香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 4)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

又有新帖啦~~
大家多多支持~~

+1 0
上一篇︰懶惰時的你,有的咩野會鼓勵到你繼續跑呢下一篇︰22.2.09 珠海半馬拉松 請於該日0715在起跑線上集合影大合照

升級   100%

該用戶從未簽到

推薦
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-19 10:53 發表
joejoe:
你隻腳積埋積埋而家甘大劑........
針灸都試埋,我睇到都好驚...
不過,睇你甘形容,個ec都應該幾有斤兩....
美記算啦~睇下有無ching/ctse可以頂讓左你個位啦,
來日方長,照顧好身體才可以長玩長有呀...

Catcat, vv, 菲菲同batbat: 好多謝你哋嘅關心, 唉, 都冇諗過玩咗十幾年嘢, 一直都(好似)冇事, 最後都係要係我參加晒D比賽之後, 仲要係好認真咁操完一大輪, 等到我覺得可以好開心再突破吓自己之時, 先嚟一鑊大嘅, 真係幾心傷同唔甘心心心心心呀~~

vv你都要保重呀, 希望你都可以儘早recover, 重新上跑場, 再戰江湖~~

仲有其他ching/ctse都要時刻小心身體呀, 千祈唔好(再)試吓我EC同我做嘅果堆嘢, 真係幾甘gar~~

話時話我都係第一次睇跌打中醫, 個經驗真係夠晒難得, 同埋個EC都真係幾pro吓, 冇介紹人你都唔使旨意佢會應診, 多多錢都係咁話, 我都係佢度學咗唔少嘢~~

升級   100%

該用戶從未簽到

20/12荃灣跑

時間:10am(請大家預早15分鐘到換衫及熱身)
集合地點:荃灣公園內網球場側,即更衣室門外
公園地址:荃灣永順街/楊屋道近荃灣碼頭
路線:荃灣公園 -> 荃灣海濱花園->沿海濱到麗城->青山公路跑青山公路一帶

~~跑完後一齊沖涼及食大餐~~" />" />" />" />" />

出席者:
1. catcat
2. 菲菲
3. 添添(大隻添跑手)
4. mingming
5. 恆恆ching
6. ming sir
7. bonbon
8. tartar
9. disdis

請有興趣的ching/ ctse在此留言

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區fans踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

跑步初哥(10公里跑55-70分鐘)
    個定義已改

Kin in Running

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

本人...

當日可以帶路, 其實唔駛點"帶"都得

一直跑至青龍頭段, 最尽可以跑入屯門

得1個分叉位...請務必揀'新汀九段'黎跑落去呀

升級   97.33%

該用戶從未簽到

你地次次都星期六走長課。。。。我無得反,唔濟呀

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-17 17:40 發表
    20/12荃灣跑

時間:10am在荃灣公園門外集合(請預早15分鐘到換衫及熱身)
    地址:荃灣永順街/楊屋道近荃灣碼頭
    路線:荃灣公園 -> 荃灣海濱花園->沿海濱到麗城->青山公路跑青山公路一帶

請問有無ching/ctse當日可 ...
    請問有幾長? 有無熱水沖涼? 終點在邊到?

伯伯

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2008-12-17 18:13 發表
    當日可以帶路, 其實唔駛點"帶"都得

一直跑至青龍頭段, 最尽可以跑入屯門

得1個分叉位...請務必揀'新汀九段'黎跑落去呀
    請問係唔係〝T跑手〞帶路? 請問係唔係跑入屯門?

伯伯

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

10/20

我參加, 但我唔識去集合地點, 由荔枝角去, 可否指點.

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-17 17:39 發表
    好明顯,佢昨晚一次過見甘多個靚女,興奮巔左啦...

隊長最吸引咯···
    全程都好輕鬆……跑在自我MP3世界中
    @@:跑步着咁靚搞到我地大家分心
    好彩你跑後面……吾系都吾知點收科

升級   100%

開心

原帖由 peteruno 於 2008-12-17 22:26 發表

伯伯

熱烈歡迎
    澳門馬拉松冠軍
    白頭佬peteruno ching 光臨

在澳門跑完都見到面未知這好消息
    補說聲

恭喜恭喜

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2008-12-17 22:26 發表

伯伯

1. 未定呀....no planning...睇到時大家情況啦!
    2. 剛致電荃灣公園,confirm那兒有locker(要入$5硬幣)及熱水shower....
    3. 都係no planning....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2008-12-17 23:21 發表

謝謝ching支持...已add名.....
    20/12去荃灣公園集合,我地個頭SSP/LCK應該會有巴士去個邊,不過我要CHECK 一下九巴先....
    或者可以坐西鐵掛.....
    要上網check check先~~

升級   100%

開心

荃灣公園
    http://www.lcsd.gov.hk/parks/twp/b5/index.html
    電話:  2408 9592
    [email protected]

有wc, 未必有熱水洗白白

無就去對面楊屋道運動館

升級   100%

該用戶從未簽到

已check過荃灣公園既地方:
    見附圖,請大家注意以下位置:

藍色:網球場
    紅色:為服務大樓,要自行入紙借locker,而locker及更衣室都在旁邊
    橙色:請大家換好衫後,在橙色位置(即服務大樓門外)集合熱身

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 17-12-2008 23:21 發表

chengtszhang C姐, 有兩個途徑可到荃灣公園:
    1. 荔枝角地鐵 -> 美孚地鐵 轉 美孚西鐵 -> 荃灣西鐵站落車.( D出口旁邊就係 荃灣公園 )
    2. 荔枝角長沙灣廣場門口巴士站乘 33A巴士 -> 總站 ( 旁邊就係 荃灣公園 )

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒Catcat, 指示好清析呀
    如果响呢度存嘢咁即係我地會跑回荃灣, 而唔係入屯門? 咁去到青龍頭回頭ok喎

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-12-18 10:06 發表

1. 荔枝角地鐵 -> 美孚地鐵 轉 美孚西鐵 -> 荃灣西鐵站落車.( D出口旁邊就係 荃灣公園 )
    2. 荔枝角長沙灣廣場門口巴士站乘 33A巴士 -> 總站 ( 旁邊就係 荃灣公園 )

c hing 來...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-18 10:07 發表
    唔該晒Catcat, 指示好清析呀
    如果响呢度存嘢咁即係我地會跑回荃灣, 而唔係入屯門? 咁去到青龍頭回頭ok喎

因為我都唔熟路.....試下上網搵地圖方便下大家咋....
    到時可能都會蒙茶茶甘搵路.....嘻嘻....

去到邊呀....不如暫定青龍頭先啦~
    如果到時大家仲好好力,就可以跑遠d.....ok??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-12-18 10:06 發表

謝謝gill ching指示....
    我個日應該會坐bus去....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-18 10:26 發表

因為我都唔熟路.....試下上網搵地圖方便下大家咋....
    到時可能都會蒙茶茶甘搵路.....嘻嘻....

去到邊呀....不如暫定青龍頭先啦~
    如果到時大家仲好好力,就可以跑遠d.....ok??" />" />

OK 呀, 但我估我都係冇力多啦, 咁我都可以提早回頭先, hehe