香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 4)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

草民敢問皇上:
皇上於3/1/2009會於下午或是晚上大駕光臨本區呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

救命呀.............
有個工人開完會唔肯走....
而定仲坐係我公司猛講粗口.....不停罵人呀........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-30 16:04 發表

下....可唔可以call police ar????你小心d wor~

佢剛才講到大叫.....仲講到喊....
我俾左杯凍提子汁佢下火.....

升級   100%

該用戶從未簽到

佢剛走左啦~
鬆一口氣

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-30 17:41 發表

VV:
妳係咪想殺頭呀?
靜雞雞同你講ar~~堅堅唔係寫錯字ar,佢係識時務跟皇上咁寫。
妳而家笑佢....係咪即係笑皇上?

VV:
你闖禍啦......
如皇上大怒,你百個頭都唔夠斬呀~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚vv, bonbon,迪迪及batbat去左邊樹....?
邊個出最多血...?買左咩??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-30 18:51 發表

哈哈 ~ kandis ctse 千祈唔可以俾 ssp twins 知道 ctse 唔知道佢地係邊個呀 ~~

銘銘....你好似第一次係lee度留言喎...
welcome~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-12-31 10:14 發表

係咪照舊9:00pm要洗完白白?

大家有無決定去邊度食宵夜?照舊熱情如火...?or食上次x'mas大餐個間餐廳?
不如大家10pm集合.....會唔會太夜...?
vv你地自己決定啦......因為我今晚有事跑唔到,但會來dinner....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-31 11:07 發表

catcat 幾點ok ar 你? 仲有00, 係唔係好遲至來到ar??
咁la..如果你地2個都會遲..不如在餐廳等la..可以拎定位..
我有2個choice, 一係1 係就椰林閣, 近d ssp 運動場 but我唔sure 佢close 幾多點~
至於時間~我都係想9:00白完..around 9:20 到law...咁大家之後如果要走2nd 場都可以嘛~我諗都係食到around 11~

甘一言為定啦~就9pm集合,9:20左右到餐廳....食到around11pm啦~~
隊員想去邊間食...?

各位請投票:

1. 椰林閣(近dd運動場)
2. 亞里c(上次x'mas個間)

升級   100%

該用戶從未簽到

vv:
我盡量趕黎啦~~
你都知我今晚搞咩架啦....我諗我都會直接去餐廳搵你地....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-31 11:19 發表

收到 & 明白 & 理解~~~不過好掛住你ar...~想快d見你ma~你同唔同我倒數jack?

我都好掛住你呀vv~~
北京一別,如隔三秋

倒數我就一定趕得到,我甘大個都無同人玩過倒數lee家野.....
係咪倒數到0既時候要互咀一啖架...?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-31 11:23 發表

joejoe ching,聽到你跑得返都好開心,到時一齊加油。

x 2..

不過,joejoe你自己小心d呀....就住隻腳至好...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-31 11:36 發表

vv:
喂喂...我今晚要做孤獨老人好慘呀,過來痴下妳地一齊食飯得唔得呀?
或者早d去埋睇呀魔鬼batbat教練點樣train妳地都好wor,eeeeeeee點解今日咁耐都未見batbat上來既?

圍圍:
做咩講到自己甘慘......孤獨...你應該慣架啦喎.....
我已add你個名啦......
你如果早到就去運動場啦,如遲既話就9:20pm左右到椰林閣開定位啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

31/12 SSP除夕跑

時間:7:30pm
集合地點:ssp 運動場,各自熱身及跑圈

請大家9pm前洗完白白,準時到運動場前方集合,一齊出發到椰林閣共進晚餐

出席跑步者:
1. vv
2. bonbon
3. 迪迪
4. 活活
5. tartar(可能會遲到)
6. 00(如遲到會做攝記及食飯)
7. 豹豹
8. 龍龍
9. 魔鬼batbat 教練主理~(計時only)
10.華華
11.忍忍(豹豹同事)

食飯者:
12. catcat(會盡量來食飯)

請有興趣的ching/ ctse在此留言

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區fans踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-31 11:44 發表
圍圍
當然歡迎啦
代我倒數多次

alex cafe = 椰林閣
同一集團的

to : 廸廸
4/1 6:15am 有專車鑽石山去美津濃
詳情1/1問皇上

Kin in Running

kinkin:
係喎...你做咩今晚唔黎...?搞咩...?
另外,可否代check椰林閣的電話及地址...?
thanks!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-31 11:45 發表

JOEJOE & CATCAT 都去左北京?? 一齊???冇奶油架???

係呀.....我同joejoe加另外2個朋友,即4人在北京反左4日....
最興奮是爬金山嶺至司馬台段既長城...

升級   100%

該用戶從未簽到

華華今晚都會到......

to vv:
....亞華華(lee個煩友....)
話佢怕今晚會因落雨而cancel活動喎.....
佢special request有隊友於6xxpm左右再call佢一次confirm喎....
你可以負責call佢嗎...?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-31 12:11 發表

call 他做咩KA?????唔明WOR????????我可以CALL, 但要講咩AR???
E.G."喂, 華華..你...個天.....有無雨AR?"
E.G. 2 "喂, 華華....你......我.......你叫我CALL 你, 做咩AR????"

佢想人confirm今晚是否照舊喎...........(c9即是c9)
喂,你做咩唔reply我pm???找死呀....vv????

升級   100%

該用戶從未簽到

vv...
想問你..椰林閣位置係邊...?
是否西九龍中心內面個間???

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-31 12:22 發表

vv & catcat:
請留意華華係post#876既留言,我有少少明白佢既心態。
佢有少少"過度活躍症"病徵,如果妳地唔call佢,佢會覺得冇人理佢,為咗吸引人既注意,佢可能會做一d反叛或者係其他唔正常既行為就唔好 ...

圍圍好pro呀~
甘高深既theory都識.....
可惜我同vv已經是一對,否則,我怕我會愛上你啦~~~
呵呵....