香港長跑網  - 長跑長友

樓主: long.run.hk
打印 上一主題 下一主題

29/05-2010 東涌>大澳網友約跑

關閉 [複製鏈接]

升級   1.05%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

Ching,呢條路線好好跑,跑了多次,一小時多可以跑完,如果來回跑更好,想參加,但未知洗唔洗返工,到五月先知,暫時留位

升級   1.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-4-14 19:51 發表

無問題,預埋閣下﹗

謝,希望唔洗返工

原帖由 TCRunner 於 2010-4-14 21:47 發表
e 條路,我以前住大嶼山嘅日子,每年都當行山咁行一兩次,多年累積下來,都有十次以上,但只係行,冇跑過. 如果係跑的話,我覺得由東涌灣開始至深屈嘅一段尚可. 到了深屈之後,路變得陰森狹窄,有一段路更是靠近無 ...

多謝ching提醒,大家量力而為,選擇自己的路,有得繼續跑,就好幸福了!

ps.我跑了很多次了so far都沒有問題,但假日就要小心d,多了很多行山人仕同越野單車人仕同你爭路

升級   1.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-4-17 09:08 發表

得得地兄,閣下住東涌??請問東涌碼頭點跑過逸東??是否沿海邊行人路跑就可以到??有冇捷徑??
當然﹗佢以前是東涌人....

東涌碼頭跑去逸東都係沿海邊跑經隧道前上樓梯(咁就唔洗過馬路)向消防局方向跑,呢條路都算係捷徑來又唔洗過馬路的了,當然有其他路可以跑,不過要上行人天橋,過馬路再過行車天橋等等,所以都係上面條路好d

原帖由 得得地 於 2010-4-17 11:10 發表

我住東涌, 不過極少過逸東, 早一排試跑先去過外圍一次.
東涌碼頭過去, 其實沿住海邊同隧道, 去到消防局再過去, 應該唔難搵.
捷徑就未必有, 或者我唔知嘞.   

我未試過搭嗰度啲船, 我 ...

我日日都有跑的,但多數機場東涌跑,我多數都係中午時間跑,夜晚就間中會跑,但多數係踏單車,可能大家都見慣見熟有打招呼都未定,大家指教指教下

升級   1.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-4-23 13:50 發表
最終集合地點︰逸東巴士總站 0935

參加名單:
1. Kenneth ^.^!....(屯碼)
2. 亞平(屯碼)
3. lantau 如果唔番工會到
4. 得得地 (東涌係我主場, 我都想嚟, 等我睇定啲, 睇吓請唔請到假先作實 ...

我住東涌的,所以東涌等可以了,但想問會去那裏做熱身?一班人要大少少的地方先可以做到

升級   1.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-4-24 10:15 發表

我估我嗰日, 請到半日假, 一齊跑.

東涌碼頭附近天橋底有啲位, 嗰度做熱身 ?
定係過到逸東都仲有位做熱身 ?

應該冇行李寄存 ?
大家都係輕便裝束慢跑 ?!

知道了,我都可以跑啦,如果ching門在屯碼等,佢地都會撘船過來東涌碼頭,咁東涌碼頭等可能會好d!

升級   1.05%

該用戶從未簽到

我的戰友wing也會一齊參加,大家明天努力呀!

升級   1.05%

該用戶從未簽到

多謝咁多位ching ctse,第一次見面可能太多人,打唔晒招呼同冇打招呼的ching & ctse say hi先,今日各位跑得如何,可能太濕汗太多之外都幾好跑,期望下次約跑!