香港長跑網  - 長跑長友

樓主: P5C27
打印 上一主題 下一主題

赤腳跑之入門-五指跑鞋

升級   100%

該用戶從未簽到

avaliable in HK about mid of June, but vv expensive" />" />

http://www.overlander.com.hk/Product/Vibram%20Five%20fingers/Vibram-Five-Fingers.htm

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 WalkBreaks 於 2010-6-15 20:50 發表
http://www.rei.com/product/798241

kito ching,
我都係望緊網上
呢個款ivrunner ching 提及,連運費好似~us$130, 好貴....kso好似~$110 (好似斷左碼)

我都係等下先...
都係見ching講至知旺角overlxxder有實 ...

ching,

can tell me what is "mid foot model" ar??  many thz!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-6-18 12:05 發表
尋日去旺角試左對五趾鞋, 感覺真係同無著一樣, 只係多左塊布同膠底保護對腳, 感覺好好!!
好想買呀, 但成 $1050 , 又無乜色揀

同時間有位ching 就試左仲買埋, 聽佢講野佢都係買黎跑步用, 佢就好啦

ching, 你糸咪咩住個花花gegory側袋....而買埋個位ching糸咪肥肥地4眼呢?嗰個sales係細細粒中年女子?(佢好勁架...行山,跳澗同代表overlander去跑比賽架~~~)

升級   100%

該用戶從未簽到

我o個時糸係你地斜對面同女朋友體緊架上5趾鞋....我咩住個舊款Ospray嘅籃色Stratos 18....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-6-19 21:51 發表

我理解係

嗰個sales係細細粒中年女子?(佢好勁架...行山,跳澗同代表overlander去跑比賽架~~~)

yes ar! thz kit ching...下次打字留多個spacing sin~~
(如果你决定買鞋時pm我吖...我有overlander VIP card...應該可以平DD )

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 calvinlo 於 2010-6-22 21:32 發表

你講緊我囉, 7:30左緊係旺角overlander, hehe

user report~~~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 calvinlo 於 2010-6-26 09:20 發表
好正囉, 開頭都驚會唔會腳板底好痛, 原來真係有D......行路會有D痛, 跑就完全唔痛,hehe..同埋好明顯跑起來對腳會鬆好多, 速度一定快左. 有d人話開頭著左跑2K, 比目魚肌會好痛, 我又唔覺囉. 第一次落地 ...

ching, had u try nike free? if yes, can tell more for compare of both ok ma?