香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807
打印 上一主題 下一主題

德國國家隊球迷揮區手

升級   73.7%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-6-28 10:01 發表

贏左英格蘭都係低調d~ 太多英格蘭fans~~
雖然有一球問題球, 但我唔會覺德國贏得唔光彩, 足球係咁架啦, 足球歷史咁多年都會有呢d 問題球,
尋晚阿根延都有球問題球, 又唔見咁多人嘈.....

正如你所講,問題球經常出現,我反而覺得,如果本身對波有料既,咪入番人10球8球囉,出現一球半球問題球有乜所謂姐。

好多香港人Fans個隊國家隊,離開南非,返到屋企,自己睇番場波,再問下自己打成點!尤其是龍門,幾乎四球佢都有問題。

針對呢場波,雖然存在一個不合理的判決,但係唔影響最後結果,贏波既唔駛覺得唔光彩,輸波既更加唔覺得唔抵!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-6-28 14:00 發表

琴晚無線有個講得好正 :"出黎行預佐要還...1966年英格蘭以東道主身份,贏世界盃都係多得一個問題球" " />" /> " />" />  

升級   73.7%

該用戶從未簽到

大賽專家!勁、好野!

都唔知係有心保留實力,定還是遇強越強。

還記得分組賽既時候,試過輸波,好似打得唔係咁理想,但係一入到淘汰賽,好似變左第二隊波咁。

連續兩場波大炒,而當中的快攻,真的很有效率、好少浪費、好冷靜!

睇到呢度,四強席位,好似真係德國最有冠軍相。如果係下場冧低西班牙,又假設決賽對荷蘭,都贏埋,就真係成個淘汰賽都係硬仗而全勝,咁個世界盃就攞得有說服力。

德國,繼續努力!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2010-7-5 13:44 發表

這正是德國的隱憂.

德國無疑反擊一流, 但穩守突擊的戰術, 在領先或平手時會比較有效.
但在落後時, 對方若全軍退守, 不易反擊機會, 但若不進攻就只有等死, 不過焗攻或會令後防有不少漏洞.

今屆世界盃德 ...

如果咁講,佢對英格蘭同阿根廷都算係"好彩",如果唔係先入第一球,可能個賽果真係有機會唔同。

講到呢度,又諗起林伯嗰球問題球,又想囉番出黎問,如果真係2:2,下半場仲會唔會一係一面倒呢。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2010-7-6 19:41 發表

剛收到消息, 那隻八爪魚似乎看好西班牙出線.

我又真係想睇下有幾準!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

太好了~ 西班牙擊敗德國~~
鍚晒隻八爪魚~~~

原來德國係唔得ge

你地成班阿根廷Fans...................