香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

試下操少少夜山都唔錯喎,反正比賽當日行3、4段都係天黑了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-12 00:39 發表

咦? 718 我可能可以十卜喎~~

超正呀! 得唔得都唔該左DEE兄先!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-13 15:26 發表

各位,現在時間如何??另外皇上通知,斧山運動場,有96R,直入黃石碼頭,小弟建議直接定集合地點於斧山運動場等。
另外小弟建議今次以麥理浩徑第五段札山道位置做終點,方便我哋撤回斧山運動場。

屈老大,96R只在星期日及假期行駛,星期六無開的。不如都係照舊,如果想在斧山運動場存物,就約早少少斧山運動場等,之後行去坐專線小巴入西貢,等齊人坐的士/小巴入北潭坳起步。
既然大家都贊成唔行咁夜,咁就照舊1300時西貢集合吧。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-13 16:56 發表

星期六第5段走頭2K而已,因為如完第四段撤,我們會落咗順利村。完四段後再走2K,可以直落斧山嗰面。

贊成!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-13 00:40 發表

CONFIRMED~~

大家想飲乜食乜請提出,小弟一定儘力滿足大家~~
歡迎各位加入十卜~~

唔該晒DEE兄,咁就唔客氣啦,有無冰凍荳付花同埋超正糖漿、甜筒供應?
講笑咋,有水補給已經好開心啦,我地有六個人,一人1L都6L啦。想問閣下會否同我地行第四段?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-14 09:49 發表

我會揸車去,沒問題,10lit 水+冰凍水特走唔甩,仲有沒其他需要??
亮哥,雖然只腳行山應該沒咩問題,但你地操山都唔係普通行山速度,免得過都唔跟住啦~~

嶂上許林士多五六日一定開,朝八晚五 ...

咁可以去買糖漿送荳花了,正!
唔該晒Dee兄既支援,等閣下好番先一齊操吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-14 11:03 發表

報告:
經昨晚操練, 應可確認腳傷已冇問題!

實在太好了!

升級   0%

該用戶從未簽到

日期 : 2009年7月24日 (星期五)
集合時間/地點 : 1930/ 西貢碼頭
路線 : 麥徑4-6
距離 : 約27.9km
預計完成時間 : 7hr
操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友

人工智能報名處:

1. Kenneth
2. 亞平
3. 亞亮

屈老大,是不是1930時在西貢食飯?咁早起步行完第六段會唔會係半夜3點,無車搭?
改遲d起步,0600時天光到荃灣飲茶後回家好唔好呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-20 08:50 發表

建議晚一點才起步, 如果唔係, 行完之後, 酒樓早市仲未開!hgjD115" />" />hj
新建議集合時間/地點 : 2200/ 西貢碼頭

贊成! 想澄清,2200係齊人坐車去水浪窩起步?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-20 12:05 發表

今朝見完MMEC,好似有D 好轉,不過穩陣起見,都係唔郁字,而且星期六要番工,家至七月o者,仲有大把機會~~

真是好消息! 恭喜! 恭喜! 唔好急,等好番晒先操吧。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-20 23:34 發表
睇番呢張相我好似俾三個惡漢圍緊~~

登錄/註冊後可看大圖

你係咪做得未夠好呀?睇黎佢地好想丙你咁喎!(說笑而矣!)

升級   0%

該用戶從未簽到

日期 : 2009年7月24日 (星期五)
集合時間/地點 : 2200/ 西貢碼頭
路線 : 麥徑4-6
距離 : 約27.9km
預計完成時間 : 7hr
操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友

人工智能報名處:

1. Kenneth (2115 經沙田過,2200 左右會到水浪窩)
2. 亞平 (旺角食飯,2200西貢出現)
3. 亞亮 (屋企食飯, 2200西貢出現)
4. Alex
5. Patrick (改為經沙田, 同屈老大一齊去水浪窩)
6. kopo1128(屋企食飯, 2200西貢出現)
7. 大圍 (沙田等)
8. 馬王

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟試過盞頭燈,三粒電用到約五個鐘頭,大家要帶士啤電呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-22 09:45 發表

昂平木亭再行約2k 既茅坪近梅子林,聽講時有ii 出沒,因為梅子林一帶多密林,有ii 長住~~

仲有第5段開波沒耐過左M96 有條short cut 可以慳至少十幾分鐘兼行少個山仔,雖然少少不道德,但我地四年都行左,你地識唔識呢? 想唔想行呢??

上少個山喎,緊係想啦! 唔該Dee兄教路!
如果我地團結,假蛇(II)見到全男壯士都唔敢亂黎的,我就唔驚,最驚真蛇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ming_geo 於 2009-7-22 21:02 發表
My target is 18 - 20 hours

Ming兄,壞人隊似乎o岩閣下多d,佢地既目標時間係18H。現在還在招慕隊員/後備隊員。

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟係第一次TW,新仔一名,全無經驗,如果全程都唔跑,恐怕要30個鐘頭喎。我這幾次操山有計時,上山要十幾分鐘先行到一條柱(500M),所以平路及落斜都會慢Jog,希望拉番勻,平均每小時6.5K。

升級   0%

該用戶從未簽到

操麥一、二,已經係上斜行,落斜及平路慢Jog,我們都用左4個鐘。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ming_geo 於 2009-7-22 22:06 發表

每個人都有強弱之處 , 下次 training 大家分享吧 , 我上山都不是很快

好的,下次 training見!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-23 08:52 發表

呢個目標時間,壞人同盟會適合閣下多些。

X2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-23 10:09 發表
I have bought the shoe from Merrell.  It costs HKD519. It is very light and the protection is so far ok! I used to try it with running trail for a while and it is ok for me.

You will see on Friday. ...

kopo兄,邊間Mirabell咁平呀?上次鑽石山果間講左好耐,最平都$589,因無帶鞋墊試所以未買,好彩!