />" /> 不過唔識人真喺好'on居'架.
啱啱睇blog 發現'華探長'好熟口面,好似有時跑街見過佢幾次.
明天要晚上先跑!
華探都係嘉湖街坊, 佢一有假都鐘意圍住濕地跑, 跟妳跑同一條路, 妳見過他唔出奇. 佢大人唔係周時攞獎果位蓮姐囉. 禽晚佢地一家帶埋外孫來食飯.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-28 00:32 發表
明晚又有飯局如可以推辭, 有時間都會跑!跑!跑!
我今晚輪到公司食飯, 原本想帶衫下晝食飯時跑, 但見唔係咁好天, 加上老婆話做家務有唔覺你咁勤力, 所以都係無帶衫返來. 睇下明早會唔會跑啦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

通常跑就唔食飯. 但都係吹水多, 我咁多年都未試過午飯時去做運動.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

禽晚D野唔多掂,   又要揾下邊度攪吹水杯至得啦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

一tick跑鞋好著咩? 我又真係未試過. 天水圍d酒樓真係唔多掂. 飲茶仲可以, 但晚飯.....  大人食完果餐後病左要睇醫生. 明天可能都唔跑得. 吹水會d相影得唔錯. 出自基仔手筆. 呢家在屋企無野做, 唔知跑步好定好游水去.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-29 20:56 發表
我對一tick鞋好抗拒, 覺得無咁專業.

好耐無去會所, 游水係唔係有暖水呀, 都唔記得.
游水係有曖水既. 我雖然仲有會藉, 但都未去游過. 今日長課開頭還好地地, 但係御豪好似唔掂. 跟住比會長過埋, 去到俊宏軒大脾筋好痛, 跟住行返球場, 去鬼凍.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cfunung 於 2011-1-29 20:03 發表
天水圍真系無咩酒樓系好-_-
其實美心金閣唔錯, 但價錢偏高.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-29 15:36 發表

我鍾情一tick喺因為D褲比較啱我size,D鞋款又幾靚,但只喺行街着,跑步未試過,一暫會試吓
哇!大人都食到病...D菌好勁...好勁,保重保重!
你果邊既會所開咗,去試 ...
個會所好細. 同嘉湖無得比.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-30 17:35 發表

明哥, 我入咗閘口之後去到之前有紅葉條大鈄路前回頭, 請問約幾k?同其他人相差幾k? 今日我可以一口氣上大棠條鈄路, 須然好慢但總算可以做到(好開心!因我最怕鈄路).

但今日時間慢咗狀態唔好, 可能禽 ...
我無認真度過, 我估計誰開閘口約k1-2左右. 你今日點都有30k, 反而我只走到27k左右. 真失敗.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

對呀, GLO兄歡迎你來參, 你在7:30分前到球場內男更衣室旁, 通常跑友會會在那裡熱身等候出發.  我呢排成日遲到, 希望今個星期可以準時. 另外初二安排了一個發財跑, 在八點半出發, 今次會跑即將到來的吹水杯10K路線, 有興趣你們大家一齊來跑.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

我聽日仲要返成日.  華哥請問你知唔知碼布果種紙係邊度有得賣, 約幾多錢到印一張?