香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

6月13日(SUN) 東涌操車 (雷 暴 警 告 : 活動取消)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王 5 知去唔去呢
暫報住名先....(應承左個仔可能呢日去海灘游水,
如果取消, 我多數黎)

升級   0%

該用戶從未簽到

用單車袋坐 KCR - 西鉄 - 東涌線, sunnybay 站出約 50min 左右.
siu fu hing, 買左單車袋未?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-6-7 15:37 發表

吓,咁大工程!!
即係要拆轆!!呢家野未搞過tim!!

未買啊∼
我架平車好鬼重啊!!

咁有無快拆呀對轆 ? MTB 真係好鬼重

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-9 01:21 發表

我會去! 我諗CALL車會方便D. LOUD兄去唔去?

覆唔實你住, 因為應承左個仔考完試去海灘, 如果佢可以 20/6 呢个星期去,
我 , 你 + siu fu, 可以 call van 去
尋日去開, shamshuipo, 諗住買個車袋, 點知佢仲未返貨,
得厚料有貨 ($ 一生發), 諗住問下你,  facebook 又見你好似响印度, 所以無問到,
点知下午佢話返左薄料 ( $發實), 我都走左, 天日去開再買過。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-6-8 22:00 發表

kito 兄, 條路咁平直, keep 住30k/h 應該唔難,
但若果齊齊勾車, keep 住35k/h應該得噃!

上次我用架鐵車、無 lock 踏, 都勉強去到 32k/h,
你架戰車出馬, 應該無難度!

rockiec hing, 腳力果然不同凡响
如果呢次去, 我都就住踩 keep 28-29km/hr 度,
上次 80km 都完成唔列

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-6-9 10:12 發表

師兄係咪講長沙灣 [麗新商場] 嗰間 [飛球單車行] 呀 ?
我上週末去過, 好正, 好多嘢賣.
廣告話, 佢係全港最大嘅單車行 ?!   (有七十年歷史)

擒日喺 [商務] 買咗本書, 八折  ...

得得兄, 我去 golden 檔街邊檔買咋, 飛 ball 新鋪真係好正 ,
好多野睇。 唔知元朗間 "暈棚" 大定佢大 d ?
我多數係睇咋 , 負擔唔起

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-6-9 11:37 發表
好似 車 Formula 1 食氣流 揪車
好似 電單車 motogp 食氣流揪車
所以 單車一樣可以食氣流
維一吾一樣就係 用電油係用黎左短時間加速(因為比油就得), 而用人力係用黎節省勞力, 勁既都可以用黎揪車.

wiki 講, 仲可以勾水, 連 d 鵝飛行時都可以勾呀。
好想知, 被人勾o個個, 會唔會因此慢左 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-6-9 22:13 發表

loud 兄真係謙虛, 以你實力, 隨時升上車神組,
30-35k/h 對你嚟講濕濕碎!

講真無咁上下實力點可能玩半奧123!!

個個都咁謙虛, 但到落場踩又未必係咁!
個個都飛到咁去...

我濫竽充數架詐,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-6-11 10:24 發表

哩個就要問下Loud兄點同司機傾了.

前日既預報話星期日好天,昨晚預報轉為落雨.
真係天有不測..

今日好忙, 天日通知大家詳情

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-11 09:49 發表

各位我都會由北區去, 不過如果CALL VAN, 但果朝又落雨去唔到, 咁D司機會點同我地計車錢架??

如果落兩, c 機會收返 d 油 $ ( 約 $50, 但 5 知佢 點同我收?)
希望 5好落雨啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

安全第一

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 魚蛋明 於 2010-6-13 06:04 發表
係啊,LOUD兄
咁我地而家洗唔洗俾返油車成記個邊?

好在他還未出車,said 左聲 sorry

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 魚蛋明 於 2010-6-13 05:42 發表
唉....尋晚仲咁好天
估唔到今日有狂風雷暴
係唔係晏少少出車都唔洗諗?

都訓 5 著,去 創新路玩住先,有興趣到時見。現在出發。
我踩 Giant TCR 3, 灰色車,著黑色單車衫,紅色頭盔。