香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙團 - 27.06.2009 將軍約跑(8:am; tko 運動場)

關閉 [複製鏈接]

升級   62.63%

該用戶從未簽到

今個星期六又可以同大家逍遙團嘞!  除我(EDK06)之外,
還有小弟的Mrs. EDK06一同參加,  由於MRs.EDK06已有一段沒有跑過步,加上陪跑關係, 所以今次簡"短腳組"

5Ko個條路線,大部份我都跑過, 應該可以幫下手認路!

~ 21/3 逍遙名單 ~
短腳組 (5-6k)
1) ee_tpk
2) emma
3) 駿駿駿
4)EDK06 + Mrs.EDk06
長途組 (10k)
1) 活活
2) 山比
3) CatCat
4) Terence
5) JC
6) jonathanmok
7) 駛乜理
8) Harry

升級   62.63%

該用戶從未簽到

sorry, 想問清楚Ching明天出發,集合安排:
1. 短腳跑"5K"集合時間?
2. 如果是寶琳起步, 應該是起步點應該是寶翠公園, 寶盈公園是游泳池o個邊(行頗遠至到的)
3. 如果是寶翠公園集合, 是不是在locker changing room對外位置等?

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回復 103# 的帖子

UM...我同MRs.EDK06會在公園等你地, 因為我行去公園會近過地鑼站..

升級   62.63%

該用戶從未簽到

大家熱烈討論跑步前後飲食習慣, 唔爭在都分享自己過往經驗...

1. 同意! "香蕉" 的確係最簡單跑步醫肚食物, 跑前跑後都試過食,不過食完有少少口干飲番D水
2. 朝早跑的話(好似上兩次join逍遙團), 前一晚我會飲多兩杯水至訓 (唔想夜尿, 當然分段飲啦), 另外跑前半個鐘會食少少餅干(一包朱古力威化餅,約6細條o個隻)或者一條美碌能量bar(但都幾痴蚜!!), 飲番一杯暖水(coffee杯份量)

3. 夜晚跑的話, 就只係食麵包或者兩條香蕉, 跑完之後隔一個鐘至食dinner或者較豐富的一餐

4. 有時我晏左起身想下午跑, 食完lunch隔最少個半鐘(90分鐘)至換衫會跑

升級   62.63%

該用戶從未簽到

小弟都有鋪"奶茶癮",我每日都會早餐一杯, 有時下午又一杯, 叫o個時都會要求"少甜+少冰"
唔知飲得奶茶多是不是真係好易肥呢? 有咩影響呢, 我都想知多D, thx!

升級   62.63%

該用戶從未簽到

今個星期六應該ok, 不過edk太太要返早關係今次唔出席啦...

另外, 在此也預祝Mr.JC & Mrs.JC結婚週年快樂, (唔介意可以知道幾多週年嗎? pm啦)

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回復 200# 的帖子

短腳組 (5-6k)
1) ee_tpk

長途組 (10k)
1) Jon
2) 迪迪仔
3) cc
4) 山比
5) EDK

升級   62.63%

該用戶從未簽到

升級   62.63%

該用戶從未簽到

想問有無人ching買左M記Rider12 (紅色o個對款好靚), 我想買呀!
琴日跟其他ching意見落左去觀塘中旅對面o個間, 只得藍色,大約$55x
大家有無去過相熟鞋鋪呀? 大約幾$$呢?

升級   62.63%

該用戶從未簽到

SOR!!!! 今日有跑的朋友
雙眼見到今朝個天打晒霧水, 加上好夢正濃..終於我都係訓番落床!

升級   62.63%

該用戶從未簽到

順帶一句, 經上次大家介紹仲有相片指引, 今晚黑我同太太出去, 順便到尚德睇鞋..終於買到紅色嘞..仲JC Ching介紹時平左添.. $480(紅色), $509(藍色), 有買趁手啦! (有相為證!)" />" />" />" /> , 後尾我幫太太去附近間金河買埋對跑鞋俾佢, 實踐二人同行去跑步!

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回復 456# 的帖子

聽日我唔o黎得啦! 要清明際祖...要下次join大家...

" />" /> 哈哈, 我琴晚同朋友跑到茵怡花園附近, 撞到著住揸打跑衫o個熟口熟面跑友同我打招呼, 嘿嘿, o個時認得你個樣但唔係好記得點叫你, 叫錯勿見怪!!

升級   62.63%

該用戶從未簽到

1) ee_tpk
2) 昌 (好野, 霸到個第二)
3) 山比
4) Harry
5) 駿駿駿(總之9:30要走,趕下場)
6) jogging_cat
7) uncle
8) auntie
9) Kin
10) 快活人
11)零下十度
12) 火仔大將軍
13) jc
14) Terence
15) 駛乜理
16) finewong
17) boloup+好快無電
18) EDK06 (短腳又好, 長腳又好, 報左先!)

升級   62.63%

該用戶從未簽到

WAH...WAH...聽朝早有咁大鵬人跑.. ee或者jc跑完一定攞部相機出o黎影低佢!! (聽日我會在寶翠公園等大家)

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回復 784# 的帖子

HA.............!!!! 因為我晏左到, 所以入唔到鏡添...
下次我要早d到至得...

升級   62.63%

該用戶從未簽到

星期日下午,我同太太行圈o係景林附近都撞到Uncle...
Uncle..你真勤力

升級   62.63%

該用戶從未簽到

EDK06 o黎唔到這星期期六18.4.2009, 因為要返工!

升級   62.63%

該用戶從未簽到

最近4月,5月工作忙, 所以都無閒星期六跟大家跑, 浮上來同大家say hi!

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回復 3217# 的帖子

1. 可能今日天氣差, 係咁落雨, ctse 唔敢嚟
2. 跑季季末, 大家都要抖下, 調整一下, 以應付下一個賽季
3. 天氣熱, 其實應該做下第二樣練習, 如游水
4. 有傷在身啲 ching/ctse, 趁依家養傷
5. 甲型流感襲港, 減少外出, 避免傳染
6. 有啲仲考緊試, 好似 finewong
7. 有啲臨時有事, 好似 駛乜理、Terence...
8. 有啲要比賽, 好似 活活...
9. 有啲玩失踨, 好似 chairman...
10. 其他: 大家再俾d理由丫...

Ching 講出呢10理由,我自己都中左3至4個, 4月跟大家跑完之後未有時間再"跟操", 不是星期六日返工就是,夜晚晚了一點回家最後偷懶沒有跑... 隔了兩個星期再上來睇睇原來早到7點多開跑!!! (對懶訓的我來說真是好困難呀! zzzzz )
我都仲想join呀.... 真是要"的"起心肝,下苦工

升級   62.63%

該用戶從未簽到

公事關係, 無跑一輪(成個月啦), 各位ching有無提議俾小弟, 如果再開步有咩留意呢?
以下是我的估計
1. 熱身:最少20分鐘
2. 緩步:30分鐘
3. 正常步速: ???(或者以幾多k為建議好呢??)
4. cool down運動:最少又要做番15分鐘

請ching,ctse俾 d意見,分享一下大家經驗啦!