香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

619麥徑毅行試玩/試腳團

關閉 [複製鏈接]

升級   56.95%

該用戶從未簽到

好想來但怕女友jar形

升級   56.95%

該用戶從未簽到

升級   56.95%

該用戶從未簽到

19麥徑毅行試玩/試腳團日期 : 6月19日 (星期六)
時間 : 09:00AM(逾時不候)
地點 : 西貢7仔(西貢碼頭專線小巴站旁) (乘巴士或的士往北潭涌,估計  09:30起步)
行程 : 麥徑1-2段 (如有快腳,覺得唔夠喉,可加長行埋麥3-5,但必需超過3人一組同行)
距離 : 麥一段16.1KM(起點-CP1)+麥二段 8.8KM(CP1-M048北潭坳)
需時 : 麥徑一 3:20,麥徑二2:10, (估計5小時半內完成,16:00回到彩虹港鐵站)
難度 : 麥一段為1星是麥徑最易行的路段,麥二段為2星,要攀越數座高山,其中有不少崎嶇難行的碎石/黃沙/爛泥路/沙灘,較需體力。
裝備 : 以輕便為準。行山鞋或跑鞋,太陽鏡/帽,防曬油,輕便風衣或雨衣,小量食物(麵包或自古力),行山杖,小型背囊(附胸/腰帶),水2L(視當天氣溫增減)。
膳食:途中在經過CP1西灣的士多時可按各自需要進食麵類、荳花或快腳只補給食水及水特後繼續行程)
備注 : 全程以上山/上斜行,平路/下斜慢跑為主。歡迎有意體驗/想組隊參加毅行/找尋合適毅行隊友既網友參加。

同行者名單 (自行加名)
1. 花子阿Dee
2. 亮哥
3. 非比
4. kf
5. bebe
6. 壞人
7. kenneth (新手,暫定去)
8. Lex (老大係新手, 我係新腳)
9. clerkb (老手, 老到連條路都吾多記得了)
10. simonl
11. Ken Wong
12. 亞平 (不是新手也不是新腳..是慢腳)
13. 大雄 (當天早上10:30-11:00先放工,趕到既話會於吹筒坳替狗哥突擊壞人,趕唔到就坐直昇機起西灣
      至赤徑一帶空降突擊,最壞打算係起北潭凹趁壞人謝謝哋起第3段做低佢。)
14. 露露姐
15. 哈利
16. Steve (缺態需大大減磅的慢腳)
17.Timmy
18.小西(超新手,想了解跑友遊山之樂趣)
19.

升級   56.95%

該用戶從未簽到

阿招兄,他們以------------------->備注 : 全程以上山/上斜行,平路/下斜慢跑為主
我諗當跑山比較適合

升級   56.95%

該用戶從未簽到

返來了 今日真係熱Q成人
多謝咁多位跑友陪我體驗跑友行山之樂趣
特別嗚謝kan kan幫大家影相
仲有kf之十卜

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-20 22:31 發表
好辛苦的一次行動, 我諗都有五,六年未行過西彎山了, 行時好像比過往的西山高了一百米多. 又熱, 真好辛苦. 回想起, 我的第一次行山就是麥二, 被個女仔帶我行的 . 當時西彎山還要行到腳震震, 當要死頂

另外,  ...

clerkb ching 言重了,我只是和一個朋友阿聰參加由亮哥發起的619麥徑毅行試玩/試腳團hgj091\"\"" />" />hj,
只不過你和他有共同興趣而份外親切姐~~
希望有幾會再見!
ps.唔該晒你幫我揸支大水跑了一段路

升級   56.95%

該用戶從未簽到

亮哥搞遊山玩水團,我又參加呀
出身汗再游水,正正正正