香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

起身出發喇, 加油呀!

小心我地中途突擊你地呀!

水浪窩見!

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO T隊23:00離開基維爾, K隊則23:10離開. 各人狀態良好!

升級   100%

該用戶從未簽到

瞓醒喇! 但心情仲係好high! 前兩日既毅行真係一個令人十分十分難忘的經歷!

好多謝maylam, 活活, 烏拉, 明兄師, 馬拉, 牛牛, bolo, rockie, 波仔, 呀龍, 昌哥, iceberg, 哈利, O球, 16, 車仔
全靠大家上下一心, 不分你我, 不怕艱辛, 堅持到底, 才能順利完成今次毅行, 充分表現出'We Are One Team'的精神.

我地能夠做到今次咁美滿既成績, 有賴以下人士給我地既意見, 陪行, 比我地既鼓勵同埋祝賀:  (排名不分先後, 如有錯或漏請多多包涵)

壞人, r, 大圍, 馬王, 亮哥, 花子, 非比, kf, ah li, philipwong, 狗哥, 根根, batbat, 菲菲, sleung, gchanch, runrun, kenneth, 停雲, mill姐, 提督, wadee, laputa99, running-sue, 大師兄通利, miumiulam, Rebecca, jogging cat, 祖祖, pwong5618, 森美, 迪迪仔, 天鬼, cu83, cc, parco爸, 呀招, kk, sammy to及他的隊友, 傻佬隊的paul及他的隊友, Timmy, 小強, chuen, JC, witchycatcat.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-11-21 17:32 發表
終於可在目標時間內完成今次毅行,十分感謝各位隊友及補給隊的支持和鼓勵。

我已將"賽事相片/報告分享區"內今次毅行有 TKO 隊員的相片放在以下相薄,並以时間次序排列,順序看會方便些:

http:/ ...

唔該晒哈利!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-11-21 22:29 發表

點解有日本番薯食架 ~~~~" />" />" />

其實我前幾日已安排好由一位住起荃灣既老友起20/11早上5時為我地烚定日本番薯, 等我到佢樓下收貨, 再攞上荃錦凹比大家分享, 但因為一時貪玩, 陪行7,8段, 攪到要成8點幾先到佢樓下收貨, 所以咪同rockie及cc起車度大吃一頓, 但到大棠又因掛住同大家攝錄, 到回程時先發覺仲有大量番薯, 於是又同成車隊友大吃一頓, 冇妳份真對不起, 一於下星期日燒烤時補返數!

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊衝線實錄
由戰地記者細雄冒住生命危險踼拖拍攝, 幾乎跑到甩拖兼飛拖.
記住由頭睇到尾, 最緊要係最尾衝線果刻! (唔知點解用全螢幕睇唔到) (如果睇睇下個畫面變左好似慢鏡咁窒下窒下, 就要從頭播過先好返)

http://www.youtube.com/watch?v=zKsnD9FgeXs

K隊條片正在製作中, 好快就會有得睇!

*所有隊員及十卜都會收到燒錄了所有片段的光碟兩隻, 保證原汁原味!

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO毅行K隊衝線實錄

http://www.youtube.com/watch?v=z1Qw8KeGNkw

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-11-25 00:13 發表

我都唔留神踢到幾下樹根/石頭, 當堂痛醒幾分鐘

行OTW行到要食辣辣壽司. . . . . . hgj" />" />" />" />ghj

比因師兄, 我地拍攝到一d啫喱隊既片段, 製作好後送交比你地.

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO毅行燒烤慶功宴報告

好耐冇寫報告喇, 今次唔好再偷懶, 出返個report先:

1. 出席率: 200% (全部隊員及十卜出齊, 再加埋bolo, 馬拉, 昌哥及大雄一家, 場面非常熱鬧)
2. 燒烤地點: 好多謝明師兄一早就到大澳門為我地霸左兩個靚爐, 位置又方便又有樹蔭, 等我地燒得又開心又舒服, 真係唔該晒!
3. 食物: d燒烤食物好靚, 活活為大家預備左優質既牛扒, 豬扒, 雞翼, 魷魚, 丸類等, 食到大家 lame lame 脷 ;
            maylam d 豆腐卜燒好後香脆可口, 好有食臭豆腐feel ; bolo既雜菌色香味俱全 ; 昌哥既腸仔肉質鮮美
4. 飲品: 因小弟估唔到咁齊人, 所以預少左飲品, 攪到最後唔夠分, 請大家原諒!
5. 盡訴心中情: 喱個節目係戲肉, 大家分享這幾個月的苦與樂, 每一個人都要發言, 連十卜都要出嚟講返幾句,
                     過程既感人又攪笑, 大家都認為喱幾個月既努力冇白費到, 亦透過喱次活動體驗到團隊合作同
                     埋互相支持體諒的重要性, 我地今次既成功確實得來不易!
6. 靚仔借炭: 燒到最後唔夠炭用, 唯有又要靚仔16出招, 到附近d爐問d靚姐靚嬸借炭, 16果然不負眾望, 借到大大包炭返嚟,
                  又一次證明靚仔幾着數!
7. 下年TKO隊人選: 當要大家表態會否參加明年毅行時, 只有猿球, iceberg及小弟舉手, 有幾位師兄話今次是第一次,
                            亦是最後一次毅行, 但小弟好相信佢地明年會受唔住引誘, 最終會繼續再玩, 並能再創高峰!

衷心感謝大家陪我玩左咁多個月, 報告完畢.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 iceberg99 於 2010-11-29 01:07 發表
我都出往D 先
大合照

動感4勇士

靚機+專業攝影司影出嚟既相果然不同凡響! 請問小弟跳起果張相有得睇未?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 iceberg99 於 2010-11-30 01:07 發表

我嗰D爛相一堆
不過你張相出咗啦
http://good-times.webshots.com/photo/2964586750049780285UXtVtP

唔該晒Albert, 嘩, 張相真係好驚嚇!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

毅行果日唔見左部對講機, 請大家幫忙尋找, 謝謝!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-12-2 13:32 發表
我拎起咗, 交番比大雄喇!
我拎起咗, 交番比大雄ching 喇!

咁應該係唔見左另外一部.

升級   100%

該用戶從未簽到

跟進剛才關於我們星期三的聚會事宜.
參考活活的提議(是日我們跑完,聚會地點由百好宴會廰改為君薈坊內的"紅蜻蜓", 環境路程比較好)
Desmond 也同意, 現有以下兩種offer(改日子/地點), 麻煩大家了..

地點改為"紅蜻蜓"  128()  129()  1210()  1211()  1212()
大雄Y  Y Y   
車仔Y考試,2130後可以考試,2030後可以 OK 上班 OK
馬拉      

哈利Y只能十點後來坐一坐YYYY
牛牛YYY  
烏拉      
猿球YYY YY
活活YYY YY
Bolo      
Iceberg      
MayYY  Y 
16YYYYYY

Rockiec      

升級   100%

該用戶從未簽到

要咁多人一齊出席真係好難約, 建議用以下方法解決問題, 唔使開會咁大陣仗:
  • 我同iceberg出左既報名費其實等於墊支既捐款, 用已收但未入樂施會戶口既數填返比我地咪攪掂囉! 至於唔夠填既數就順理成章由我同iceberg做善長, 比個機會我地體驗施比受更有福既快樂!
  • 至於大家集資果$1600開支如下:
    賽前十卜(保礦力+水)                                  : $160
    比賽當日
    rockie餈飯+壽司                                       : $189
    活活晚餐+早餐+飲品+物資                          : $889.2
    大雄日本番薯                                             : $133
    車仔餐具                                                   : $35
    車手啊龍油費津貼                                       : $200
                                                         總開支 : $1606.2  (啱啱好)
  • 燒烤慶祝會費用由8位隊員請客(總數除8), 所有十卜及家人免費大吃大喝一餐(多謝多謝!!!)
    (有關費用計好後再向8位勇士追收)
大家意見如何?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-12-7 23:19 發表
Calling 大雄!!!" />" /> " />" />
請睇https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11777&page=80#pid806377
要麻煩你了.
謝謝!!

收到, 果日可以用三枝行山杖上南蛇尖, 正呀!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

琴日攞返三枝杖未?

毅行果期係明師兄fit, 今期樂善就輪到bolo大勇, 我沿途跑到甩肺都連尾燈都望唔到佢一眼, 佢最後3:55完成, 超勁!!!!!!!

下期渣馬唔知輪到邊個發威? 活活/哈利/16/O球/馬拉/牛牛/iceberg
我會買重活活同iceberg

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2010-12-13 23:13 發表

我買O球, 大雄拖wty??
5知爆冷率幾多...

輸死你!!!

升級   100%

該用戶從未簽到