香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

我隔左十幾年無做運動, 所以跑唔郁, 搬左入來才開始學人跑步.  老公屎唔屎唔緊要, 最緊要有老婆愛鍚便得. (你D馬騮仔ICON係邊樹搵架?)

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-25 17:34 發表

現在頭髪多咗??係﹗﹗好多人都咁同我講。
可能係個頭大左, 頭髮長左.  幻覺離姐

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-25 17:39 發表

一喺唔出現,一出現就喺度笑人
  我鍾意妳.......隻馬騮.  好cute.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 艾云云 於 2010-11-25 17:43 發表

哎, 正正我最缺乏既就係呢兩樣, 所以先要跑步 >
師兄你重有膝痛? 有無帶護膝跑? 我兩年前初跑都有此問題, 但跑幾個月便連護膝也不用帶了, 自此無咩試過膝痛.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-25 17:44 發表

我今日由天水圍經丫'繼'山...尖鼻咀...到流浮山,行咗3個半鐘都唔算行山咩?

會長喺咪即喺金毛果個呀?行山路去我就識,跑去...我唔認得路
孖髻山落濕地條路我都未試過, 妳有無遇攔路狗? 尖鼻去流浮山你係沿山路定有VAN仔行果條車路?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-25 17:47 發表

細個個樣幾好吖...見得人...而家就唔知啦" />" />jhk
屈管理英明神武, 昂堂六呎, 俊男一名.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-25 17:55 發表

乜喺 孖髻山唔喺丫髻山咩?我經過天水圍最高峰後" />" />hjghk ...落番平地,有條路有VAN行,不過我地行入魚塘路,之後D路都喺平路(冇癮).
好似你啱喎, Y髻山. 有VAN仔行果條路便是我們平時練跑的道路, 去到丁宇路口(直去是XX仙館)轉左上斜路(輞井村)便有路接回天恆單車徑(河邊) .

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-25 17:58 發表

" />" />" />" />" />jhkjh  ...想吐

(佢喺咪講得笑架?)
妳死啦, 妳改個個名都得啦, 妳實俾佢釘牌.   除非肯交一萬蚊罰款啦

升級   76.8%

該用戶從未簽到

請問屯門公路重有無塞車, 我可能要考慮改搭西鐵返天水圍.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

現在去球場jog圈.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-11-26 01:10 發表
Kenneth師兄,你張相細個咁英俊,係唔係你架?
屈大人基本上無咩變樣, 不過後生時清純好多, 呢家...你有機會睇下ClerkB頭像相便知

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-11-26 01:24 發表
jsmleung02師兄,你一個星期大約跑幾多K?
我就格晚跑約8~9K,由美湖公園後面(有乂用燒烤埸)開始跑經濕地公園~消防局~臭河~樂湖~天慈再走回頭.但係時間都無進步.
我呢兩個月成日受踭痛影響, 走我唔係太多.一星期40-50K左右.
上星期日-30K(行左1K半), 星期一(2K), 星期二(6K), 星期三(10K), 昨晚(6K) 加埋只有54K.  你條路都幾長, 我周不時(早上)都會走. 但我不太喜歡太平坦. 不如你試下去到天恆村第一度行人橋便過橋, 沿反方向跑到單車徑尾轉入經車路上輞井路, 去到深灣路轉右上斜路去到第一個養豬場折回. (此路好處是少人無單車, 加上由輞井村路口停車場至豬場都是上,落斜, 對你練耐力有幫助), 此路線比你原先跑的路線短不夠1K, 但有上落斜路, 初跑都有一些辛苦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-26 09:07 發表

大梁兄,而家我個樣好邪惡....??
屈兄, 你同阿平, 同神童張相...唔係邪惡..係似石堅

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-26 09:42 發表

你講起我都想嘔....

...咩來架??我個仔做超人??我唔鐘意佢做呢個職業的,係做就做蝙蝠俠。
咁蝙蝠俠身家厚好多, 不過聽講佢無老豆喎, 只有一個老管家

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-26 10:45 發表

我睇中對 2150 ,折上折後 5XX左右,原本打算買,但運動家話無碼,無貨,無得訂,最終買唔到....
我老婆趁最後機會, 昨日買了Tarther 同 glo Feather. 但Tarther無貨, 要遅D先可以攞, 好彩仲俾用張coupon.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-26 11:08 發表

老虎,我有七折張紙,但運動家卻無貨比我買,我要的尺碼,幾款都無貨,12月佢又做番正價 8XX,我就無興趣買。而家專心等美記 R14....
r14 未有咩? 我以為已經出左. 上步風睇到女裝Elixir, 超型, 但唔知好唔好著.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 艾云云 於 2010-11-26 12:48 發表

我無帶過護膝跑.
其實護膝真係咁有用架? 點解帶左個個都話唔痛既呢??
中間開窿果隻, 效果唔錯架. 不過我都認同有小小心理作用.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-11-26 13:48 發表

早前我都用coupon買咗,因這個牌子好少打折 , 但著落覺得幾舒服 .
其實只要你買夠一千元野(幾時買,分單也可以), 雄鋒便會接納你做會員, 幾時買都有8折. 但今次7折平一些. 當然若你識人在A牌內工作, 都會有機會攞到優惠折扣.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-11-26 13:38 發表

多謝師兄見議 , 今個星六下午會試 .
呢條路在假期走(我想星期六下午都可以) 會好一些, 因為無咁多車行.  在輞井村停車場口既狗可以唔駛理牠們, 牠們見慣人跑步, 正常都唔會追人. 我大人一個跑都唔驚, 雖然她也怕狗.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 P5C27 於 2010-11-26 17:04 發表
一間去衝度速
我會早些去球場. 看看你沖圈.