香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

香港ITU三項鐵人亞洲盃(2010)

升級   100%

該用戶從未簽到

10月23日(星期六)

Fun Distance (Swim 250m / Bike 10km / 2.5km)
1.
2.
3.

10月24日(星期日)

Sprint Distance (Swim 750m / Bike 20km / 5km)
1.
2.
3.

Olympic Distance (Swim 1500m / Bike 40km / Run 10km)
1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
8.

個個都係玩全奧噃!!

升級   100%

該用戶從未簽到

aR Bee ctse 諗住兩日玩兩場?

若果玩埋 Olympic Distance, 咪差唔多等於一個半鐵, 諗得過!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

不如嚟兩日, 19/9(星期日)同埋23/9(星期四)
唔得閒ge 可以是但揀一日操!!

升級   100%

該用戶從未簽到

"多款精點美食
無限量飲品供應"

好吸引, 唔知係清水定係水特??
玩三個幾鐘, 應該餓到成隻狼咁!
但係可以食幾耐呢? 幾時開始食呢?
玩全奧11點前應該完晒, 食得未呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-10-2 13:24 發表
果度寫10am-2pm喎,我地玩完個全奧都係岩岩開始有得食,時間OK呀!
玩半奧既師兄師姐都應該無問題喎

正!!

沖身點安排呢? 係咪响酒店度?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 鞋底人 於 2010-10-2 13:49 發表
Hello各師兄, 小弟第一次玩三鐵, 參加左Fun distance, 想問有關"轉項"時應該注意什麼地方(如:心理,體量,裝備), 謝謝!

有時間可以追番之前ge 帖!
ginny ctse 帖過好多次喇!

http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1432824

升級   100%

該用戶從未簽到

日期: 10月24日(星期日)

有意比賽後共享自助餐請報名(大會提供名額有限,先到先得)

***請自行網上報名又付款***

http://itu.sportsoho.com/buffet.html

1. 上水馬王 & Schnix (已網上留位,星期一俾錢)
2. kito
3. Frankie & Belinda
4. rockiec (已網上留位,星期一俾錢)
5.
.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2010-10-17 13:24 發表 個風離好遠,應該吹唔到埋黎...

但最驚係有雷雨, 只要香港範圍內任何地方有閃電,
鐵人總會會取消賽事... 下周再比賽, 若果連續兩次都取消,
唔會再擇日子比賽, 報名費亦不會發還, 食硬你!!

升級   100%

該用戶從未簽到

依家竟然陽光普照, 天氣好好, 真係估唔到!!
其實自助餐可以唔駛取消喎...

响 tko 風平浪靜
唔知欣澳果邊有無浪、暗湧??

今日比賽ge ching/ctse 游成點呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-10-23 18:20 發表 恭喜馬王兄     

X4, 係咪都有獎盃架!

升級   100%

該用戶從未簽到

執執下野, 至醒起要執埋賽事包
大家記得要執埋號碼布、號碼貼、號碼牌、晶片、泳帽...

升級   100%

該用戶從未簽到

今日天氣好好, 一啲都唔似打過風!
今年人數應該多過舊年, 尤其是老外, 我果組有成三分二都係老外,
認真捧場!

初初以為水好凍, 但水溫居然比想像中暖, 好舒服, 但好似有暗湧,
游極都唔到浮波... 所以游水果項極差!

但時間比上次中銀(新娘潭)快咗5分鐘, 有啲意外! 時間: 3:03:XX
游水: 50:XX
單車: 1:26:XX
跑步: 46:XX
居然都可以PB, 咁下次可以試下 sub3 !!

比賽中途又見到黃金歲月孖寶: 基哥同鬍鬚, 响單車果項已快我一圈,
犀利! 但跑步竟然可以界到基哥, 諗住可以追貼鬍鬚, 但已經唔見佢ge 踪影??
番到終點, 先至知基哥單車踩多一個圈!! 我只可以快佢3、4鐘過終點,
但係比鬍鬚至少慢20分鐘! 真係唔同級數! 若果基哥唔係踩多一圈,
佢果組應該攞第二!!

今次最滿意都係單車, 三個圈都有得勾, 可能前後兩組都有勁人,
甩咗呢個, 一陣又第二梯隊上嚟... 踩到第三個圈仲有好多力,
追過唔少車手! 呢D 都係平時跟 jason ching 操車ge 成果啦!

今日見jason ching/ ginny ctse 都走得好好, 狀態一流,
應該有機會攞獎!

今朝唔該晒key 兄載我一程, 好在及時落車, 啱啱趕得切做晒準備!
跑到碼頭, 聽得切講解!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2010-10-24 18:55 發表 恭喜今天完成賽事的ching/ctse,  更恭喜Bee又攞獎. 影左六七百張相, 不過今晚出街食飯, 有排未汁到相...

X2, 真係女中豪傑!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2010-10-24 18:55 發表 恭喜今天完成賽事的ching/ctse,  更恭喜Bee又攞獎. 影左六七百張相, 不過今晚出街食飯, 有排未汁到相...

恭喜 eddie ching 擒日攞獎, 個獎盃好靚,
全奧真係幾辛苦, 要完成已經好好!!

今日見你好似幫緊大會做野噃, 兩日都參與,
但角色唔同, 真係好特別!!

今日完成比賽, 番去拎車同其他鐵人吹水ge 時候,
忽然有個鐵人過嚟問邊度跑步...
我心諗係咪唔夠皮, 搵個好地方再跑番轉, 又唔好阻住其他人比賽...
但再望落去, 又檻住號碼布, 於是又再問...
"係咪啱啱踩完車? 到跑步項目?"
"係... 無錯!"

即刻指佢去跑步方向... "再問番工作人員喇!"

真係好佩服呢位鐵人, 雖然游水+單車要三個幾鐘,
但依然繼續比賽落去, 好有體育精神!

其間都見到有鐵人受傷、爆胎、斷鍊... 未能完成比賽,
真係有啲可惜!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-10-28 09:25 發表 有d長跑網友吾知我fb, 所以係lee度post 一次, 可能有你地d相. 只有星期日 35-39 age gp 前前後後少少既相http://www.facebook.com/album.php?aid=548989&id=603425346&l=2c97293919http://www.facebook.com/ ...

謝謝 frankie 兄靚相, 但你應該响度游緊、踩緊、跑緊...
唔通影相另有其人??