香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大雄跑步抗衰老奮鬥史

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜大雄師兄開Blog大吉!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩! 閣下每次操山都好多波折喎,寫詳細d遲d可以出書啦! 嘻嘻!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜大雄兄搵到咁好既隊友! 加油啊! 時間幾好了,等上了力習慣左d山路就唔會賣老抽架啦!
其實開始操山不用太心急的,最好每次操兩段就夠了,我們也是每次操兩段,讓大家對腳都適應山路,建立信心、團隊精神及毅力,到上左力才加長。
沿途拍照已經是休息的了,多欣賞風景,享受毅行的樂趣比每次去捱到死死下好玩d! 謝謝分享!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 51# 的帖子

大雄兄好勁呀! 路線正確,毅行係咁行的,因佢要就番佢既終點夠100K。
馬拉友兄既經歷同小弟去年既第一次毅行行山一樣,果次小弟背著個大背囊,裡便裝左一套衫,兩對鞋(拖鞋同波鞋),沖涼用品,食物,水等等等等,重到死,同隊富有經驗的師兄又唔提醒我(佢地一早鎖好d唔洗用既衣物係鄧記locker),終於嚴重抽筋,到而家都係....銘記於心! 真係大整蠱。馬拉友師兄真勁!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-6-14 23:50 發表
亮哥,平哥,有機會小弟一定要跟你哋學野!

亮哥你哋夜行7,8段只需2:4x, 真係好勁呀!上次冇join你哋真係明智既決擇,因為根本冇可能跟得到.

大雄兄也不弱啊! 唔洗咁謙喎! 夜晚行山無咁熱,係會快d既,聽日揭盅啦,遲d有機會一齊操下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-6-17 23:22 發表

亮哥我哋果隊中咗籤! 今次真係要努力練習先得喇!" />" /> " />" /> " />" />

唔知你哋果隊抽唔抽到?

我地全軍覆沒,會等明年再抽。我們四個人一隊的心已經連在一起,無法分開去其他隊參賽。
不過今年會做support,同埋會跟操,希望到時不要拒絕我們跟操啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-6-20 13:30 發表

雖然昨天只和你們一起走了幾K, 但已深深感受到你們四人的團隊精神及深厚的友情, 所以已決定不再遊說你們加入.

昨天行山,我要多謝kf,他太關心我們了,腳痛還跑這麼遠給我們拿水,怕我們唔夠水,小弟感動得想哭出來,我有這些隊友,又點會放棄他們,加入其他隊呢!
真多謝閣下體諒!