香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: timmywwc
打印 上一主題 下一主題

毅行2010-0351 1822@香港長跑網Y隊

升級   24%

該用戶從未簽到

原來兩條友-----秘密行動 ==夜行3---8段,身為隊長我實支持!!!!
但星期日要開工只好做書僮陪行48---101

因為西貢塞車,攪到8點幾先行
3段---2hr10min
4段---3hr3min
去到101牌剛好6hrs
小弟急急取出十卜的水、gel、豬肉干及糖給他們便跑落沙田坳道搭的回家了,到家剛好3am!!!

你地唔好衰比我睇呀!!!

升級   24%

該用戶從未簽到

升級   24%

該用戶從未簽到

14/8 Sat 行山報告!!!
今個星期我Sunday要返工、小強去了馬交揾食、阿鬼Sat例牌唔得 所以只好一條友行!!!!!

7:30am由北潭凹起步
第3段用了1hr54min(Hot)
第4段用了2hr51min  Total 4hr45min (途中遇上猫哥及健行的前輩)(hot,rain and hot)
去到m101士多用了36min Total 5hr21min(落勁大雨,大休16min 及食了歺蛋面)(多謝猫哥的西瓜)
忽晴忽雨中去到畢架山check point用了1hr2min Total 6hr40min (開始發覺兩腿大脾內側乸乸地,沿途有monkey知擾)
暴晒下去到成門燒烤場用了1hr27min Total 8hr 8min(兩腿大脾內側好痛,越行越慢,只好放棄繼續上針、草)

事後檢討:下次一定要著tight,而家兩腿大脾內側又紅又痛----大大獲!!!! 條$250 hardcore 內褲由上年毅行穿到現在可以退役!!!!!

升級   24%

該用戶從未簽到

22/8 plan from 麥3 to 麥8 and we should try the pacing of 20 hrs,this mean we will or may  finish it within  12 hrs!!!!     8:00am at Sai Kung pier Taxi station!!!

升級   24%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-8-29 15:31 發表
28/8夜操麥4-8
是日中午時分元朗豪雨連連,心諗咁大雨今晚有機會取消行動喎
到我收了工回到家中4點左右,小強打黎提我7點係沙田等
ok照原定行情進行啦......又要行爛泥路...
去到沙田鐵路站,等齊 ...

唔該阿鬼!!!! '我都睡醒啦!!!! 在此小弟要多謝兩位隊對小弟的包容(8段上山爆咗),今次夜行比小弟知道自己的不足  ,我會努力改善及強化
ps 大脾內側又紅又痛,著tight都要記得搽花士令!!!!!

升級   24%

該用戶從未簽到

今日路經油麻地PROTrek,見到上次毅行講座攤位的HOKA-Time to fly,立刻走入去試試,一試之下覺得好輕、好OK,
再經老板(講座講者之一)親身日本毅行試後推介,再加八折,便破了成千银財
,希望明日試用有好result啦!!!

升級   24%

該用戶從未簽到

明天阿鬼你否穿510跑泰基?????

If yes,不如你著理條levis501行山咁就一糹色

升級   24%

該用戶從未簽到

首先在此向各位擔心我的人講聲"多謝"
今日1,2段走得好滿意:4hr15min及覺得唔係好攰,但唔知係唔係食support歺蛋治急過頭,加上又好鬼熱,上牛耳石已經唔妥,個胃頂住,之後嘔咗大半又好番便急步追,點知叉錯腳扭一扭背脊,好鬼死痛!!!
無奈下只好唔上雞公山,走下路去榕樹澳!!!沿途有清徹的小溪,便和阿鬼用了15min浸腳洗面,點知原來尾段有個小水潭,可以成個人浸泡,只好留番下次!!!!!之後要行成個鐘先出番水浪窩,成個人比太陽晒到半死,便乘299撤退!!!!

新鞋落石級及石屎路好正,但落其他路則未適應!!!
等背脊無事我會比心機在閒日加操,希望唔好成為大家的負擔!!!!!!

升級   24%

該用戶從未簽到

睡醒出吓報告先
頭段無風勁熱及閃電,上雞公落大雨(17min上山但因非常滑成30min落山)2hr第三段及休了10min
第四段停雨因路爛及侷快唔到多少2hr50min
到沙田坳道用了33min休了10min
跟著到城門(天光)比原定時間慢了5min and 休了12min
之後追時間上針山38min and 麥7用了1hr38min
上到大帽山都幾晒但好在有風,最後Total11hr32min完成!!!
賽後檢討:
因落雨sock wet 了,我和斌仔腳都起了水泡!!!
我覺得上山及落山係快咗,但去到第八段都係唔夠耐力---慢咗!!!!

升級   24%

該用戶從未簽到

30/9 同小强join了TKO行双凹,好開心咁以約14hrs完成,之後2/10返長更9-5pm,點知放工後鬼打咁精神,心思思不如3/10自己玩番轉M0-M101,因為上星期爆到九彩,仲令到隊友行唔曬PLAN好之路線!!!!點知阿仔仲燒跟,只好同老婆相議如阿仔退燒就去,IF NOT STAY AT HOME!!!結果阿仔3:00AM退了燒,小弟便晨早向麥徑出發!!!!
約7:30AM起步,吸收了上次爆及TKO之經驗,小弟今次速度以行畢全程作打算(即不去盡及留力,沿途以摸鬼教練之獨門心法行,落先跑,90%平路行不跑)(今次試穿AERO 8,因CREATION 仲未乾)
  M0-M30 連休 2HR42MIN(補了750ML水)
M30-M48 連休 1HR32MIN(咸田補了600ML佳得樂,M48中計老點阿婆襟機點知只得維他奶,只好幫阿婆頂咗)
M48-M68 連休 2HR00MIN(水浪窩又乜鬼都冇,只好食厠所水)
M68-M94 冇休 2HR43MIN(馬鞍山前吃了一包GEL,以厠所水沖服)
M94-M101冇休0HR28MIN(只在沙田坳道先跑,落到M101都算不是太攰,應可再行多一、兩段,不過承諾了要交人)
TOTAL M0-M101 9HR25MIN