香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

東涌有無跑友

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

你好.
    我都係住東涌, 不過哩幾個月好少跑.

原帖由 kf 於 2011-6-22 18:15 發表
    mchu, 知唔知東涌可唔可以跑入迪士尼架

kf 你好 !!
    踩單車嘅多, 聽講東涌入到迪士尼, 有 13km !
    東涌入欣澳入迪士尼, 有少少車路要跑.

原帖由 howaiwong5 於 2011-6-25 15:22 發表
    家住東涌, 但係青衣跑多~~
    請問各位師兄姐,東涌有咩"正"路線跑呢?

答案如下面師兄所講.
    我以前都試過星期四出去荃灣西嘅約跑,
    同其他師兄一齊, 荃灣西跑去深井, 來回約 8km.
    不過, 我都好耐好耐冇去.

原帖由 ckh2117 於 2011-6-28 10:26 發表
    東涌d跑路線跑其實多到你唔信,
    當從市中心出發, 可以有:
    機場慢跑徑
    停機坪
    遠d可以去
    欣澳
    大澳

如果由 [私人屋苑], 機場緩跑徑跑到尾再返去, 來回約 10km.
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=7381&extra=page%3D1
    如果再去到博覽館先返轉頭, 唔記得咗係 15-17km......
    赤鱲角另一邊都可以跑, 跑到盡頭, 差不多 10km, 來回 ~ 20km.

心晴行動, 試過東涌經白芒入 Mui Woo, 大約 10km.

最近幾個月, 養傷又冇狀態, 冇乜機會再跑, 遲幾個月我就搬走囉.   

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 ckh2117 於 2011-6-30 09:44 發表
    喂! 得得地,
    記唔記得舊年, 一齊去大澳?
    我現在都係住映灣, 你做乜搬呀!

哦... 係你呀 ?
    Cxxxx 嗎 ?
    唔... Dxxxx ???

你搬咗過嚟 ?
    我租架咋, 租到八月尾.
    哩兩年, 樓價貴咗一百萬.
    租都應該預計會再加, 而且好似多咗好多人住東涌咁,
    都係要搬返出去睇睇呀...... (試多一兩度住嘅地方, 睇吓幾時先有機會供得起有自己嘅家......)