香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2009.11.15 香港十公里挑戰賽 (前稱Nike 10公里挑戰賽) 集合位置 post 2

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-20 08:50 發表

幾個價錢既衫我都有....著完之後... 我真係唔會再計價果廿蚊...
nike 159 果件比較痴身... 所以而家我都少著
我寧可舒服 d  ..我已經有個 bra 痴住身 gala~ 仲要件背心咁痴... 真係屎

美記已經唔算貴..三間剔 ...

因為我唔識揀架,所以就咁睇就感覺tick牌好似好薄好透氣咁, 但係聽你咁講美記仲好喎衫就 請問係咪原價200同180果種美記都唔同架d質料? 講真20元都唔會計既買得一件唔平既衫都, 有特價8折真係抵既

我仲以為貼身d好d添, 我得一件跑衫架咋(Bossxxx,所以唔會話好好啦,一分錢一分貨)

所以我就想買一件好少少既跑衫呀, 而家我著果件都貼身架

之前見到美記有一件原價180幾好(我諗跑步最好著白色背心,雖然會好多汗漬白色就,不過最舒服)

不過太子東驚又冇得試.. 同埋我都係去永on個東驚多(近呀嘛)

聽完ctse咁講,我都係唔考慮tick牌啦(唔係果幾十元分別)我只係想買一兩件,所以我梗係想一揀就揀好少少

請問你話好果種係咪呢種,我仲搵緊呢種款(想要白色黑邊或者黑色白邊,不過白色應該舒服好多)
http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/1/09run2-appm/420468?opendocument&div=running&cat=09run2-appm

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-9-20 10:53 發表
By my understanding, if someone doesn't wear the upper shirt (T-shirt or bra-top). He/She will be disqualify. Please collect me if it is wrong.

唔著係最舒服, 又唔駛錢. 不過我唔著會比人話有損市容架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-9-20 13:50 發表
Hi, you can try 10K, 運X國 or GigX Sport. You can try before buy.

冇得試真係好好多

我唔認可能就會好似柔詠Ching咁買錯唔岩著既tight褲

試左先知自己岩唔岩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-9-20 15:38 發表
There is Japan and Asia version for Mizuno tight and shirt. The Japanese version is a little bit smaller (one size).

我買左一條美記Mid tight 都唔知係咩版.. 點睇架請問, 個招牌仲係度(原價200元)  唔知點認係咩版 thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-20 23:18 發表

跑衫係貼身好 d... 可以身上帶走 d 汗
我既意思係痴身... 係件衫濕0左水.... 成件野 d 汗走唔到... 成 pet 野痴響個身度...
我唔係要否定其他牌子.. 係唔同價錢唔同料唔同價..
如果你睇開三間牌, 留意下佢有種 ...

唔岩著去換都遠啦如果太子東驚. 係呀,我都真係好少買衫(乜衫都少買,冇錢呀嘛 

我好似著果件係貼身兼痴身,d汗都唔係好快乾到.. 

噢,原來同TICK牌差唔多呢件.. 類似呢種應該賣180元原價係東驚見過, 200元果隻就冇見過啦,我又少去東驚
上環永on個東驚就近我不過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-9-20 23:36 發表

With the word "JASPO" next to the size.

我果條寫Made in Indonesia.. 應該唔知咩版

另外我發現所有a貨美記都係Made in China,美記係咪冇大陸出既貨?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-20 23:21 發表

睇番個牌仔
中文字就係台版
日文字就係日版
英文字係國際版

" />" />" />" />" />" />
純粹靠估..
不過睇價錢已經知係咩版

咁我估日版梗係最貴

我買既係200元原價既貨仔,咁我估係台版卦,不過佢寫made in indonesia

係喎,我發現出面賣既美記多數都係印尼製

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hogay 於 2009-9-22 22:05 發表
今曰接到田總電話,話我張報名表無寫地址,叫我補番,
咁即係今年有得玩....................好嘢

到時見Ching 我只希望跑進55分鐘,同我平時練習差唔多就可以(始終係人生第一個比賽)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hogay 於 2009-9-23 21:59 發表

econecon  Ching,第一次比賽,成績點都PB啦,放鬆享受比賽,
同網友一齊跑,咁重開心。......... .(最緊要好玩)

成績點都 pb 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cwl168 於 2009-10-5 21:54 發表
條賽道多唔多斜路????

聽講唔多, ching/ctse參加左?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hogay 於 2009-9-23 21:59 發表

econecon  Ching,第一次比賽,成績點都PB啦,放鬆享受比賽,
同網友一齊跑,咁重開心。......... .(最緊要好玩)

我諗我當日自己去咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cwl168 於 2009-10-7 14:14 發表
正是,但經過上次東區10賽有些怕了上斜了

我冇參加呢個, 我諗我未夠班玩上斜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-10-7 17:10 發表

放心, 最多只一公里, 斜度應只只有東區一半

不過終點是在上斜斜路

我未跑過上斜路.. 咁死得啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

信用咭果邊已經收到要過數啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lumix 於 2009-10-26 17:35 發表
Anyone received the acceptance confirmation letter?

未, 但係信用咭過左數

升級   0%

該用戶從未簽到

想問如果報名時寫個starting time zone個PB最長(51mins or above),係咪好鬼耐先可以開跑..

定係我地自己可以任係跑步線前企定(早去早得)? 呢個賽事有冇里數牌同埋想問

唔該

升級   0%

該用戶從未簽到

各位,收到信啦!  yeah!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vaio 於 2009-10-29 21:15 發表
今日都收到信喇!
囉野當日要去跑NB 15K,跑完就直接出去九公囉野。

有樣野幾離譜,內付o個張gigasports coupon個使用日期係去到2009年10月18日。
你話係咪玩野先!

係玩野到爆.. 掉左佢啦... 痴線... !!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

所有香港 10 公里挑戰賽 09 – GigaSports 85 折優惠? , 優惠有效日期將延長至 2009 年 11 月 14 日。 敬請留意。

The validity of the GigaSports 15% off coupon of the Hong Kong 10k
                               Challenge 09 will be extended to 14 November 2009.

但係我已經掉左...